Ciężko Ci pomóc.
Wieża LG jak napisałeś nie może ładnie brzmieć jeśli ustawisz eq "na bassy" jeśli głośniki i sprzęt jest dobry to bass jest częściej skręcany na minus :-D
Wiem bo jakieś tam audio mam też w domu.
Głośniki domowe mają różny opór także nie odpowiem Ci na to pytanie bo można spotkać głośniki 4,6 lub 8 Ohm.
Co do tematu to masz tam ładnie napisane. Mam znów tu chwalić głośniki powerbass?
Te s6-c w swojej cenie nie mają konkurencji. Gdy dostaną wymagana moc, grają głośno i bardzo czysto. Pod samym radiem tez grają czysto tylko radio daje tam około 22 rms wiec głośnik na pewno nie jest zasilony nawet w połowie.
Nie wiem co by można jeszcze tu pisać. A filmik działa bo az sam sprawdziłem.
No dobra to teraz mi tylko powiedz czy te pb są lepsze od Hertz bo też słyszałem że Hertz to konkretna firma ,spotkales się z nimi? Z lepszego materiału są wykonane niż pb?
Tak czytam to chyba Hertz mają lepsze membranę niż pb czy nie?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Poczytałem trochę też po internetach i z tych 3 moich propozycji najlepsze to powerbassy ale też zaciekawily mnie głośniki Crunch GTi6.2C ,macie jakieś zdanie o nich?
I od razu spytam czy macie zdanie o wzmacniaczu crunch gpx 1000.4?
[quote=""Fikssu2""]Poczytałem trochę też po internetach i z tych 3 moich propozycji najlepsze to powerbassy ale też zaciekawily mnie głośniki Crunch GTi6.2C ,macie jakieś zdanie o nich?
I od razu spytam czy macie zdanie o wzmacniaczu crunch gpx 1000.4?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka[/quote]
Mam zestaw Cruncha w classicu, to co wymienione w poście + subwoofer crb350 , ja tam jestem bardzo zadowolony
[quote=""ChaosVego""]Od razu mówiłem, że powerbassy.
Wzmacniacz jest słaby.[/quote]
Ale na te głośniki na przód starczy nie? Bo ma 70 na jednym kanale a głośniki mają 75 jak dobrze pamiętam a w mostku ma 250 a skrzyni większej niż 300 nie będę brał
To jest tylko moc napisana na papierze.
Nie można w to wierzyć
Właśnie o to mi chodziło mówiąc, że jest on słaby. Za tą cenę w sumie coś dobrego ciężko znaleźć ale 400zł i mozną znaleźć jakiściekawy, używany 4kanał
Czyli producent kłamie pisząc ze ma tyle i tyle na kanale?
Używane wzmacniacze nie są 'po przejściach'? Ogólnie to wzmaki długo służą?
Jakie byś mi polecał wzmacniacze pod przód 70rms i tył 300 rms?
Ja mam hertze i je chwalę, ale helixy czy pb też dobre, przede wszystkim wygłusz drzwi jeśli zależy Ci na dobrym brzmieniu.
Kiedys grał u mnie wzmacniacz eyebrid 4Y80, jest to amerykanski odłam hifonicsa, grał bardzo dobrze , niestety był po przejściach i sie spalił na amen. Teraz posiadam crunch gti 4150 i też gra ładnie czysto. Współgra on z zestawem Hertz DSK 165 + skrzynia JBL CS 1214 , skrzynia ma 250W RMS i wzmacniacz spokojnie daje radę.
Witam. Potrzebował bym pomocy w "tworzeniu" audio i moim Polo 9N. Czy potrzebuje wymieniać wiązkę audio z przodu jeżeli bym chciał zakładać takie głośniki http://allegro.pl/glosniki-samochodowe- ... 77902.html ? Radio to mex-n4000bt oraz czy będe mógł podłaczyć łacznie 6 głośników pod to radio jak bym przerzucił te z przodu głośniki fabrycznie montowane na tył?
ni musisz wymieniać wiązki, ale przydało by się wygłuszyć drzwi bo ci będzie grała blacha zamiast głośników, co do radia to ma 4x55W więc nie polecam podłączać 6 głośników, jak za taką cenę to radio szału nie zrobi, głośniki JBL lubią wzmacniacz i to powiem ci z własnego doświadczenia, zamiast taką kasę kłaść w radio kup za połowę ceny jakieś radyjko i do tego wzmacniacz, będzie dużo lepiej grało, jeśli masz ograniczony budżet, to kup wzmacniacz magnat + okablowanie i wtedy jest miodzio
ja bym zrobił to w obsadzie :
radio KENWOOD KDC-161UB dostaniesz za ok 220 zł
wzmacniacz MAGNAT EDITON SPECIAL FOUR cena 320 zł
okablowanie to już groszowe sprawy możesz kupić zestaw lub samemu sobie dokupić jakie tylko ci się podoba
więc ten ten zestaw jest dużo lepszy od tego radia co pisałeś, więc polecam coś takiego zrobić niż kupić radio za 500 zł, które szału nie zrobi
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
[quote=""MaciekBMW""]
wzmacniacz MAGNAT EDITON SPECIAL FOUR cena 320 zł [/quote]
:banghead: Nie Magnat...bo jaki jest sens kupować dobrej jakosci głosniki, kiedy to wzmacniacz jest niskiej klasy ? To już lepiej kupic uzywany wzmak z sony np. z serii XM albo alpine..