Ludzie...nr 8 to ekran! Nie wiem co ma do odpalania silnika ekranowanie aparatu zapłonowego.
Sammael objawy, które podajesz wskazuję albo na cewkę lub co bardziej prawdopodobne czujnik Halla (znajduje się wewnątrz aparatu zapłonowego). Ekran zostaw w spokoju.
[quote=""madmax""]Ludzie...nr 8 to ekran! Nie wiem co ma do odpalania silnika ekranowanie aparatu zapłonowego.
Sammael objawy, które podajesz wskazuję albo na cewkę lub co bardziej prawdopodobne czujnik Halla (znajduje się wewnątrz aparatu zapłonowego). Ekran zostaw w spokoju.[/quote]
W sumie masz racje w drugim polo jak cewka juz byla na wykonczeniu byly identyko objawy, takze calkiem to mozliwe, jak masz mozliwosc to pozycz od kogos załoz i sprawdz
Dziś popadała (nadal pada:P) więc Polo ni rusz - ale zajrzałem pod maskę i w momencie przekręcania stacyjki wyraźnie iskrzy się w miejscu gdzie kopułka cewki łączy się z przewodem. Nigdy się temu nie przyglądałem wcześniej ale to chyba nie powinno tak być? Cewka do wymiany?
[quote=""Sammael""]Dziś popadała (nadal pada:P) więc Polo ni rusz - ale zajrzałem pod maskę i w momencie przekręcania stacyjki wyraźnie iskrzy się w miejscu gdzie kopułka cewki łączy się z przewodem. Nigdy się temu nie przyglądałem wcześniej ale to chyba nie powinno tak być? Cewka do wymiany?[/quote]
Cewka tylko i wyłącznie miałem tak samo wymieniłem kable i świec ,bez efektu dopiero po wymianie cewki problem ustał.Przy otworach do mocowania cewki lubi pęknąć obudowa cewki.