[quote=""ryuk""]witam wpadlem na pomysl zeby przeslonic kawalkiem pcv wlot do chlodnicy tylko nie wiem po ktorej stronie mam go wsadzic (bo sa tak jakby 2) i czy to w ogole dobry pomysl?[/quote]
Nie. :agresyw: Wygooglaj sobie to hasło... Wiesz to zaleczanie choroby na która cierpi silnik a nie jej zlikwidowanie. Także szukajcie a znajdziecie
[quote=""ryuk""]witam wpadlem na pomysl zeby przeslonic kawalkiem pcv wlot do chlodnicy tylko nie wiem po ktorej stronie mam go wsadzic (bo sa tak jakby 2) i czy to w ogole dobry pomysl?[/quote]
masz klimę ? jeśli tak to są dwie chłodnice . a dla czego chcesz podjąć tak drastyczną metodę ?
[quote=""ryuk""]witam wpadlem na pomysl zeby przeslonic kawalkiem pcv wlot do chlodnicy tylko nie wiem po ktorej stronie mam go wsadzic (bo sa tak jakby 2) i czy to w ogole dobry pomysl?[/quote]to nie jet znalezienie przyczyny, tylko próba obejścia tematu.
Ja mam porównanie w dwóch autkach: mojej Octavi i polówce małżonki.
W mojej Octavi też na wolnych obrotach leci chłodniejsze (nieraz zimne) powietrze. Zwłaszcza przy niskich temperaturach. Wcześniej tak nie było!!! Wymiana obudowy termostatu (wycieki) nic nie dała. Ale płynu nie ubywa. Więc mam nadzieje, że nie uszczelka. Ale pompa może byc słaba. Tylko czy walnięta pompa podoła upałom? U mnie w upalne dni (nawet w Chorwacji trzyma temperaturę jak trzeba).
W Polówce podczas ostatnich zimnych dni gorąc - sauna - nieważne czy podczas jazdy, czy podczas wolnych obrotów.