Re: Black GTi by majkel0908

Tutaj możesz testować możliwości forum.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote=""wojtasllb""]i jak ta struktura boll? przeszła test czasowy? nie złazi gorzej jak ori gumowanie? nie ma jej na rekach od chwytania za rączki itp?[/quote]

U mnie narazie nic się nie dzieje z tym. Trzyma się elegancko :)

No i ostatnio coś tam przy aucie porobiłem :)

Doprowadziłem do porządku przód auta po stłuczce, ale przy czyszczeniu pękło szkło w halogenie no i narazie nie mam halogenków. Ale to do czasu. Trzeba się za czymś rozejrzeć :jester:

Końcówka poszła out i wleciała nowa :crazy: Trochę lepiej to spasowałem do dziury w zderzaku:D Mi się bardziej podoba niz ta poprzednia :)

Obrazek
Obrazek

Udało mi się też wymienić w końcu olej(Motul X-cess 5W-40) i filterki. Do tego jeszcze przy okazji poczyściłem odmę :) Trochę tego syfu się tam nazbierało

Obrazek
Obrazek

Obrazek

I takie tam jeszcze jak auto było czyste :jester:

Obrazek

Następne plany:
- Gwint + remont zawieszenia( drążki, sworznie itp.)
- Odnowić zaciski hamulcowe (pomalować na czerwono)
- Inne koło ( ale to bardziej odległe)
- Może zrobię sobie centralny z pilota (ale muszę się zorientować co i jak z tym:P

Na razie to tyle:)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, 20:56 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Ostatnio zaczął mi coś głośniej warczeć wydech. Okazało się że rdza zjadła złącze elastyczne w układnie wydechowym :crazy:
No ale element już jest, tylko nie ma kiedy założyć :)
Obrazek

Edit 12.05.2011
Dzisiaj zabrałem się za wydech. Zrobione już nie warczy :jester: Ale się przeraziłem jak zobaczyłem ten łącznik w środku:

Obrazek
Obrazek

Ostatnio też zanabyłem takie graty przygotowując się do operacji gwint :grin: :crazy: :

gwint Racelanda :yahoo:
Obrazek

Sworznie wachacza
Obrazek

Brakuje mi jeszcze końcówek drążków.

Teraz tylko nie wiem jak się będzie gwint sprawował i oponki 195/50/15. Myślę że nie będzie aż tak tragicznie tarło
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Ostatnio miałem trochę wolnego i założyłem gwint :) Przy okazji jeszcze pomalowałem zaciski hamulcowe. :jester: Teraz ładnie wyglądają :) Ale i tak mogłem się do tego bardziej przyłożyć. Malowałem Hameraitem Czerwony połysk. Przy okazji wymienione zostały sworznie wahacza i końcówki drążków kierowniczych - wszystko z TRW.

Obrazek
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak siadł :)
Obrazek
Obrazek

Jednak będzie podkręcony wyżej, bo oponki 195/50/15 nie pozwalają na taką glebę za bardzo. Będzie inna felga to i gleba się zrobi większa :crazy:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""suff""]GTI nie jest stworzone w Polskich warunkach do jazdy na takiej glebie [/quote]

GTI jak każde inne auto tylko motorek trochę mocniejszy. Sporo mocniejsze auta od Gti jeżdżą na glebie w PL i raczej jest ok. A z drugiej strony nie mam zamiaru zrobić inwalidy z tego auta, żeby ledwo co się wlec po drodze :) Pokręcę gwintem z umiarem :crazy: Narazie miedzy zderzakiem a ziemią jest ok 14 cm wiec nie ma tragedii :)

[quote=""wojtasllb""]eleganckie mody a jak stabilizator sie teraz zachowuje? nie ma żadnych stuków na dziurach?[/quote]

Narazie przejechałem na tym zawiasie ok 15 km. trochę po dziurach i stabilizator się nie odzywa. Ale muszę jeszcze geometrię zrobić. :)
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""suff""][quote=""majkel0908""]GTI jak każde inne auto tylko motorek trochę mocniejszy. Sporo mocniejsze auta od Gti jeżdżą na glebie w PL i raczej jest ok. A z drugiej strony nie mam zamiaru zrobić inwalidy z tego auta, żeby ledwo co się wlec po drodze Pokręcę gwintem z umiarem Narazie miedzy zderzakiem a ziemią jest ok 14 cm wiec nie ma tragedii [/quote]

ja wiem że nie ma tragedii, bo sam w tamtym sezonie jeździłem na -9 i było ok do puki się nie przeprowadziłem do Warszawy :grin: Ale patrząc z perspektywy czasu to dla GTI minimalna gleba do jazdy na codzień, a na zloty nisko niżej najniżej :)[/quote]

Ja obecnie mam tak ustawione, według tego co mierzyłem to jest ok -60 z przodu i - 50 z tyłu(tak około). Już trochę polatałem po dziurach i jest ok. Da rade jeździć w miarę normalnie :crazy: .
Obrazek

