WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

[quote=""yakuza""]Mam takie pytanko. Chcę założyć 6 głośników do swojego Polo 9N. Radio jest 4 kanałowe. Jak mam podpiąć 6 głośników pod te radio? Jak zostało to rozwiązane w fabrycznej instalacji z 6 głośnikami? Pozostaje tylko kupno wzmacniacza, żeby to jako tako grało ?[/quote]

Możesz głośnik od głośnika ale nie powinno się tego robić. Takie pytanie tylko tam w 6głośnikowej instalacji to nie były tylko tweetery w słupkach ??
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

Tw sa w przednich słupkach spięte razem z przednimi głośnikami z drzwi pod wyjście Front w radyjku a tylne był jako opcja i nie każdy użytkownik je posiada ,potrzeba dołożyć przewody od tylnych drzwi by je zamontować ale nie widzę najmniejszego sensu ich zakładania bo nic się nie polepszy,jedyna słuszna opcja kupić zestaw odseparowany ,wygłuszyć drzwi zasilić to wzmacniaczem i będziesz pan zadowolony
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
B
Banas921
Początkujący
Początkujący

Post autor: Banas921 »

86c2f głośniki przód jakie? z tyłu mam Alpine SXE chciałbym coś podobnie jakościowo.
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Ja miałem Hertz DSK165 i pod wzmakiem grały przyjemnie. Mogą być ESK165 jak masz więcej gotówki.
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

[quote=""Banas921""]86c2f głośniki przód jakie? z tyłu mam Alpine SXE chciałbym coś podobnie jakościowo.[/quote]

jakie byś nie kupił grać dobrze zbytnio nie będzie bo nie mają one komory jedynie zrobić odlewy z włukna i wsadzić średniaki a tw umocować na maskownicy bo słupka praktycznie tam nie ma ,jedynie sensowne wyjście zrobić kick panele na drzwi i założyć 165mm
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

mam pytanie z racji tego ze nieposiadam glosnikow w przednich drzwiach ,chcialem sobie zrobic je oczywiscie z maskownicami itd bez wsi z tylu w boczkach .Pojechalem do norauto zeby sobie jakies dobre kupic no i gosc wyskakuje mi ze skrzynia basowa, twierdzi ze da mi o wiele lepsza jakosc dzwieku i moc niz zwykle glosniki. Stad moje pytanie czy mowil prawde czy chcial mi skrzynie wcisnac ,wrocilem do domu z metlikiem w glowie ,co robic jechac po ta skrzynie czy jednak zostac przy glosnikach w tylnych boczkach ?
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2014, 21:54 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

ja bym wolał głośniki dwudrożne dobrej klasy, skrzynia to sypie basem, a po za tym zajmuje dużo miejsca w bagażniku, a w polo to prawie cały bagażnik, w dodatku jak skrzynia wzmacniacza nie ma to już lipa chyba, że już masz
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

marcc_Jr
Masakra, czy Ty nie potrafisz napisać postu po polsku? To, co napisałeś to kilkanaście zdań połączonych w jedno. Tragicznie się to czyta...

Odpowiadając na Twoje pytanie - koleś chce zarobić na Tobie i Twojej niewiedzy. Głośniki w drzwi to podstawa jakiegokolwiek audio w samochodzie. Skrzynka może być tylko jego uzupełnieniem. Wybierz sobie głośniki, na które Cięstać - nie kupuj w sklepach pokroju Norauto, bo tam dostaniesz badziew. Zauwaj doświadczeniu innych i kup zestaw, który polecają ludzie. Tyle ode mnie.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
Anonymous

JuStIcE
lepiej :assasin:
czyli skrzynia to zlo i jednak na glosniki postawic ,przegladne poprzednie posty to napewno jakies ciekawe znajde .
V
Vinsanity
Newbie
Newbie

Post autor: Vinsanity »

Witam
Przymierzam się do wymiany seryjnych głośników w moim polo. Konkretniej zastanawiam się nad dwoma poniższymi modelami:
1. Clarion http://allegro.pl/clarion-sre-1722r-16- ... 26039.html
2. Pioneer http://allegro.pl/pioneer-glosniki-wv-p ... 78644.html

Które są lepsze? Może ktoś z Was ma któreś z nich i jest w stanie się wypowiedzieć na ich temat?
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

[quote=""Vinsanity""]Witam
Przymierzam się do wymiany seryjnych głośników w moim polo. Konkretniej zastanawiam się nad dwoma poniższymi modelami:
1. Clarion http://allegro.pl/clarion-sre-1722r-16- ... 26039.html
2. Pioneer http://allegro.pl/pioneer-glosniki-wv-p ... 78644.html

Które są lepsze? Może ktoś z Was ma któreś z nich i jest w stanie się wypowiedzieć na ich temat?[/quote]

oba zestawy porażka szukaj zestawu odseparowanego nie 2 drożne najlepiej używane bo znajdziesz ciekawe zestawy za grosze
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

Siema,

Mam mały problem, nie wiem jakiego kupić suba :) W wytłumionych drzwiach siedzą U-Dimension EL Comp 6, mam 4 kanałowy wzmacniacz Clarion APA4160, chciałem go zmostkować (3-ci i 4-ty kanał) i wrzucić jakiś sub 20cm do bagażnika, cały czas myślałem, o Intertechiku MDS08 ale ostatnio pojawiła się opcja kupić RE AUDIO REX8S4. Jedyny problem to taki, że nie mam pojęcia, czy mój wzmacniacz uciągnie tego suba, proszę doradźcie :) :piwo:
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
A
Anonymous

[quote=""Gulunio""]Siema,

Mam mały problem, nie wiem jakiego kupić suba :) W wytłumionych drzwiach siedzą U-Dimension EL Comp 6, mam 4 kanałowy wzmacniacz Clarion APA4160, chciałem go zmostkować (3-ci i 4-ty kanał) i wrzucić jakiś sub 20cm do bagażnika, cały czas myślałem, o Intertechiku MDS08 ale ostatnio pojawiła się opcja kupić RE AUDIO REX8S4. Jedyny problem to taki, że nie mam pojęcia, czy mój wzmacniacz uciągnie tego suba, proszę doradźcie :) :piwo:[/quote]

wzmacniacz ma 40W w RMS na kanał, po zmostkowaniu 2 kanałów dostaniesz z 80W w RMS, głośnik ma 175W w RMS, moim zdaniem mało mocy.
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

6n2<br /><br />Czy ktos wie czy mozna jeszcze kupic nowe fabryczne głośniki? Ewentualnie inne odpowiadajace ich parametrom? Kupilem sobie oryginalne radio gamma v i gra znacznie lepiej od mojego dotychczasowego pioneera. Tylko ząb czasu odznaczyl sie na glosnikach, bo membramy sa juz podziurawione.<br/>
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gulunio

Post autor: Gulunio »

[quote=""wrotek""]wzmacniacz ma 40W w RMS na kanał, po zmostkowaniu 2 kanałów dostaniesz z 80W w RMS, głośnik ma 175W w RMS, moim zdaniem mało mocy.[/quote]
Czyli zostaje mi mds08? on ma 120w i wzmacniacz powinien dać radę?

Doczytałem, że w mostku ten wzmacniacz ma 100w w rms
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”