[quote=""_junior""]Ogrzewam kotleta!!!
Pytanko do Was, co będę potrzebował do swapa lamp przednich na xenon z ledem? Będzie pasować p&p, czy jakaś rzeźba?
I jakie lampki polecacie? Warto zakręcić się koło tych nowych marki DAYLINE (kiedyś Dectane)?[/quote]
Dayline/Dectane nie są OEM, ale jakościowo chyba są lepiej wykonane niż popularne za granicą lampy U-Tube (z podwójnym "U" na wzór lamp z Golfa R). I nie wiem jak wygląda to w Polówce, bo sam takich nie fabrycznych nigdy u siebie nie miałem, ale np. na forum Golfa sporo ludzi narzeka, że im się ledy przepalają w tych z Dectane

i tam chyba z tego co kojarze pasek LED jest tylko w postojowych, a nie jako DRL więc trochę słabo.
W zależności od tego na jakie lampy się zdecydujesz to do zmiany są różne części. Dectane to taki zamiennik fabrycznych standardowych lamp, więc jest P&P.
Na xeny/ledy potrzebna będzie zmiana instalacji i BCM. Jak chcesz wszystko fabrycznie to: lampy z przetwornicami (LED lub Xenon), BCM (w zależności od potrzeby - z obsługą lamp LED lub Xenon), czujnik poziomowania, moduł poziomu świateł, 2 spryskiwacze + zaślepki + wąż spryskiwaczy, zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy z dwoma pompkami, przełącznik świateł bez regulacji (z jednym pokrętłem do regulacji podświetlenia deski rozdzielczej, świateł xenon/led nie regulujemy pokrętłem, bo same się poziomują, dzięki temu nie rażą innych).