Pierwsze Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Paffcio""]NIE, ludzie opamietajcie sie, to będzie gówno w ładnym opakowaniu - za przeproszeniem[/quote]
:amen:
Awatar użytkownika
klimens
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: klimens »

Za te pieniądze to i w Niemczech trudno coś ciekawego kupić.... Chociaż ja nabyłem zieloną 6n 1.6 z 94/95 r. z szyberdachem i poduchą i co najważniejsze z oryginalnym przebiegiem 106 tyś. za 800 Euro. Tyle że moja żona nie chce skończyć prawka i chyba będę musiał go sprzedać :cry:
VW mym bogiem Polo nałogiem Mandaty obawą Prędkość podstawą.

I like my SDI
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

też mam ten problem hehe ma pecha w prawo jazdy i cały czas ulewali ją za głupote. a polo z myślą dla niej tak dbam... wracając do tematu za dobre polo i golfa trzeba dać koło 6tyś
Awatar użytkownika
Lava1
Newbie
Newbie

Post autor: Lava1 »

Ja za swoją "litróweczke" dałem 3,5 tys. Jest co prawda biedna z wyposażenia, ale z Polskiego salonu i z pełną dokumentacją z przebiegiem 187 000 km (1995 r.).

Może 1.0 to rzeczywiście nie jest optymalny wybór, ale nie zgodzę się że poniżej 5 tys nie można kupić nic w miarę rozsądnego.

Dodam, że zanim kupiłem te auto to oglądnąłem przynajmniej 5 innych w cenie około 4-5 tys. I te moje sporo tańsze było w lepszym stanie :) Tak więc nie zawsze wysoka cena jest gwarantem lepszego zakupu.

Z jednej strony szkoda, że moja Polówka jest tak ubogo wyposażona, ale z drugiej, jak to mówi moja żona - "mniej bajerów, mniej rzeczy do zepsucia się".
Awatar użytkownika
klimens
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: klimens »

Za fajną Polówkę w okolicach Norymbergii z niezadużym przebiegiem trzeba wyłożyć ok. 1 tyś Euro. Mówię tu o samochodzie z serwisem itp. A Golfa do tej kwoty naprawde cieżko jest ładnego kupić. Szczególnie Diesla. Nie mówie że nie kupi się Polo czy Golfa za np. 200-300 Euro, ale współczuje osobie która będzie tym jeździć. :piwo:
VW mym bogiem Polo nałogiem Mandaty obawą Prędkość podstawą.

I like my SDI
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

porownujac 2 auta polo i golfa nawet jakby mi golfa dawali za darmo w dieslu to nie biore. Poczytajcie forum golfa co sie z nimi dzieje. Wieczne problemy z turbo, klin na wale, zacierajace sie łopatki na turbinie, padajace uszczelki glowicy itd. Ja sie ciesze ze mam swoje 60 km i pyr pyr i sie tym nie martwie.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
w
wonski
Newbie
Newbie

Post autor: wonski »

witam ja wprawdzie posiadam classica ale cany sa podobne do 6N i uważam że jeśli masz kupić kaszane za 4tyś.a potem wpakować następne 4 bo cos sie sypnie to lepiej odczekać i dozbierać żeby potem sobie w brode nie pluć, znam to bo tak zrobiłem jak kupowałem passata b3 nic tylko kase pakowałem.jak szukałem kolejnego auta i padło na polo, wprawdzie całkiem przypadkowo to już tego błędu nie popełniłem, za classica 97r. wyłożyłem 11tys.ale wyposażony(ABS,klima,szyber dach,el.szyby,el.lusterka,2xairbag,101 kucy,halogeny) no i świeżo sprowadzony z przebiegiem 124tyś. no i od dwóch lat jestem zadowolony także szczerze odradzam takie cenowe okazje.
pordrawiam i życze udanego zakupu!!!
m
marcin12
Newbie
Newbie

Post autor: marcin12 »

wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi, no nic będę szukał i jak znajdę coś fajnego to znów się odezwę
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”