[quote=""darot""]a jak bede mial profil 60 zamiast 55? to bedzie przez to wiecej palil? czy bedzie sie gorzej drogi rzymal?[/quote]
licznik moze przeklamywac do polo maja byc 55
Ja w ubiegłe lato jeździłem na 2x 195/45 R14 firmy Toyo i na 2x 185/55 R14, teraz dokupiłem kolejne 2x 195/45 Dunlop SP Sport 9000, koleiny bardzo czuć ale jaka przyczepność )
Ja mam obecnie założone Semperity Sport-Life 185/55 r14, ale już są lekko zużyte- a w ogóle to słychać straszny szum w aucie. A wczoraj zamówiłem Dunlop SP SPORT 01 185/55 R14 i zobaczymy jak będzie to działało....
Witam wszystkich bardzo serdecznie obecnie jeżdżę na oponach 195/45 R15 jednak na polskie drogi a tym bardziej po zimie to jest katorga aczkolwiek auto prezentuje się wspaniale, Jednak mam takie małe pytanie czy można żałożyc do Poli ogumienie 185/55 R15 czy będzie do jakos kolidować
[quote=""szoqun""]Ja mam obecnie założone Semperity Sport-Life 185/55 r14, ale już są lekko zużyte- a w ogóle to słychać straszny szum w aucie. A wczoraj zamówiłem Dunlop SP SPORT 01 185/55 R14 i zobaczymy jak będzie to działało....[/quote]
bedzie ci super dzialalo ja je mam i sa super ciche i trzymaja tez super zpbaczymy po wiekszym przebiegu
[quote=""flur""]Witam wszystkich bardzo serdecznie obecnie jeżdżę na oponach 195/45 R15 jednak na polskie drogi a tym bardziej po zimie to jest katorga aczkolwiek auto prezentuje się wspaniale, Jednak mam takie małe pytanie czy można żałożyc do Poli ogumienie 185/55 R15 czy będzie do jakos kolidować[/quote]
Ja mam taki profil opony u siebie i nic nie przeszkadza,a wręcz jest komfortowo.Do tego gumy jakie są to właśnie Continental w wersii premium(astmetryczne)ciche,dobrze odprowadzają wodę,co za tym idzie dobrze trzymają się drogi.Polecam.