[6R] Bluetooth jak uruchomic?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
L3NOR
Newbie
Newbie

Post autor: L3NOR »

Podłącze się do tematu żeby nie zakładać nowego odnośnie podobnego problemu. Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie polóweczki z radiem RNS310 (tak mi się przynajmniej wydaje bo nie ma języka polskiego w opcjach ale pewny nie jestem czy to nie RNS315).Sprzedawca zapewniał że jestem telefon/bluetooth i można śmiało każdy telefon podłączyć do fabrycznego zestawu głośnomówiącego, więc postanowiłem się za to zabrać.
W żaden sposób nie potrafię się połączyć z telefonem. Po wejściu w opcje „Phone” wyświetla się informacja że telefon jest niepodłączony, natomiast w opcjach zakładki „Media” podświetlona jest opcja „BT audio” tyle że nic nie wyszukuje do sparowania.
Na zdjęciach może będzie to lepiej widać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obok radia znajduje się uchwyt do włożenia adaptera, a pod fotelem pasażera skrzyneczka z modułem bluetooth (przynajmniej tak to wygląda).
Obrazek

Pojawia się tylko pytanie po jakiego grzyba komuś ten uchwyt do adaptera skoro jest moduł? Bo rozumiem że ten uchwyt i adapter jest niezbędny kiedy nie ma modułu BT i jakoś trzeba się z radiem połączyć.
Ewentualnie czego potrzebuję żeby sparować telefon z radiem i zacząć korzystać z tego zestawu głośnomówiącego?
L
L3NOR
Newbie
Newbie

Post autor: L3NOR »

Ktoś podpowie?

Ewentualnie zwykły kabelek AUX pozwoli na rozmawianie przez zestaw w samochodzie?
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

Nie mam uchwytu, bo do Galaxy S5 nie wyprodukowano, ale mam radio i moduł bluetooth pod siedzeniem.
Telefon paruje z poziomu licznika (Telefon/nowy użytkownik/szukaj/połącz, później na telefonie zatwierdzam połączenie i śmiga). Po połączeniu wygląda tak:
Obrazek

Poszczególne opcje są zależne od wersji modułu BT.
H
HowardRoark
Newbie
Newbie

Post autor: HowardRoark »

Odświeżę temat bo nie mam pomysłu na mój przypadek.

Samochód VW Polo 6R, Radio RCD310, w opcjach radia włączone AUX oraz BT. Bezpośrednio telefon nie widzi Bluetooth samochodowego. Dodam, że telefon Iphone 11. Próbuje przez transmiter podłączyć do gniazdka Aux, łącze się z transmiterem, ale kiedy odtwarzam muzykę albo cokolwiek w telefonie to w samochodzie cisza. Robiłem wszystko zgodnie z filmikami na youtube albo poradami z tego tematu i nic nie działa.

Dodam, że mam w samochodzie zestaw głośnomówiący parrot i z tym telefon mi się łączy bez problemu i działa bez problemu. Też próbowałem przez dwa różne transmitery, różne kabelki Aux i niestety nic.

Może ktoś ma jakiś pomysł?
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”