W Bydgoszczy na stacji Statoil PB 95 - 3,69, bardziej w centrum na Statoilu można dostać paliwko za 3.62. Na stacjach pokroju Auchan czy Carrfur - 3,55 za litr 95. Aż miło się tankuje przy takich cenach
rat4 weźmy pod uwage to ze przecietny polak zarabia 10zł/h , irlandczyk 10E/h , my płacimy za masło czy chlep 3zł oni 3E, my za paliwo 4zł a oni 1E więc to jest chore że my wydajemy wiecej niz zarabiamy. Jak by np niemiec czy irlandycz mial zaplacic 4E za paliwo to oni by jezdzili rowerami.
Moje Polo na oponach 195/55/15 pali ok. 6 litrów ropy na trasie a na mieście przy nie rozgrzanym silniku 8 litrów a jak już się nagrzeje to spada do ok 7 litrów, nie dawno mnie zaskoczyła bo zatankowałem 10 litrów i zrobiłem bagatela!! 200km w tym 40% miasto 60% trasa czyli wyszlo 5 litrów, a teraz na zimówkach 175/65/14 wychodzi na mieście ok 6 litrów bo w trasę na zimówkach jeszcze nie latałem
a o to ceny u mnie paliwa(Międzyrzec Podlaski, stacja prywatna gdzie jest najtaniej w mieście) :
Pb 95 3.75
ON 3.89
LPG 2.07
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy Wyróżnienie] Derby na PJ
[img]http://
No to podam Wam ciekawostke , u mnie w miescie (w Irlandii) benzyna obecnie kosztuje 98 eurocentow za litr a diesel waha sie od 98 centów do 1.10 Co przy srednim spalaniu w polo w okolicach 7 litrow nie jest tragedia bywalo gorzej