Jakie posiadacie CB+antenka

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KRYNIO
Newbie
Newbie

Post autor: KRYNIO »

nie jestem wybrednem uzytkownikiem cb i poszedlem do media i wzialem prezydenta tommy i sirio ml145 robie duze trasy i ani razu nie mialem problemu tylko w miescie od razu wylaczam bo tragedia jest ;D
Awatar użytkownika
MandaryN89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MandaryN89 »

President Jackson 2 ASC + Sirio Turbo 5 tys . ;]
Yrs MandaryN ...
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomi1990 »

Lafayette Ermes pro + Antena SIRIO AS100
Awatar użytkownika
pr0
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pr0 »

Uniden 520xl + Sirio AS100

I tak się nie przydaję bo trzymam przepisową w trasie, szczególnie we wiochach (no... z tolerancją do 20km/h :mrgreen: )
a
adgjl56
Newbie
Newbie

Post autor: adgjl56 »

[quote=""Czołg GT""]A ja jestem kolejnym zadowolonym użytkownikiem TTI-771 + antena TTI-ML 145 :grin:

Dobre radyjko może budżetówka ale mi styka :piwo:[/quote]

Dokładnie, ja podobnie jak kolega. Jak do tej pory chodzi bezproblemowo, więc powodów do narzekania brak.
h
hilan
Newbie
Newbie

Post autor: hilan »

[quote=""adgjl56""][quote=""Czołg GT""]A ja jestem kolejnym zadowolonym użytkownikiem TTI-771 + antena TTI-ML 145 :grin:

Dobre radyjko może budżetówka ale mi styka :piwo:[/quote]

Dokładnie, ja podobnie jak kolega. Jak do tej pory chodzi bezproblemowo, więc powodów do narzekania brak.[/quote]

Koledzy w radyjkach TTI prawie wogóle nie działa automatyczny squelch no chyba że z anteną o długości 30cm... W konkretnym modelu tj. TCB 771 brak jest funkcji RF Gain czyli regulacji czułości radia, tak więc antena o długości 145cm (ML-145) czy to z firmy TTI czy Sirio czy President to jedna wielka porażka zwłaszcza gdy jeździcie częściej w mieście niż w trasie. Natłok zakłoceń (przy czułości tych radyjek-fabrycznie ustawionej) jest tak wielki, że trudno je opanować ręcznie regulując squelch'em (nie mówiąc już o automatycznym). Aby "wyciąć" szumy między rozmowami trzeba pokrętło squelch'a ustawić na ok. 80% skali tej funkcji co skraca zasięg odsłuchu (przy tak długiej antenie) do kilku kilometrów. Ponadto radia te pozbawione są filtrów eliminujących zakłócenia pochodzące z instalacji elektrcznej samochodu, a co dopiero przedostających się do radia przez antenę. Jedyną zaletą radyjek TTI z serii TCB 771 i 881 jest to, że "obsługują" instalację na 12V i 24V i można je "w ciemno" montować (bez miernika) w ciężarówkach, koparkach, spychach itp. Ponadto są objęte gwarancją firmy GDE w systemie "door to door". Według mnie jedynym udanym modelem z tej marki to TCB 550... dobry odsłuch i nadawanie (ASC i tak nie działa) proste w obsłudze (bez niepotrzebnych w aucie "wodotrysków"), a przede wszystkim jego miniaturowe rozmiary, które pozwalają na montaż (w półkieszeni) w otworach o wielkości 1DIN np. pod radiem samochodowym ( można też zastosować zewnętrzny głośnik na kabelku). To tyle jeżeli ktoś upiera się przy radyjkach TTI...
Awatar użytkownika
pakokula
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: pakokula »

u mnie siedzi u520 xl Pro + President Florida i wszyscy sie dziwia ze tak dobrze to działa:D Nawet ludzie z serwisów cb i ci ktorzy od lat działają w tej branży:D

oczywiscie w planach cos wiekszego:D
MOJA ZIELONA ŻABCIA
MOJE ZŁOTKO

----------------------------------------------------
J
Jabol
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Jabol »

Mam radyjko Intek-M490Plus połączone z antena Titanium 7000, korzystam z niego już od roku i jestem bardzo zadowolony :) jedyna wada tego radyjka to to ze jest trochę duży i ciężki... http://cokupic.pl/produkt/Intek-M490-PLUS Jeśli ktoś połączy go z dobrą anteną to gwarantuję że będzie zadowolony :)
Jabol

Osiągnięcie można mierzyć tylko rozmiarem klęski, jaką poniósł człowiek w stosunku do zamierzenia...

http://michalbike.blogspot.com
d
dfarma
Newbie
Newbie

Post autor: dfarma »

President Tommy zamontowane na stałe i bat Sirio AS-100 MAG. Odbiera i nadaje świetnie. :)
b
bizonik71
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bizonik71 »

Cobra 19 PLUS z 1990 oraz antena MIDLAND ML145
o
ogltrzmiel
Newbie
Newbie

Post autor: ogltrzmiel »

Radio TTI880 plus antenka Eagle 1000. Sprawuje się całkiem nieźle! :-D
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stillo »

Uniden 520 z Lemm at 1063 swr 1-1.4 20-1.2 40-1.1 graloby idealnie gdyby nie zaklocenia ze wzmacniacza. Ale da sie w miare skrecic szumy na radiu. Zasieg ok 2km w mieście ok 4km poza.
Aktualnie zmieniona antena na Sirio as-100 z podstawą presidenta dakota i zasięg poza miastem ok 12km w mieście 7km
Obrazek
M
MsMatrix6n2
Newbie
Newbie

Post autor: MsMatrix6n2 »

W swojej srebrnej strzale posiadam CB Radio President Walker + antena SIRIO ML-145. Śmiga bardzo dobrze, daleki zasięg, ale pojawiały się problemy z "gruchą", gdyż nie chciała działać, ale po oględzinach CB wewnątrz i wejściówki od "gruchy", znalazła się przyczyna, czyli lekko ponadrywane kable w wejściówce, trochę cyny + lutownica i wsio działa. :)
r
retrosen
Newbie
Newbie

Post autor: retrosen »

Ja mam Presidenta Teddy i antenke Alabama. Bardzo sobie chwalę, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

Lafayette Zeus Pro + Sirio AS100 Genialne radio.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”