gt nie jedzie tak jak powinno

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

[quote=""polo2""]Mam takie pytanko czy mógl przeskoczyć pasek rozrządu i narobić takiego bigosu?[/quote]
No to co za problem sprawdzić czy się nie przestawił? Zdejmujesz plastikową osłonę z rozrządu, ustawiasz wałek rozrządu na znaku i patrzysz czy się z wałem korbowym zgadza...nikt tego za ciebie nie zrobi, a gdybać to można bez końca.
Osobiście obstawiałbym halla, przepływke+wymiane wszystkich filtrów. Pisałeś wcześniej, że [quote=""polo2""]polowka spala stukowo przy redukcji [/quote] co świadczy o zbyt przyspieszonym zapłonie. Dalej piszesz, że[quote=""polo2""]Wykrecilem śruby od aparatu zaplonowego i przestawiłem aparat zaplonowy ciutke ponad regulacje i w tedy reagowała idealnie na gaz[/quote]
noooo kolego...dla mnie to przegięcie troche :banghead: ...jak już nie chcesz żeby ci jakiś mechanik samochód naprawiał, tylko sam chcesz to zrobić, to chociaż podjedź na warsztat, żeby ci dobrze zapłon ustawili. Ucho i "reakcja na gaz" to nie kryteria ustawienia zapłonu...Tak swoją drogą to jakiej reakcji na gaz się spodziewasz :glare: ? 3f może i jest bardzo dobrym silnikiem (moim zdaniem najlepsza konstrukcja w polówkach do 94r.) ale bez przesady...to nie ma 200Nm momentu żeby z każdego biegu swobodnie przyspieszać i wyrywać do przodu przy każdym dotknięciu pedału przyspieszenia. Oczywiście silnik w budzie polo potrafi wiele :grin: co pewnie posiadacze potwierdzą.
na koniec, jak chyba we wszystkich przypadkach, proponuje zrobić diagnostyke :hello: i uzupełnij może dane w profilu skąd jesteś, to może ktoś by ci podjechał pomóc...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”