pompy są chyba takie same we wszystkich silnikach ale sprawdzę w etce
jak już pasek dobierzesz dobry to zostaw sobie opakowanie albo jego długość zapisz na przyszłość
-----
nr fabryczny pompy wody do NZ z etki: 052 121 005AX (bralem rocznik 90 bo w 91 już 2f-ka wskakuje)
tylko weź jakąś dobrą bo te tanie szybko zaczynają hałasować
nr fabryczny paska to: 052 109 119 (możliwe ze po tym numerze znajdą dobry)
PS Gdybyś potrzebował jakiegoś numeru z etki albo rysunku to pisz PW
1. nie wiem
2. chyba contitech (marka continentala) robi dobre paski, na pewno unikał bym najtańszych, poza tym w sklepie powinni doradzić
jak nie masz dobrego sklepu to pisz do krzyDOLAR-a, ale wtedy najlepiej więcej części (np. filtry, klocki, szczeki) żeby przesyłka się opłaciła, ceny ma niskie na dobrych częściach i do tego poszuka po vin-ie jak trzeba
niestety ,lecz po wymianie rozrządu pompa strasznie wyje. zna ktoś odpowiedź co to może być?
Dodam jeszcze,że rozrząd robił mi kolega,który ma 3 polówki, więc złe założenie nie wchodzi w grę .
W takim razie jutro będę musiał jechać do sklepu i wymienić pompę. Tylko pytanie czy mi ją przyjmą na zwrot ? Nie mam zamiaru wydawać następnej kupy hajsu .
W starej nic nie ciekło,tylko łożysko piszczało. w nowej łożysko nie piszczy a WYJE.
Nie kupie drugiej takiej samej. wolę dopłacić w wziąć coś lepszego. Jakie pompy polecacie ?