vw polo 1.9 sdi, 97r. silnik AGD - bardzo głośno w środku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
siwylol2
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: siwylol2 »

Witam, jakiej mniej wiecej srednicy są otwory? pomogł ten zabieg zadowalająca czy nie? ja kupilem nową poduszke i jak by bylo troche ciszej ale ni jest to co byc powinno. Jak długo juz wytzymuje Ci ta poduszka z tymi otworami?
VW Polo 1,9 D 1996r
Awatar użytkownika
siwylol2
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: siwylol2 »

[quote=""szwedu""]Ja w silniku 1.9D (AEF) miałem podobnie buda telepało niemiłosiernie , rezonans byl taki ze prawie głowę chciało ciśnienie rozerwać itd. Kupiłem nowa lape po wcześniejszym sprawdzeniu starej ( odkręciłem stara i nastała bloga cisza) .
Na nowej poduszce na pierwszy zut oka bylo fajnie czyt. troche lepiej ale po jednym dniu doszedłem do wniosku ze nie po to tyle pieniędzy zabuliłem żeby nadal autem telepało ,i zrobiłem tak.
Skoro odkręcenie poduszki powoduje ustanie wstrząsów to znaczy ze poduszka nie ma luzów na sobie a przeważnie tak sie niszczą poduszki rożnego rodzaju , czyli jest po prostu twarda.
stara łape a dokładnie poduszki wyjąłem z metalowego gniazda ( sa tam dwie gumy przedzielone przegroda) i przewierciłem do okuła osłabiając konstrukcje , wyglada to mniej wiecej tak :

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tak postępujemy z dwoma poduszkami , ja w jednej zrobiłem częściej otwory mniejszej średnicy a w drugiej gumie rzadziej ale większej średnicy.

Drgania ustąpiły prawie całkowicie. Wiem że to rzeźba w g... ale pomogła a to dla mnie w tym przypadku było najważniejsze.
Pozdrawiam[/quote]

Witam, jakiej mniej wiecej srednicy są otwory? pomogł ten zabieg zadowalająca czy nie? ja kupilem nową poduszke i jak by bylo troche ciszej ale ni jest to co byc powinno. Jak długo juz wytzymuje Ci ta poduszka z tymi otworami?
VW Polo 1,9 D 1996r
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”