Polo 6R GTI.

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote=""waglik""]ale automat i tu jest błąd[/quote]
jak sie czlowiek przejedzie to zmienia zdanie, sa chwile kiedy chce sie samemu zmieniac biegi i jest to mozliwe, np szybsza jazda, dla przyjemnosci i do tego jest sekwencja, ale np jezdzac do pracy z rana, wsiadasz i jedziesz. jazda tym automatem jest naprawde przyjemna, mam porownanie ze smartem 4two i roadsterem, i mercem b klasa, (aczkolwiek zlego slowa o mercu nie moge powiedziec) taka jest przyszlosc, pedal sprzegla i manual powoli zanika.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""Wojciechu""]aaa a gdzie jezdziles? :D[/quote]
A wsadzil mnie taki jeden za kierownice, to sie powozilem xD
[quote=""woolfik""]Kubrick, parę razy prowadziłem 6N z 60konnym silnikiem i wydaje mi się, że to kwestia przyjaznej charakterystyki 8zaworowca i zestopniowania skrzyni biegów że jeździ się nim dość przyjemnie jak na śmieszną moc. [/quote]
Mysle, ze tak - 8-zaworowy silnik ciagnie od niskich obrotow bardzo fajnie i do tego krotka skrzynia.
[quote=""woolfik""](60koni zdaje się wyciąga 160)[/quote]
180 i jeszcze kawalek obrotomierza mialem przed soba ;)
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

...sięgam po penisa :grin: :grin: :grin: JEST KOOOZAK :) Bardzo mi sie podoba

Na takie polo bym sie mogl zamienic po 6n2 :)
W sumie od seryjnego roznice w stylistyce sa delikatne ale robia rasowa charakterystykę malego potworka. Duuuzy plus ze spowrotem w Polo jest Xenon i dodatkowo widze swiatła do jazdy dziennej no w koncu :D Troche martwi mnie ten silnik bo 1.4 w GTI słabo brzmi a popisów do przyszlosciowych modów juz nie ma takich jak to wygladało przy 1.8 T co uwazam ze to najlepszy wybor do takiego auta. Fakt ze te 1.4 moze naprawde mało palic ale i tak jestem zdania ze jak ma zapier.. to ma i palic toc to nie jest diesel. Ogólnie ... PRZYJĄŁ BYM :)

A co do skrzyń to czasem nie będzie do wyboru manual lub DSG?
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

Mógłby miec cały czarny dach...
Awatar użytkownika
Deska
Swój
Swój

Post autor: Deska »

Dlamnie dobrze to wyglada ale za mały motor... osobiście dla mnie to powinien być 1.8T 225koni ;]
DESKASQUAD WLKP
ElectronicGreen
Patrz w lusterka! W124 Kupe Czyha..
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... 0b13e.html][img]http://images39.fotosik.pl/896/999fb30f
Awatar użytkownika
Bertrand
Newbie
Newbie

Post autor: Bertrand »

Wojciechu chyba coś pomyliłes z tymi osiągami :)
Wg mnie 6N GTI miał moc 120 KM i osiągi 9.2 do setki, 6N2 GTI dostał trochę więcej koni (125) i miał 8.9 do setki
nowy GTI ma mieć 6.9 do setki - no to masz całe 2 sekundy różnicy - a to jest przepaść na drodze.
nowego GTI doczekać się nie mogę
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

Moim zdaniem najladniejsze polo z dotychczasowych...
DSG automat? czemu nie?! To przedni naped i nawet do bardzo ostrej jazdy spelnia swoje zadanie zwlaszcza po przejsciu w tryb sport. Automatu za to nigdy bym nie kupil do takiego auta jak np BMW serii 3
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Jest cudowny! Najładniejszy VW według mnie w ostatnich latach. Tapicerka w kratke tak jak w golfie GTI to rewelacyjny ukłon w przeszłość do Golfa I gti (też w takim stylu mam w swoim Polo :yahoo: ). Szkoda że felgi nie mają takiego wykończenia jak 18" Detroity w golfie(polerowano-czarne). Cena w polsce będzie pewno ok 90tysi czy to dużo? Nie uważam, akurat dla mnie jesli miałbym wydac 90tysi np. na biednego Passka na gnój, a na mega stylową i juz kultową jakby nie patrzec zapierdalake czyni wybór mega prostym :oki:
Awatar użytkownika
BuBu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BuBu »

Ja podobnie jakTOFIK_6n2 też bym mógł zamienić za mojego 6n2 w promocji dałbym jeszcze CC, jesli to jest taki sam silnik jak w audi a3 1.4TSI to szału niema ale daje rade do focusa rs ma daleko w ch.... :D
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Golf GTI też ma do focusa rs daleko w ch... ale VW nigdy nie silił się na zrobienie najmocniejszego auta w klasie a i tak we wszelakich testach klan GTI rozwala konkurencje konsekwentnym zaawansowaniem technicznym na każdym poziomie-bo te auta nie mają słabych stron. Nie wygra przyspieszeniem do 100km/h to odrobi idealnie pracującym zawieszeniem i układem kierowniczym a przy tym żona nie będzie bluźniła że jej cycki wytrzęsło
Awatar użytkownika
Castor Troy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Castor Troy »

Cześć,

Potwierdzam, GTI w wydaniu VW to klasa dla miłośników tej marki, a nie chęć stworzenia NAJszybszego auta w swojej klasie. Śliczne wnętrze, szczególnie ta kratka na siedzeniach i śliczny przód. Nowe Polo rządzi! W każdym wydaniu! :yahoo:
Pozdrawiam,
Castor Troy.
GG 1934046

:)
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Obrazek
Awatar użytkownika
bobikiller
Newbie
Newbie

Post autor: bobikiller »

po prostu cukiereczek jak miał trochę kasy biorę od razu taki gti mażenie
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Ogólnie gites ale pomarudzę trochę: jak dla mnie zderzak przedni mógłby być minimalnie bardziej agresywnie wystylizowany :blush2:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
limpek
el &quot;Limek&quot;

Post autor: limpek »

wszystko bajer... tylko jak by wsadzili układ napędowy z leona CUPRY bo wszyscy kupowali by POLO gti a nie nowego golfa R :P Skoro pakujemy najmocniejszy silnik to co do golfa? R32 + turbo ?? hehe kosmos
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”