A ja miałem silikonowe Janmory i po roku miały straszne przebicia... teraz kupiłem Sentech, o ich trwałości nic nie powiem bo mam je dopiero 3 miesiące. Kopułka, palec (Beru) i przewody to koszt ~120 zł
jak wyżej....miałem Janmory przebijały jak jasny gwint i wolałem wydać 200 z hakiem na NGK w Intercarsie...ale u tego producenta to zależne od sztuki chyba
Pozdro Oi!
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
Osobiście też mam przewody Sentech'a. Mam je już prawie dwa lata i nic się nie dzieje. Podstawą jest odpowiednia konserwacja przewodów. Mianowicie co jakiś czas (co około 3 miesiące) przewody przecieram szmatką nasączoną w oleju. W poprzednim aucie przewody Sentech'a przy takiej konserwacji wytrzymały ponad 6 lat.
jesli chodzi o firme to juz decyzja nalezy do Ciebie. ale polecałbym zakupic z plastkikowymi koncówkami.poniewaz własnie na metalowych koncówkach tworzy sie przebicie najczesciej
Tak się stało że rozsypał mi się aparat zapłonowy w 3F-ie. Oryginał ma ozn. 030905205T
Pytanie czy mogę go zastąpić 030905205AB bo taki najłatwiej znaleźć. Czy będzie jakaś różnica?
Generalnie podczas wyjmowania sworznia przy trzpieniu wchodzącym do wałka się ułamało. A poza tym hall do wymiany. Narazie pokleiłem i jest git. Problem w tym że trudno znaleźć aparat do 3F-a
Oryginalnie katalog przewiduje swiece trójelektrodowe, natomiast ja kupiłem jednoelektrodowe. Wg sprzedawcy są to zamienniki, tyle ze z jedna elektrodą. Firma NGK, symbolu nie pamietam, musiałbym pojsc do garazu.
Moje pytanie - Czy w tym silniku można również stosować jedną elektordę, i jakie plusy/minusy z tego wynikają?
tydzień temu jeździłem na jedno elektrodowych, ale przy mrozach już ciężko miały (co najmniej 2 lata używane) kupiłem 3 elektrodowe (ok 60 zł komplet) i jest różnica, może tyle że są nowe, ale teoretycznie jest lepsza masa, i że wyskoczy iskra jest prawdopodobieństwo na razy większe.
A tak silniczek i na jedno i trzech będzie śmigać
Polóweczka, silnik AAV 1,3 40 kW świece do wyboru do koloru
zalecane przez fabrykę: Bosh: W8DTC
Beru: 14-8DTU
Champion: N7BYC
Ich odpowiedniki innych producentów: NGK: BUR5ET
Iskra: FE55PTS
Denso: W16EPB-10
Brisk: LR17TC
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 12:09 przez rat4, łącznie zmieniany 1 raz.