[6N] w nocy pada deszcz a rano nie odpala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

4 letnie świece i przewody to już powód do gaśnięcia
Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Ludzie...nr 8 to ekran! Nie wiem co ma do odpalania silnika ekranowanie aparatu zapłonowego.

Sammael objawy, które podajesz wskazuję albo na cewkę lub co bardziej prawdopodobne czujnik Halla (znajduje się wewnątrz aparatu zapłonowego). Ekran zostaw w spokoju.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""madmax""]Ludzie...nr 8 to ekran! Nie wiem co ma do odpalania silnika ekranowanie aparatu zapłonowego.

Sammael objawy, które podajesz wskazuję albo na cewkę lub co bardziej prawdopodobne czujnik Halla (znajduje się wewnątrz aparatu zapłonowego). Ekran zostaw w spokoju.[/quote]
W sumie masz racje w drugim polo jak cewka juz byla na wykonczeniu byly identyko objawy, takze calkiem to mozliwe, jak masz mozliwosc to pozycz od kogos załoz i sprawdz
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
S
Sammael
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sammael »

Ale mnie pocieszacie jedno i drugie kosztuje po stówce plus robocizna, a zdjąć kopułkę mogłem sam :(

no ale nie było co liczyć na cuda ;)

Istnieje jakaś metoda sprawdzenia czy to bardziej czujnik czy cewka? (nie mam od kogo pożyczyć)
S
Sammael
Raczkujący
Raczkujący

Dziś popadała (nadal pada:P) więc Polo ni rusz - ale zajrzałem pod maskę i w momencie przekręcania stacyjki wyraźnie iskrzy się w miejscu gdzie kopułka cewki łączy się z przewodem. Nigdy się temu nie przyglądałem wcześniej ale to chyba nie powinno tak być? Cewka do wymiany?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Sammael""]Dziś popadała (nadal pada:P) więc Polo ni rusz - ale zajrzałem pod maskę i w momencie przekręcania stacyjki wyraźnie iskrzy się w miejscu gdzie kopułka cewki łączy się z przewodem. Nigdy się temu nie przyglądałem wcześniej ale to chyba nie powinno tak być? Cewka do wymiany?[/quote]

Nie ma prawa nic iskrzyć - cewka do wymiany ;)
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

No jasne ze nie powinno iskrzyc- na moje do wymiany cewka

Edt: Krzysiek mnie wyprzedził :D
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
S
Sammael
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, podpowiedzcie jeszcze czy to będzie dobry zakup:

http://allegro.pl/cewka-modul-skoda-aud ... 19519.html

co do montażu to kwestia tylko odkręcenie śrub i przepięcia kabli, czy jest jakiś "haczyk"?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

cewki sa wszystkie praktycznie takie same,z reszat masz ładnie opisane do czego pasuje,podłaczenie to kwestai podpiecia wtyczki i przykrecenie 2 srub ;)
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Cewka tylko i wyłącznie miałem tak samo wymieniłem kable i świec ,bez efektu dopiero po wymianie cewki problem ustał.Przy otworach do mocowania cewki lubi pęknąć obudowa cewki.
Dziurekxx
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”