Licznik z obrotomierzem do Diesla?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DeD
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DeD »

jest jeszcze jedna opcja :D zamontować czujnik indukcyjny na kole pasowym do pomiaru impulsów i oczywiście licznik zliczający impulsy tylko ze taki zestaw nowy kolo 200zł :D plus kilka godzin na dopasowanie montaż i zasilanie :D a o zaprogramowaniu licznika nie wspomnę ;) lub tańsza wersja licznik do rowera pokazujący prędkość obrotową koła :lol: :rotfl:
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

[quote=""Pabloss82""]Gdzie kupić taki obrotomierz do Diesla ale do 86c??[/quote]
Poluj na allegro nieraz idzie dostać.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
V
Vein
Newbie
Newbie

Post autor: Vein »

Hej,

Czy obrotomierz z 6N diesel (chodzi mi o sam obrotek, nie o to czy się w desce zmieści ;)) będzie działał podłączony do wyjścia W w altku w 1.4D? Chodzi mi tez o to czy będzie prawidłowo skalibrowany.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

tego to najstarsi górale nie wiedzą zapewne :grin:
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""Vein""]Hej,

Czy obrotomierz z 6N diesel (chodzi mi o sam obrotek, nie o to czy się w desce zmieści ;)) będzie działał podłączony do wyjścia W w altku w 1.4D? Chodzi mi tez o to czy będzie prawidłowo skalibrowany.[/quote]
Musiałbyś porównać średnicę kół pasowych w 1,9 i w 1,4. Oczywiście obu kół pasowych - na wale i altku.
D
DeD
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DeD »

jezeli chodzi o wyjscie W z alternatora to jest porównanie predkosci obrotowej alternatora z 6N do 86c2f na 99% musza być takie same ponieważ muszą wykonac podobna prace czyli miec odpowiedni prąd i napiecie a ona jest uzalezniona od predkosci obrotowej glównie najprościej jest podlaczyc wlasnie w ten sposob i odpalic auto na wolnych obrotach powinien pokazywac 700/900 obr jak bedzie inaczej to najprosciej jest zmienic tarczę lub podziałke na tarczy obrotka ale tak jak pisze nie powinno byc z tym problemu
Awatar użytkownika
derby.kali
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: derby.kali »

licznik z obrotomierzem z benzyny do diesla bedzie dzialac? da sie przelozyc sam obrotomierz w miejsce zegarka? czy wtedy potrzeba cala ta tasme zmieniac?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 14:08 przez derby.kali, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”