Wedle zasady
Najpierw masa, potem masa, a na końcu rzeźba.
Też bym obstawiał że połączenia masowe mogą być przyczyną. Miałem tak samo w fiacie bravo i jak się okazało między kablem masowym z aku, a buda było zaśniedziałe, a na oko nic nie było widać, dopiero po odkreceniu.
To jest jego numer
871145828C jest dostępny za granicą ale cena?
Zastanawiam się nad prostym przewodem miękkim, albo nad nowym ic w zderzak? Miałem Założony sztywny ( czyli gruby nie był elastyczny) to przepuszczal na laczeniach.
Z zapaleniem muszę poczekać bo mam ic rozebrane.
Przewód kupiłem z metra założyłem i dupa wskazowka wychyla się troszeczkie za 0 niby wszysko szczelne ,a samochód do końca jeździł i było dobrze . Czy można jakoś sprawdzić kompresor czy działa ?
Samochód dzisiaj odebrany zapala elegancko czy zimny i ciepły ,mowił ze tez jedzie ale to nie jest to pompuje tylko 0,5 bara a było 0,8.
wiec trzeba dalej szukać ?
Zakupiłem nowe paski to kompresora bo stare aż są przypalone jutro będę montował,mechanik stwierdził ze nie dostępne ale udało sie
Jeszcze padła mi uszczelka miedzy kolektorem a wydechem której nie idzie dostać dorabiałem sam widocznie za słaby materiał ,musze wykombinować z czegoś mocniejszego.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2017, 13:01 przez piotmag, łącznie zmieniany 1 raz.