obroty silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wiem ze pytanko nie dotyczy tego postu ale jestem ciekawy czy moze ktos wie kiedy sie odbedzie znow zlot w warszawie tam w arkadi bo chcial bym dolaczyc do grona VW POLO od 3 miesiecy mam Polo:)
c
chesteroo
Newbie
Newbie

Post autor: chesteroo »

PO KUPNIE MOJEJ POLÓWKI MIAŁEM TAK SAMO, PLUS INTENSYWNY ZAPACH PALIWA W KABINIE.DIAGNOZA: ROZRZĄD PRZESTAWIONY O 2 ZĘBY.PO USUNIĘCIU USTERKI
SILNICZEK CYKA JAK NOWY :dance:
Awatar użytkownika
sebus1981
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: sebus1981 »

Musze przyznac ze mam teraz ten sam problem co Łuksiu...
Silnik nie trzyma stalych obrotow, chcialem zdjac wtyczke z sondy by sprawdzic jak bedzie, ale problem pojawia sie u mnie kolejny, gdzie ta sonda.... nie ma jej tam gdzie przewidzial producent :(
Zapoznawszy sie z tematem, sprawdze kukulke i przewody paliwowe, moze cos tam sie dzieje..

Ps. Moja poloweczka jest caly czas butowana pali mi w miescie 9.8l trasa przy predkosniach 120-130 minimum 7l. Wiec spalanie masz moim zdaniem ok. ja mam b.ciezka noge i nie umiem wolno jezdzic, dlatego nawet nie dowiedzial bym sie ile pali mi ekonomicznie, bo jadac 50-60 krew mnie zalewa...
ale kiedys jak ja kupilem i nie znalem przy takiej jezdzie spalila mi niecale 8l miasto...

-- Śro Gru 17, 2008 2:22 pm --

[quote=""Łuksiu""]wiem ze pytanko nie dotyczy tego postu ale jestem ciekawy czy moze ktos wie kiedy sie odbedzie znow zlot w warszawie tam w arkadi bo chcial bym dolaczyc do grona VW POLO od 3 miesiecy mam Polo:)[/quote]

Teraz nie bedzie w Arkadii...
viewtopic.php?f=37&t=1221
Zapraszamy i czekamy :)

-- Śro Gru 17, 2008 2:57 pm --

Kukulka i przewody sprawdzone...
Byc mozliwe mam do wymiany kukulke, nie wiem jak powinno byc dokladnie, ale poczekam do piatku by wiedziec napewno, bede podlaczony pod kompa i wszystko sie wyjasni :)
A
Anonymous

Witam. Otóż mam taki problem z moją polówką. Obroty silnika są nierówne. Latają od ~600-800 i to bez przerwy. Uznałem że to nic groźnego dlatego jeździłem dalej. Ostatnio jednak silnik mnie zaskoczył... Po dodaniu gazu poczułem jakby silnik zaczął przerywać, jakby się czymś dławił jednocześnie obroty wzrastały. Niestety odbija się to podczas jazdy. Ciężko jest się rozpędzić, nonstop tak przerywa, a jak już ustawie nogę na gazie na tak ~3000 obr. to czuje takie lekkie kopnięcie do przodu (przypływ mocy) i silnik już równo pracuje, nie skacze tak jak podczas rozpędzania. HELP. Niech ktoś napisze co się dzieje, bo to mój pierwszy samochód i nieznam go tak dobrze, a nie chcę go szybko stracić przez moje niedopatrzenie... Z góry dziękuje wszystkim za porady.
A
Anonymous

mam problem spadają mi obroty . Gdy stoje lub jade obroty są wporzadku ale gdy chamuje momentalnie spadaja i czasem gasnie . jaka jest przyczyna wiecie moze.

-- Wto Gru 23, 2008 6:16 am --

[quote=""seba25""]mam problem spadają mi obroty . Gdy stoje lub jade obroty są wporzadku ale gdy chamuje momentalnie spadaja a za chwile podnosza sie do 1000 obrotow a od czasu do czasu gasnie . jaka jest przyczyna wiecie moze.[/quote]

//Dostałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu, pkt 1 i 2. Temat przenoszę. G.//
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

przepustnica kolego..wyczyscic zaadoptowac i bedzie git
Awatar użytkownika
sebus1981
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: sebus1981 »

[quote=""Szymek""]Obroty silnika są nierówne. Latają od ~600-800 i to bez przerwy.[/quote]

Hej mialem ten sam problem jedna osobka z forum mi napisala krotka i na temat, oczyscic przepustke, zrobiwszy to, zaoszczedzilem na wymianie Cewki i sondy (ok170zl) obroty juz nie skacza, spalanie spadlo tak jak dawnie, z 14l - teraz 10l na 100km :)
A
Anonymous

Witam. Niedawno kupiłem polówke 1996 z silniczkiem 1.0. Mam podobny problem z tą różnicą, że samochodzik schodzi z obrotów tylko gdy jest zimny. Prosze pomóżcie...
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

jezeli czyszcenie i ponowna adaptacja ci nic nieda i na komputerze wyskoczy znow blad przepustnicy to tylko wymiana cie ratuje.koszt okolo 900 zl.z montazem i adaptacja
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”