Założyłem wkład sportowy filtra powietrza i wyczyściłem przepustnicę tylko świeci mi się po tej operacji czek serwis chyba nie o będzie się bez podłączenia pod kompa i zrobienie adaptacji chyba że ktoś zna inny sposób bardziej prostszy i mało kosztowny pozdrawiam .
podobno można też tak ale nie jestem pewien :niewiem:
Demontujesz przepustnice i dokładnie ją czyścisz benzynką ekstrakcyjna bądz rozpuszczalnikiem. A Adaptacje robisz VAGiem , wchodzisz w silnik , nastawy podstawowe i kanał 060. Bez VAGa podobno też idzie i wygląda to tak , że: wylacz wszelkie zbedne odbiorniki pradu, przekrec na zaplon, ale nie odpalaj. przepustnica powinna piszczec przez jakis czas(ok.1min) po czym uslyszysz klikniecie, wtedy odpal. Warunek powodzenia sposobem to temp. silnika min. 80 stopni, napiecie aku powyzej 12v i zamknieta przepustnica, czyli noga nie na gazie. Lecz ja zawsze robiłem to przy uzyciu VAGa.
Dzisiaj w polo mały tiun pomalowałem znaczek z przodu na czarno
zdjęcie wstawię jak wyschnie farba i zamontuje w polo
zobaczymy jak to będzie wyglądać :oki:
znaczek zamontowany
z czasem będzie w polo grill bez znaczka
Nie działa mi spryskiwacz tylnej wycieraczki z przodu pod maską wszystko w porządku dzisiaj rozebrałem boczek w bagażniku i okazało się że pękł przewód przy łączniku do spryskiwacza uciąłem kawałek przewodu ale za chiny ludowe nie da się go założyć na łącznik jak to zrobić może ktoś ma jakieś pomysły :niewiem: