U mnie dobry "zamiennik" wytrzymał około 6 miesięcy. Oryginalny już jest 3 lata i jest OK.
Łączniki wymieniałem na parkingu bez kanału na płaskim (bo nie miałem innej mozliwości), skręcając koło do oporu. Odkręcenie dwóch nakrętek (klucz płasko oczkowy 16) i wyjęcie łącznika nie zajęło mi więcej niż 10 minut.
W Lublinie kupno części do polo jest bardziej opłacalne Seacie (EURO Marketing) czy w Skodzie (Żagiel), niż VW (Danielczyk). Stąd też moja sugestia.
Temat poruszany już był ale w szukajce nic z tego nie wynikło.
A rozchodzi się o stabilizator przedni , lata lewo-prawo
gumy kupiłem nowe-mysle może gumy się wytarły i kiepsko trzymią ,niestety sprzedali mi o nr6Q0 411 314f -wymiar 19mm -mój stab ma 18mm i lipa jeszcze gorzej.
no gumy dostałem wiekszej i bede je jutro wymieniał , ale teraz lata może przez to że są stare wyhuśtane-skoro mówisz że gumy go blokują równiez na przesów
ale zastanawia mnie co to za urwana guma -(na zdjęciu)???
To coś to plastikowy ogranicznik stabilizatora po to aby nie latał na lewo-prawo. Mi się to tak ro*****ło, że musiałem w to miejsce naspawać ograniczniki zrobione z podkładek do śrub (założenie nowych gum nie pomogło i tak latał na prawo lewo stabilizator). Ogólnie to niedługo będziesz musiał zrobić to co ja albo kupić nowy stabilizator (plastików tych nie ma oddzielnie w sprzedaży).
póki co wymieniłem gumy i jest spokój stabilizator trzyma sie mocno i nie przesuwa.
więc uzyskałem odpowiedź-ten plastik to ogranicznik.
Skoro wymieniłeś staba to twoja opcja z tym spawaniem nie wypaliła? :buba:
Witam,panowie pomocy.stabilizator przesuwa mi sie w prawo i lewo ponieważ tulejki plastikowa co jest pod gumami ktore trzymia stabilizator rozsypały sie. tych tulejek nieda się dokupić.dorobić z tworzywa i przeciać na pół aby je założyć czy dospawać coś??? czy kupić same gumy i one beda trzymać? miał ktoś może taki problem?? pomocy proszę o porady.
mówie o tych gumach co stabilizator jest przykręcony do nadwozia z każdej strony nadwozia jest przykręcony na 2 rubach a w środek takiego półkola z blachy , wchodzą gumy .
te plastiki o których mowisz to u mnie była z jednej strony kawałek tego plastiku i jeszcze chyba urwany bo żadnej roli on spełniać nie mógł
witam wszystkich.
mam pytanie: jak długo wytrzymują wam łączniki stabilizatora w waszych polach???? co ile je wymieniacie??? bo ja muszę wymieniać co roku a nie jeżdżę zbyt dożo ok 15 tys km.
pozdrawiam