bleah1986 nie tylko Twoja Pola tyle kopci, bo moja też ma podobne "osiągnięcia".
Jednak jeździmy na zbyt krótkich odcinkach, aby średnie spalanie miało ulec znacznemu polepszeniu.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
artek:
ja miałem sprowadzane polo 1,0 i generalnie polówki takie mają małe przebiegi wiec nie koniecznie musi być skręcone.
ja jeździłem po wrocku i autko dawało radę i spalało mi 5-6 litrów wiec różnica nie jest drastyczna, fakt że do wyprzedzania się nie nadaje.
najważniejsze żeby podłączyć pod kompa i sprawdzić czy wszystko jest ok, może być trafiona sonda lambda tak jak ja miałem.
Będziesz może w czwartek pod aquaparkiem ?? wezmę wag to podłączymy i od razu będzie wszystko wiadomo.
w LPG się nie pchaj bo na pewno się nie skalkuluje. no chyba że jeżdzisz dużo po trasach ale wtedy to lepiej zmień auto.
Borys w czwartek mnie nie bedzie ale w weekend moge podjechac gdzies w ustalone miejsce. Podaj mi numer gg to sie zgadamy jak ci pasuje. Pod kompa nie był od poczatku podłaczony wiec nie wiem czy jest wszystko w porządku czy nie ;-)
podepnę się pod temat:
podłączyłem kumplowi VW golfa 3 pod Vag i wykryło błąd:
Brak sygnału czujnika Halla.
To podobno ma związek z aparatem zapłonowym.
Kopułka była dosyć brudna w środku poza tym palec rozdzielacza nie udało się sciągnąć.
Dodam że kable WN zostały wymienione.
Przepustnica czyszczona. adaptacjia na 98 kanale nie da się wykonać.
Po odpaleniu auto wchodzi na 2000 rpm i po jakichs 20 sek spada na około 900
Auto jeżdzone za często na LPG i na benzynie gaśnie.
Macie panowie i panie jakieś sugestie co do tego błędu czujnika halla i jak wyregulować te obroty!
ja bym sprawdził filtr paliwa może się zasyfił potem zrobił bym czyszczenie i adaptacje przepustnicy,kabelki i świece mogą tez coś zmienić w zachowaniu autka , ja osobiście posiadam LPG i co roku trzeba zmienić świece i kabelki
posiadam LPG i co roku trzeba zmienić świece i kabelki
no co ty?? co roku???? serio mówisz? że tak się szybko zużywają??
kiedyś w hondzie miałem gaz ale świece to raz na 30000 zmieniałem.?? ciekawe, ale dzięki za sugestię.