LyszyK nie pamietam dokladnie ale potrzebny jest stozek czyli koszt od 50-250 zl ja mam K&N i raczej na stozku bym nie oszczedzal do tego dwa kolanka 90 i 120 stopni po 25zl sztuka firmy jacky no i rurki jedna ma chyba 35-40 cm nie pamietam juz a ta zagieta dostalem od kolegi jest to dedykowany dolot do golfa 3 2.0 8v ladnie sie wkomponowal bez docinania do tego obejmy i redukcja na przepustnice
a co do dokladni od vr-a tak jak napisalem zastapila ja dokladka od cupry i wyglada o niebo lepiej jak narazie nie mam kiedy porobic fotek ale napewno cos pstrykne
Toto mnie nie chodzi o predkosc tylko o obroty mnie odcina przy 5500 tak jak jest na obrotku wyskalowane a patrzac na allegro wszystkie te silniki maja obrotek wyskalowany do 7000 i odciecie maja zaznaczone na 6000 wiec gdzies zginelo mi jeszcze 500 od do wykrecenia i nie jest to wina licznika ze jest zle wyskalowany bo na hamowni sie potwierdzilo ze odcina mi przy 5500 a nie 6000 bardzo prosze o wypowiedz kogos z silnikiem 1.4 16v aua do jakich obrotow wykreca sie jego silnik
Moj sie krecił do 5800 i tyle wykazywał. Pierwszy raz widzę takie skalowanie licznika ale byc moze MPI tak mialo czyli 8V . 1.4 16V AUA ma do 7 tys obrotex i czerwone pole sie zaczyna od 5800 i tego miejsc anie powinno przekroczyć.
Przyczepie sie od tego wykresu co wkleiłeś bo jak widzę to on sie nadaje na podtarcie Koles co ci hamowal auto ma lekko slabe pojecie o pomiarach. Po pierwsze to ustawia się bieg jak najbardziej zbliżony biegu głównego czyli w polo bieg 4, drugie na seryjnej skrzyni z polo aua przy 5500 ma sie 200 km/h na 5 biegu a nie 204 i tu jest przekłamanie na hamowni w obrotach. Wszystko to przez złe ustawienie biegu i złe dobranie danych do biegu głównego skrzyni . Pojedz na jakąś pożądana hamownie.
TOFIK_6n2 tak jak napisalem hamowane na vwmani wiec 100% za tym wykresem nie stoje na wiosne mamy plan ze znajomymi skoczyc na normalna hamownie wtedy zobaczymy sie jaka jest prawda ;P
dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze wyjdzie tak jak mowisz
no tak, rozumie, chodziło mi tylko o to, że masz licznik od silnika MPi, bo też przeglądałem na otomoto auta, bo właśnie szukam 16V i one mają obroty do 7000, a odcięcie na 6000 obrotów, i również jestem ciekaw dlaczego u Ciebie jest tak, że odcina przy 5500 obrotów...
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
na poczatek dokladka od ibizy cupry o ktorej wspominalem juz wczesniej niestety zostaly po niej tylko zdjecia zima ja zniszczyla teraz jestem na etapie szukania oryginalu ktory bedzie pomalowany pod kolor samoczodu
kolejnym zimowym krokiem do przodu bylo odnowienie nieco przydartych rantow w keskinach troszke roboty z tym bylo ale efekt jest jak dlamnie zadowalajacy :mrgreen:
doszedl tez wypolerowany kondensator jak widac na ostatnim foto ale CA jak narazie poszlo w odstawke ale tylko narazie moze jeszcze w tym sezonie uda mi sie zrobic ladnie zabudowany bagazniczek :roll:
jako ze polo oprucz zawiasu i kola bylo zupelnie serynym autem postanowilem zmienic lampki
tak jak widac na foto na tyl biale hella ktore zostaly pomalowane na biało-czerwone i przednie angele ktore niestety nie sa spelnieniem moich oczekiwan mialy byc lampki z polo gti ale niestety gosc dwa razy wycofal sie ze sprzedazy wiec zdecydowalem sie na angele ale na 90% wskocza kiedys na ich miejsce ori gti
tak to wyglada na chwile obezna
jak narazie tyle mysle ze gdzies do tygodnia pogoda pozwoli na wsadzenie alu i odpucowanie autka jedyne co sie jeszcze zmieni to delikatnie sprecony gwincik z przodu o jakis centymetr i z tylo 2-3 cm
w moim polo nie ma praktycznie nic czarnego bo i grill i kratki sa pod kolor dokladka tez bedzie wiec z czarnymi wygladal by jak by mu ktos oczy popodbijal :mrgreen:
zmiany jakie zaszly od tamtego sezonu to lampki, polerka rantow i nieco wieksza gleba z przodu -1cm do tego co bylo a z tylu -2cm bylo wiecej ale oponki strasznie obrywaly
narazie tyle niebawem mam nadzieje uda sie pojechac na jaks lepsza sesyjke i porobic nieco ciekawsze fotki
na ten sezon bede chcial zmienic jeszcze dokladke z przodu albo od cupry albo od polo gti do tego jakas ladna zabudowa no i przedewszystkim naprawic klime
ładnie siedzi, nic tylko pomykać no i z tyłu bardzo fajnie wygląda z tymi lampkami, co do przodu to mnie jakoś najbardziej podchodzą oryginalne, kwestia gustu
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
dokładka z GTI będzie stwierdzilem ze nie ma sensu kupowac szerszej od cupry i co chwile ja wymieniac ori lampy z GTI tez kiedys beda juz prawie je mialem co opisalem wczesniej ale wyszlo inaczej :| caly czas szukam narazie na allegro sa po 950zl/szt wiec lipa tyle nie dam bo nie mam ;P