Czyli...?
Pierwszy przegląd miałem mieć po roku lub po 15 tys. km w zależności co będzie pierwsze. Na zegarach pojawiała mi się przez ostatnie dwa tygodnie liczba dni do zrobienia przeglądu.
Chciałbym poinformować iż koszt takiego przegladu obejmujący kompleksową
kontrolę pojazdu z wymianą oleju, filtra oleju oraz filtra
przeciwpyłkowego to kwota ok 900 zł.
W przypadku gdy nie wykonan Pan takiego przegladu gwarancja na
pojazd wygasa.
Oczywisie po wykonaniu przeglądu gwarancja ta jest aktywna i obejmuje
okred 2 lat na części mechaniczne.
Może Pan rónież dostarczyć swój olej który spełania normę VW - 50700.
Pozdrawiam
Mariusz Wujak
Dział Serwisu
Auto Salon "Świtoń-Paczkowski"
ul. M. Skłodowskiej-Curie 97d
59-301 Lubin"
Taką o to odpowiedź dostałem dotycząca I przeglądu okresowego. U mnie jest co 2 lata lub 30k Olej już własny kupiłem Z przesyłką dałem 155 zł za 5l. W ASO wołają sobie jakieś 300 zł za sam olej :eek: A pierwszy przegląd już za 1000 km;)
[quote=""woolfik""]
Auto Premium. W sumie nie z nadzwyczajnej jakości usług, ale z przyzwyczajenia, bliskości centrum i godzin otwarcia (6-22). Ceny chyba też trochę niższe niż w innych ASO. A skoro jesteś z Kalisza, to mogę coś powiedzieć nt. Ignaszaka w Kaliszu - bo miałem do czynienia parę lat temu - plus za bardziej kreatywne podejście do problemów niż na zasadzie wymienić pół auta, ale... na moich oczach pracownik jechał A3 klienta szybko po szutrowej drodze za salonami i rozwalił miskę olejową o niewidoczny betonowy słupek. Więc to w moich oczach znacznie obniżyło rangę tego serwisu [/quote]
Wiem. Kończyłem samochodówkę i miałem tam praktyki przez miesiąc. W międzyczasie trafiło się Audi S6 i koleś, który je robił (elektryk) szalał po wewnętrznej drodze między VW a Skodą. Mały pokaz możliwości autka ;-)
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
Chciałbym poinformować iż koszt takiego przegladu obejmujący kompleksową
kontrolę pojazdu z wymianą oleju, filtra oleju oraz filtra
przeciwpyłkowego to kwota ok 900 zł.
W przypadku gdy nie wykonan Pan takiego przegladu gwarancja na
pojazd wygasa.
Oczywisie po wykonaniu przeglądu gwarancja ta jest aktywna i obejmuje
okred 2 lat na części mechaniczne.
Może Pan rónież dostarczyć swój olej który spełania normę VW - 50700.
Pozdrawiam
Mariusz Wujak
Dział Serwisu
Auto Salon "Świtoń-Paczkowski"
ul. M. Skłodowskiej-Curie 97d
59-301 Lubin"
Taką o to odpowiedź dostałem dotycząca I przeglądu okresowego. U mnie jest co 2 lata lub 30k Olej już własny kupiłem Z przesyłką dałem 155 zł za 5l. W ASO wołają sobie jakieś 300 zł za sam olej :eek: A pierwszy przegląd już za 1000 km;)[/quote]
Bylem tam ostatnio na akcji serwisowej i wlasnie pytalem o 1 przeglad QG1,cena 900zl.Zadzownilem do Jodko-Schiwe w Swidnicy,ten sam przeglad 600zl.
[quote=""zaako""]Bylem tam ostatnio na akcji serwisowej i wlasnie pytalem o 1 przeglad QG1,cena 900zl.Zadzownilem do Jodko-Schiwe w Swidnicy,ten sam przeglad 600zl.[/quote]
No i co wybierzesz ??
Ja wysłałem zapytania jeszcze do Wrocka i właśnie Świdnicy;)
Zobaczymy gdzie będzie taniej
Kumpel w lutym robił pierwszy przegląd w Lubinie i zapłacił 1000 zł :shock:
[quote=""majcher836""][quote=""zaako""]Bylem tam ostatnio na akcji serwisowej i wlasnie pytalem o 1 przeglad QG1,cena 900zl.Zadzownilem do Jodko-Schiwe w Swidnicy,ten sam przeglad 600zl.[/quote]
No i co wybierzesz ??
Ja wysłałem zapytania jeszcze do Wrocka i właśnie Świdnicy;)
Zobaczymy gdzie będzie taniej
Kumpel w lutym robił pierwszy przegląd w Lubinie i zapłacił 1000 zł :shock:[/quote]
Jeszcze mam czas bo dopiero w maju kupilem,ale Lubin chyba odpada.Z tego co zauwazylem to duzo praktykantow robi pod okiem mechanikow.Zobaczymy jeszcze,moze Swidnica,albo Wroclaw.
Po co robić przegląd nowego auta jeżeli nie ma oznak awarii. Po dwóch latach jest po gwarancji i nic się nie stanie bez przeglądu. Ja jadę na wymianę filtrów i oleju, przeglądy tylko rejestracyjne a jak jest coś nie tak z samochodem to wtedy do serwisu. Tak robię już z piątym samochodem i nigdy nie dałem im za darmo pieniędzy. Gwarancja mobilności to bzdura. Do mnie posłali mechanika z mazdy który był najbliżej mojego samochodu podczas awarii a naprawa polegała na potwierdzeniu usterki i martw się sam. Ja się ubezpieczam od awarii w PZU i przyjeżdżają nawet pod dom gdy nie można uruchomić auta.
I przegląd gwarancyjny już za mną. W sumie za przegląd zapłaciłem 620 zł ze swoim olejem i filtrem kabinowym.
W grę wchodziła diagnostyka auta, odczyt usterek, wymiana oleju i filtra kabinowego. Sprawdzili również amorki hamulce , aku, opony.