[6R]Reflektory bixenonowe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
r
rafaello
Newbie
Newbie

Post autor: rafaello »

Witam kolegów. Jestem tu nowy, zamierzam do mojego polo zamontować bi-xenon z LED, oczywiście oryginalne i tu mam pytanie: jeżeli chodzi o samo poziomowanie to jaki nr czujnika, gdzie go montować i czy jest tylko jeden w polo???; może ktoś dysponuje schematem do podłączenia całej wiązki z lamp do sterownika/sterowników???, jaki powinienem mieć BCM aby obsłużby xenony, dziękuję z góry za podpowiedz, pozdrawiam
Awatar użytkownika
_junior
Newbie
Newbie

Post autor: _junior »

Witam Forumowiczów.
Również odkopuję temat, spotkał się Ktoś z takimi lampami, ale Sonarami?
http://allegro.pl/lampy-dayline-vw-polo ... 22668.html
Warto się nad tym zastanowić?
Ktoś kupował te ledy z tej firmy?
j
jerzymatyka
Newbie
Newbie

Post autor: jerzymatyka »

Witam kolegów forumowiczów. Widzę dużo wyświetleń w temacie reflektorów bixenonowych. Jeśli macie pytania w tym temacie to zapraszam.
Awatar użytkownika
_junior
Newbie
Newbie

Post autor: _junior »

Ogrzewam kotleta!!!
Pytanko do Was, co będę potrzebował do swapa lamp przednich na xenon z ledem? Będzie pasować p&p, czy jakaś rzeźba?
I jakie lampki polecacie? Warto zakręcić się koło tych nowych marki DAYLINE (kiedyś Dectane)?
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

[quote=""_junior""]Ogrzewam kotleta!!!
Pytanko do Was, co będę potrzebował do swapa lamp przednich na xenon z ledem? Będzie pasować p&p, czy jakaś rzeźba?
I jakie lampki polecacie? Warto zakręcić się koło tych nowych marki DAYLINE (kiedyś Dectane)?[/quote]

Dayline/Dectane nie są OEM, ale jakościowo chyba są lepiej wykonane niż popularne za granicą lampy U-Tube (z podwójnym "U" na wzór lamp z Golfa R). I nie wiem jak wygląda to w Polówce, bo sam takich nie fabrycznych nigdy u siebie nie miałem, ale np. na forum Golfa sporo ludzi narzeka, że im się ledy przepalają w tych z Dectane :P
i tam chyba z tego co kojarze pasek LED jest tylko w postojowych, a nie jako DRL więc trochę słabo.

W zależności od tego na jakie lampy się zdecydujesz to do zmiany są różne części. Dectane to taki zamiennik fabrycznych standardowych lamp, więc jest P&P.
Na xeny/ledy potrzebna będzie zmiana instalacji i BCM. Jak chcesz wszystko fabrycznie to: lampy z przetwornicami (LED lub Xenon), BCM (w zależności od potrzeby - z obsługą lamp LED lub Xenon), czujnik poziomowania, moduł poziomu świateł, 2 spryskiwacze + zaślepki + wąż spryskiwaczy, zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy z dwoma pompkami, przełącznik świateł bez regulacji (z jednym pokrętłem do regulacji podświetlenia deski rozdzielczej, świateł xenon/led nie regulujemy pokrętłem, bo same się poziomują, dzięki temu nie rażą innych).
r
riczi82
Newbie
Newbie

Post autor: riczi82 »

Panowie zmieniłem w swojej Polówce lampy na orginalne xenony i po podłączeniu świeci tylko Xenon a Ledy nie świecą, co trzeba zrobić by świeciły jeszcze Ledy? Musze coś programować zmieniać? Może mi ktoś pomóc w tej sprawie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”