Jak narazie nie będę kręcił nakrętkami, żeby było niżej. W planach mam zmianę felg to i później się ustawi tak żeby ładnie wyglądało :jester:

[quote=""mateuszz117""]mam podobne felgi tylko ze z rantem i mam opony 175/55 (te opony sa juz dostepne w bdb cenach) i jest gicior i nic nie trze....szerokosc 195 to do czolgu mozna;p [/quote]

Jak już mówiłem będę zmieniał felgi. Jeszcze nie wiem jaki rozmiar i jaka felga . Ale i w takim wypadku dałbym opony o szerokości 195, bo jakoś nie mam przekonania do węższych opon w GTI. W sumie nikt na darmo nie dawał opon 195/45/15 w serii GTI :)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 10:57 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]jeśli chodzi o fele to z szerokoscia bym nie szalał 7-7,5j wystarczy w zupelnosci, obecnie jak bym nie mial swoich ori bbs'ów to bym szukał ronali turbo z najnizszym et, zawsze to koło mnie jarało a jak zobaczylem je na pewnym aucie z klubu (chyba kazdy klubowicz wie o kogo chodzi )[/quote]

Co do ronali turbo to jakoś nie widzą mi się u mnie na aucie. Fakt że felga jest dość rzadko spotykana, ale wolę coś z rantem :)

Ostatnio tak sobie pomierzyłem i policzyłem jak by felgi w konfiguracji przód 7" a tył 8" pasowały. Tył przy et30 byłby równo z nadkolem. Mam trochę wypchane te nadkola więc nawet to pasuje. A przód to coś koło et35 i do tego oponka 195/45/15 i by grało :crazy: . Ale to tylko sucha teoria :) Widziałem kilka zdjęć 6n2 w takiej konfiguracji i nie było tragedii. No chyba że trafi mi się coś ciekawego w 16 x 7-7,5:crazy:

Plany na przyszłość:
-teraz coś z audio by zdało się zrobić, bo jak narazie to gra średnio. Plany są na wygłuszenie drzwi przód+ zestaw odseparowany+wzmacniacz 2kanały(coś ze starszych alpine, sony itp). lub coś w 4 kanałach + subwofer :crazy:

-Koło; będę szukał czegoś fajnego :grin: Ale to nie prędzej jak koło jesieni. Może uda mi się upolować BBS w 16x7(6.5) taki jak ori GTI. :grin: A jak nie to może będzie Keskin Kt3/8 w 15'. Ogólnie to może mi się wizja zmieni

-jak nie w tym roku to w następnym malowanie całego wozu, niestety praktycznie każdy element wymaga poprawki, więc lepiej poczekać trochę i pomalować całość a nie bawić się pojedynczymi elementami.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

najpierw taśmą malarską tak żeby został taki pasek, a resztę papierem. No i malowanie sprejem :grin: Na 1 stronie zobacz tam jakieś zdjęcia będą :acute:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Mały aktual

Ostatnio musiałem wymienić opony z tyłu, więc zamówiłem komplet Uniroyal Rainsport2 we właściwym rozmiarze 195/45/15 :grin:

Nówki opony: :acute:
Obrazek
Obrazek

Pokręciłem też trochę gwintem na dół :jester: i od razu lepiej :crazy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no i wjazd do garażu
Obrazek

Jak założe BBS to podniosę przód o te 3-4 mm bo trochę przyciera przy wjeżdzie :acute:

Udało mi się też zakupić ori gałkę zmiany biegów z GTI od Paffcio(kiedyś była ale ktoś zmienił na tuningową podświetlaną)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 10:59 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Nie miałem co robić w wolnym czasie i wyczyściłem auto w srodku :grin:
Wszystkie siedzenia zostały rozebrane i wyczyszczone. Tapicerki wyprane :crazy:
Teraz jest czysto i przyjemnie :blind:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przy okazji odnowiłem też kupioną od Paffcio gałkę biegów ori GTI :jester:
Była w dobrym stanie, ale nie podobało mi się wytarta góra trochę :grin:
Obrazek
Obrazek

Obrazek

I takie jak było czyste :jester: Trzeba coś zrobić z kołami bo się schowały w nadkolach :crazy:

