Czyli dla mnie najodpowiedniejsze żeby mieć większa prędkość na trasie ale go bardzo nie przemęczać będą skrzynie CWL , DCA,(3,152 ) lub CJC,CWU, DCJ, (3,298) lub CLJ, CWV(3,053).
Z tego co rozumiem wszystkie te skrzynie powinny pasować różnią się tylko przełożeniami .Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie .
Dobrze rozumujesz. choć ja osobiście szukałbym skrzyni pod 1.0
one mają dobrane przełożenia pod ten silnik. jak kupisz z 1.4 to fakt, trochę mniejsze obroty będziesz miał na trasie, ale i na niższych biegach będzie bardziej mulasty. ja miałem na odwrót: silnik 1.4 i skrzynia od 1.0 i fakt miał lepsze zbieranie, ale kosztem częstszego zmieniania biegów, mniejszej prędkości maksymalnej i większego spalania
Wiem o tym pomyślę jeszcze nad tą kwestią , choć bardzo brakuje mi prędkości na trasie bo moje polo musi mieć 3800 obrotów żeby mieć 100 km/h , dlatego zazwyczaj jak jadę to około 80 km/h przy około 3100 obrotach . Po mieście spokojnie jadą 50 km na godzinę włączam 5 bieg . Dlatego się zastanawiam nad skrzynią od silników 1,3 które mają 3.298 obrotów przy 100 km/h , sam już nie wiem co będzie lepsze , dlatego tyle zadaję tu pytań .
Nie zastanawiaj sie tylko pakuj z 1.3 osobiscie mam taką i nie narzekam stara padła, prędzej czy później u ciebie ona padnie , 1.0 skrzynie sa bardzo awaryjne.
Mam jeszcze jedno pytanko szukam i szukam i nie potrafię doszukać się informacji odnośnie ilości biegów . Będę poszukiwał skrzyni CJC , CWU lub DCJ , 3298.
Z racji że tu gdzie mieszkam może być z tym problem postanowiłem że może jak by nie było tych poszukał bym CWL lub DCA tylko nie wiem ile biegów maja te 2 skrzynie , prosił bym o informację gdzie znajdę te dane .
Chciałbym bardzo podziękować wszystkim za pomoc i cierpliwość . Udało mi się znalazłem skrzynie DCJ byłem na złomie i był polo clasic 1.4 rozbity z 98 roku właśnie z taka skrzynia i o dziwo nawet cena mi pasuje bo 150 euro, spodziewałem się znając tutejsze realia że w granicach 250 euro będzie .
Jeszcze raz wszystkim dziękuję .
Niestety ja mam chyba pecha skrzynia DCJ okazała się też uszkodzona wyła , i znowu poszukiwania , i problem z znalezieniem , i w końcu znalazłem w secie Ibiza z 2001 roku skrzynie DXK i zaryzykowałem wziołem , bo niema jaj nigdzie na rozpisce dziś została założona jest ok przełożenia ma takie same jak DCJ .
Wyglada że jest ok biegi lekko wchodzą , nie wyje . przy 3 tyś obrotów mam 90 km na godzinę co mi bardzo pasuje , silnik daję radę bez problemu .
witam Kolegów , mam właśnie polo 1.0 i na 5 biegu przy prędkości około 100km/h auto głośno pracuje , buczy , tak myśle o zmianie skrzyni biegów od polo 1.4 lub 1,6 , tylko czy istnieje mozliwość zmiany samych zebatek np na 5 biegu a może i 4 , ponieważ nie wiem jak to bedzie z ruszaniem gdy cała skrzynia była by od 1,4 lub 1,6 . proszę fachowca o pomoc
Czyli z tego wynika, że skrzynia ETD ze słabszego silnika 75km ma na 5 biegu przy 100 km/h 2,655 rmp a ETB z mocniejszego(takiego jak mam ja) silnika 101 koni przy prędkości 100 km/h na 5 biegu ma 3.453 rmp ? Jest tu gdzieś logika?
Korzystając z okazji, powiedzmy, że tak jest, czy orientuje się ktoś czy skrzynie ETB można wymienić na ETD bez jakiś "czarów"?
koledzy robicie takie masło maślane ze ręce opadają . konkretnie bo tez mam 1.0 i skrzynia DXD i chcę kupić skrzynie od 1.4 lub 1.6 , ponieważ na trasie przy 140kM/h ma powyżej 4000obr./min czy skrzynia będzie pasować pod silnik 1.0 od w/w pojemności ?
Witam, jestem nowy na tym forum i mam nadzieje że nie dostane bury na dzień dobry posiadam Polo 6n z silnikiem 1.4 AEX i niestety wychodzi na to że z skrzynia z 1.0... prawie 3.5 tyś. obrotów przy 90km/h.... i teraz moje pytanie do Was Panowie i Panie czy do tego silnika mogę zamontować skrzynie biegów z 1.6 ale o innym oznaczeniu? czy do silnika AEX MUSI BYĆ skrzynia AEX czy może być z innym oznaczeniem.