[6n] Amortyzatory tył ,jakie??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

[quote=""Katoo""]A ja mam pytanie co do KYB olej czy gaz? Zależy mi na komforcie oraz zeby obniżyć -40 bo takie mam sprężyny.[/quote]

Kup przód od golfa IV a na tył na serii - 40 wsadzisz ;) miazga w prowadzeniu jest aż sam pedał gazu schodzi niżej na zakrętach ;)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Marcinek""]Kup przód od golfa IV a na tył na serii - 40 wsadzisz miazga w prowadzeniu jest aż sam pedał gazu schodzi niżej na zakrętach
[/quote]

Marcinek nie ryj... od golfa 2 lub 3 pasuje a nie od 4 :roll:
Awatar użytkownika
Katoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Katoo »

Ale ja chcę zakupić KYB gazowe ale widzę że sa droższe od olejowych są lepsze gazowe od olejowych? Czy ktoś ma założone?? jakie odczucia??
[*Moje dwie miłości:
I miejsce- Moje Kochanie]
II miejsce- PolO GReeN LInE
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/823/5ms9c.gif/][img]http://img823.imag
a
aplam13
Newbie
Newbie

Post autor: aplam13 »

Ja wymieniałem amortyzatory z tyłu jakieś 2 tygodnie temu, muszę powiedzieć że też miałem mętlik w głowie gdyż nie wiedziałem jakie lepsze, czy gazowo-olejowe (gazowe) czy olejowe. Sprawdziłem jakie oryginalne były zamontowane. Seryjnie były gazowo-olejowe, więc stwierdziłem że takich poszukam. Kolejnym wyborem był sam wybór firmy, chciałem albo Kayaby albo Sashs, troche poszukałem informacji i w sumie obie firmy są na jednym poziome. Jednak ja jakoś bardziej przychylam się do Sachs, i takież też zakupiłem. Tej firmy są dwa główne modele Super Touring i Advantage, te pierwsze są montowane na pierwszy montaż z tego co mi wiadomo. Nawiasem wymieniałem jeszcze seryjne, miały nalatane ok 175 tyś km, jeden mi się wylał i nie tłumił jak należy przez co bardzo tył lubił myszkować, drugi miał 60 pare % sprawności jeszczę. Po wymianie auto jak przyklejone, muszę powiedzieć że bardzo się opłacało wymienić na te amorki. Za sztukę super touring płaciłem 132zł i z czystym sumieniem polecam. Radzę jeszcze przy wymianie zakupić i wymienić osłony amortyzatorów i mocowania tj 2 gumy na stronę od góry.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”