[6n] Filtr stożkowy do 6N

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rozek90 »

No a jak by w ten puszcze poprowadzic rure na przepustnice?
Chodzi mi o to aby tego wszystkiego nie rozbrajac..
Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

rozek90 patrz na mój post kilka pięter wyżej
[quote=""rat4""]W innym przypadku mamy spadek mocy, wrażenia dźwiękowe, basowe buczenie (które denerwuje bardziej niż się podoba), innymi słowy robimy więcej szkody dla auta i portfela niż nam się z założenia wydaje.[/quote]
przy takim zamkniętym filtrze jak mój żaden skutek z w/w nie wystąpił, auto mocno zyskało na dynamice, buczenia nie ma bo to zamknięta puszka, a portfel ma się dobrze bo filtra się nie wymienia tylko myje ;)
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Borek
No to świetnie...
Jak tylko sie kaska zresztuje to zakupie i sie biore do roboty..
Dzieki za wypowiedz chociaz nie mam dylematu:)
Obrazek
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Powie mi ktos co mam zrobić z ta rurka ktora idzie od gory puszki filtra powietrza do pokrywy zaworów? To jest jakas tam odma podobno no ale przecież ona jest gdzies indziej. Po co ona tam jest, tylko niektóre polo ja maja a jak ja wywale to w pokrywie bedzie dziura.
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""rozek90""]Powie mi ktos co mam zrobić z ta rurka ktora idzie od gory puszki filtra powietrza do pokrywy zaworów? To jest jakas tam odma podobno no ale przecież ona jest gdzies indziej. Po co ona tam jest, tylko niektóre polo ja maja a jak ja wywale to w pokrywie bedzie dziura.[/quote]
Coś namieszales. Rura idzie od filtra do osłony kolektora. I jak dobrze pamiętam to jest odpowiedzialna za doprowadzenie ciepłego powietrza do dolotu.
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

W mojej komorze znajduje się parownik LPG który musiał być zamontowany w miejscu gdzie oryginalnie znajduje się układ dolotu. Nie chciałem kombinować i została oryginalna puszka filtra powietrza plus niebieski wężyk który doprowadza zimne powietrze z przedniego pasa. Jeszcze zbyt mało jeździłem aby wyczuć jakieś negatywne skutki takiego zastosowani. Zobaczymy co się będzie działo przy nagrzanym silniku.
Obrazek
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

czaja chodzi mi o wezyk gumowy ktory idzie od pokrywy zaworów do puszki filtra. o to chodzi ze tylko niektóre polówki tak maja. podobno to jest jakas druga odma, tak w aso powiedzieli. jak chcesz to daj email to ci przysle foto poniewaz pisze z telefonu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

to jest wąż do odprężenia głowicy, stożek w 1.0 nic nie da, nie ma sensu pakować w to pieniędzy, no chyba że swap
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

wkładkę mam simoty, sprawdzilem. teraz kupilem stozek simoty i tez chce sprawdzic. nie chce mocy więcej tylko dzwiek. a czy ten wezyk mozna usunąć ponieważ nie bedzie co z nim zrobic a przeciez nie wszystkie polo to maja.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""rozek90""]Powie mi ktos co mam zrobić z ta rurka ktora idzie od gory puszki filtra powietrza do pokrywy zaworów? To jest jakas tam odma podobno no ale przecież ona jest gdzies indziej. Po co ona tam jest, tylko niektóre polo ja maja a jak ja wywale to w pokrywie bedzie dziura.[/quote]

Masz na myśli to z tego co rozumiem ? :
Obrazek

To dodatkowe odpowietrzenie w razie zamarznięcia odmy :arrow: zaczerpnięte z http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... 21e6c5736b
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Tak dokładnie to tylko ja mam na ostatniej srubie. Ale juz wywalilem to i wsadzilem zwykla srube a odma pod autem.
Obrazek
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Tak czytałem ten temat który podrzuciles i sie zastanawiam czy jak juz mam ten dolot i odme pod autem to czy ona tez nie przymarznie.
Obrazek
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Założyłem ten dolot juz do siebie ale mam problem bo stozka prawie w ogole nie slychac. A nawet bym powiedział ze nie prawie a wcale nie slychac. Wie ktos moze dlaczego?
Obrazek
Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

[quote=""rozek90""]Założyłem ten dolot juz do siebie ale mam problem bo stozka prawie w ogole nie slychac.[/quote]
O co chodzi? Jaki dźwięk ma wydawać, albo jak ma być słyszalny?
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

No chodzi mi o dźwięk zasysanego powietrza. Po to go w sumie zalozylem.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”