[86c2f] Zamarzająca odma!! Zdejmijcie wężyk!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
benekwalker
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: benekwalker »

witam, czegoś tu nie rozumiem, mam problem z odmą, zamarza i jest zapchana i mam ten biały syf pod korkiem i kilka dni temu aż wywaliło mi ten wężyk przy pokrywie zaworów i mam wszędzie mnóstwo oleju!!!!
jeśli piszecie że mam sie pozbyć odmy to gadałem ze znajomym mechanikiem i mi to odradził powiedział żebym wyczyścił albo kupił nowe wężyki bo mam sparciałe strasznie te dolne pod pojemnikiem plastikowym odmy.
jeśli ktoś napisał że ten wężyk z pokrywy mam se puścić gdzieś pod auto to co mam go odczepić od odmy i ma se wolny dołem latać?? a będzie dalej z niego lej uciekać?? a no i wtedy będzie to niepodpięte tam przy odmie gdzie jest teraz to co tam zatkać??
...

może jest ktoś wstanie odpowiedzieć mi telefonicznie:) zadzwonie:) albo ktoś z katowic
"Stadion Śląski bez tartanu byłby jednym z wielu.......
a tak to zrobimy tu Mistrzostwa Świata"

Obrazek............1.3 GENESIS
w
woldi
Newbie
Newbie

Post autor: woldi »

mój samochód miał podobne objawy (wyjechałem przed mrozami, 2 tyg nie jeździłem, a po powrocie po uruchomieniu wyrzucało mi olej przez otwór bagnetowy).
Mechanik stwierdził, że to uszczelka pod głowicą.
Czy to możliwe?
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Wyczyść tą odme bo obstawiam ze się zatkała.
y mnie nawet latem wywaliło olej bagnetem okazało się że wąż był trochę zagięty i się zatkało.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Nie można tak "na przypał" zdjąć wąż i skierować w dół. Pierwsza sprawa to ekologia, odmą pozbywa się silnik odrobiny oleju. Druga sprawa o bezpieczeństwo silnika. Odmą mogą dostawać się zanieczyszczenia do silnika. Jeśli juz chcemy tak rozwiązań problem to najlepiej zastosować oil catch tank, który będzie wyłapywał olej lub filtr powietrza na odmę.
R
Rosol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Rosol »

maslo mialem pod korkiem,wyczyscilem odme,zalalem nowy olej i wszystko gra ale chcialbym kupic nowa odme,kompletna,gdzie tego poszukac?
Tu jest wszystko...
http://www.vwpolo-info.de/Home
d
dany G40
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dany G40 »

Wymontuj ją i dobrze przepłókaj w benzynie nic jej więcej nie trzeba
R
Rosol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Rosol »

Koledzy mam pytanie...gdzie się zakłada filtr na odmę? przy deklu i ten wąż się puszcza pod spód? silnik 1.3 aav 55km,aha,jeszcze jedno,jak wymontować tą puszkę od odmy która jest w bloku,bo tam jeszcze nie czyściłem.
Tu jest wszystko...
http://www.vwpolo-info.de/Home
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”