Historia Pojazdu czyli CEPIK 2.0

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Czarek-lca
Początkujący
Początkujący

Post autor: Czarek-lca »

[quote=""Witek6935""]trochę słabe odświeżanie ma ten system. Swoim autem byłem 14.06 br. na przeglądzie, a w tym systemie jest informacja na dzień dzisiejszy "brak danych o aktualnych badaniach technicznych". Może przebieg będzie już ujęty, bo diagnosta go spisywał robiąc przegląd..

Pozdrawiam[/quote]
Ja Fiata robiłem w Aso 09.09.2013 i do dzisiaj nie ma info o przeglądzie :P Polówka była dwa miesiące później na normalnej SKP i jest informacja. System jest nowy, więc ma prawo być jeszcze niedoskonały, ale można sobie przynajmniej zobaczyć ilu było właścicieli auta (a przynajmniej tych którzy je przerejestrowali)
VW Polo 95\' 1.05 AEV
Obrazek
Obrazek
n
nisiia
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nisiia »

[quote=""Kubrick""]6N ma przegląd do 4.08, to prześledzę czas oczekiwania na "mojej" stacji ;)[/quote]

A myśmy przypadkiem nie byli moją 6n2 na "Twojej" stacji?
jest polo, jest problem.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Owszem, ale teraz chcę sprawdzić ile zajmie diagnoscie wprowadzenie danych do CEPIKu ;]
W
Wariat91
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Wariat91 »

Ciekawa sprawa :crazy: jestem ciekawy jak długo to podziała
http://zmarsa.pl/Gallery/paku666/201311 ... e_5281.gif
było sobie polo :((( i zginęło pod tirem teraz jest bmw e36
W
Wahacz

Post autor: Wahacz »

Lekko odkopię, ale warto wspomnieć, że CEPIK już od 1 kwietnia 2017 roku będzie pozwalał na sprawdzenie aktualnego stanu punktów karnych u kierowcy, co może okazać się dla wielu osób, które są "na krawędzi" szalenie przydaną funkcjonalnością, bo jak ktoś kilka razy złapał mniejszą ilość punktów karnych to ciężko może być się połapać kiedy, które z nich się przedawniają.

http://mojafirma.infor.pl/moto/wiadomos ... 017-r.html - tutaj artykuł z większą ilością zmian. Wspominają, że wchodzą one w życie od 1 stycznia, ale ja słyszałem, że jednak od 1 kwietnia. Ktoś sprawdzał czy można już sprawdzać ilość punktów karnych online? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”