Może jeszcze dołożę pilot do centralnego zamka ;)
I może w tym roku uda mi się ogarnąć sprzęt grający :grin:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 11:00 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Paffcio""]majkel0908

nadkole plastikowe z lewej strony masz zle zalozone[/quote]

a jak powinno być? ten rant chyba się musi schować?
bo jakoś nie zwracałem na to uwagi większej.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtasllb""]rant ma być w zagięciu błotnika schowany , a na zewnątrz tylko osłona progu
Obrazek

lepszej foty nie mam tego miejsca ale chyba widać o co chodzi[/quote]

dzięki :piwo:
dzisiaj się dokładniej temu przyjrzałem i będzie trzeba w chwili wolnego to poprawić. Ale nie wiem co to za fachowiec podgiął jeden rant błotnika a drugi praktycznie nieruszony :butcher:
Ogólnie to auto było raczej po stłuczce i może ktoś błotnik wymieniał :niewiem:
Trzeba to poprawić :blind:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""bicker83""]powiedz mi jak jest z tym tlumikiem od Vento - podchodzi bez problemu czy trzeba cos rzebic? Tez chcialbym taki zalozyc bo obecnie mam caly wydech przelotowy bez kata i srodkowego tlumika a ostani jest od motoru i tak pierdzi ze przegiecie :P jedyny plus tego jest taki ze auto jest na maxa elastyczne - normalnie jak TDI :P[/quote]

Też mam przelot jak się okazało :crazy:
Ja tego tłumika nie zakładałem- już tak kupiłem. Ja przerabiałem tylko końcówke w tym tłumiku + delikatne poprawienie wieszaków bo strasznie nisko był zawieszony, a jakiś fachowiec wyciął sporą dziurę w zderzaku na konćówkę tłumika.
Myślę, że nie jest wielkim problem upchnąć tłumik z vento, da rade :grin: trochę rzeźby na pewno jest, ale pasi :acute:
Przyszłościowo jednak będęe myślał nad czymś sensowniejszym z kwasiaka :jester:

EDIT 23.10.2011

W końcu zrobiłem audio w moim wozie

Drzwi wytłumiłem matami GMS04 i 02.
Gra zestaw Infinity Ref6530 pod wzmacniaczem Kenwood KAC 846 i radyjko Clarion CZ200.
Przyszłościowo wpadnie skrzynia do bagażnika.

Graty:D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tweetery wpasowałem jakoś w oryginalne trójkąty, zrobione lekko prowizorycznie ale narazie "może być"

Obrazek

Oklejanie drzwi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maty trzeba było podgrzewać suszarką- teraz dobrze się przykleiły do drzwi:D
Ogólnie nie bawiłem się w poważne zaślepianie otworów technologicznych w drzwiach.
Dołżyłem po dwa płaskowniki z alu w ten duzy otwór w drzwiach- wg mnie starczy:D
Niestety fotek nie mam bo nie wyszły za bardzo

I jeszcze 3 fotki z IV spota miedzyforumowego 18.09.2011- dawno ale co tam:D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Plany:
-setup zimowy= stal i opona 185/55/14 + gwint do góry:D
-szukam koła
-wymiana sprzęgła- na dniach
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""jacekszymek1""]naprawde fajna seria gratuluje i życze powodzenia w modach[/quote]

dzięki :piwo:

[quote=""majkel0908""]Plany:-setup zimowy= stal i opona 185/55/14 + gwint do góry:D
-szukam koła
-wymiana sprzęgła- na dniach[/quote]

Z planów punkt 1 i 3 zrealizowane :)

Na zimę podniosłem trochę gwint do góry + zabezpieczenie nakrętek twardym smarem..myślę że da radę kręcić po zimie :grin: fotki trochę nie wyraźne..

Obrazek
Obrazek

I takie tam sobotnie wizje(z nudy) :cool2: załozone tylko do foto :lol: :lol: wole stalaka niż to coś :jester:

Obrazek
:blind: :blind:

Auto dostało też nowe sprzęgło Luk'a + linka bez samoregulatora :grin: stare sprzęgło się jakby rozsypało..ale teraz jest już ok :D

Zdjęcia z lata jeszcze :beach:

Obrazek
Obrazek

:blind:

Co do kółka to zakupię dystanse i chyba będe malował to koło :) a kiedyś może coś w 16 zoll :acute:

PLANY:
Ogólnie przez zimę chcę trochę gratów skompletować..narazie się na ten temat nie rozpisuję :oki:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 17:24 przez majkel0908, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Paffcio""]stary wez sciagnij te kołpaki :rotfl:[/quote]

nawet 5 minut nie był założony :crazy: lezały jakieś w garażu to sobie musiałem fotke dla beki zrobić :lol: :jester:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Mały aktual. Nie wiele się dzieje oprócz bieżących napraw, ale jakieś drobiazgi się gromadzą:D

W styczniu wymieniona rolka napinajaca paska wielorowkowego + wymienione łozyska alternatora.
Przy okazji poczyściłem trochę obudowę alternatora.

Obrazek

Dokupiłem zderzak w kolorze

Obrazek
Obrazek

Halogeny w zderzak, zamienniki TYC.

Obrazek

Antenka ori

Obrazek

Dywany do wnętrza, wyczyszczone prawie jak nowe:D

Obrazek

Narazie tyle.

Priorytet na wiosne to ogarnięcie frontu + ogarnięcie "co nie co" pod maską.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Smietnik / testowe”