Sarecto - aktualizacja "tlumik koncowy"

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

a ja mimo wszystko uwazam ze malowanie to dobry pomysl. nie jest drogo, a nie chodzi tu o to zeby zrobic cos zeby sie wszyscy lampili:P ja wolalem malowac bo lubie dlubac przy polowce...moglem kupic kolpaki z rantem od razu. ale takich u nas to ze 20 samochodow jezdzi...:) malowane sprayami craft okolo 10 zl za sztuke. papierem sciernym rownane, malowane czarnym, wycierane, czarnym malowane, ew. poprawki, zaklejanie felgi tasma malarska, malowanie czerwonym craftem, malowanie czerwonym, ew. poprawki. wywazenie i hopla:D kilka dni pracy wymaga ale moim zdaniem warto:D
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek

nowe zarowki jakies extra white'y swieca minimalnie na niebiesko.

Obrazek

podswietlenie zegarow. bedzie zmieniane bo slabo widac temp i paliwo. wstawie listwe ledowa chyba.

pozniej wstawie moze zdjecie nawiewow ktore tez beda zmieniane:)

ze zmian ktorych nie mam zdjec to wstawiona strumienica.
Obrazek

v
vanquisz
Początkujący
Początkujący

Post autor: vanquisz »

Wg mnie lepiej jak było zielone podświetlenie. Pasowało do nadwozia.
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

wrocic zaden problem:P zarowki 2 zl. pasek kolorowy tez dalej mam... niby zielony uspokaja ale jakos mi sie niebieski bardizej podoba tylko musze kupic ta listwe ledowa bo 2 diody nie daja sobie rady:/
Obrazek

Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""vanquisz""]Wg mnie lepiej jak było zielone podświetlenie. Pasowało do nadwozia.[/quote]
Ja bym postawil na niebieskie i czerwone wskazowki.
Podswietlenie rzeczywiscie przydaloby sie mocniejsze, bo cos slabo swieci. Zycze powodzenia w dalszych modach.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

[quote=""bleah1986""]A co do wyposażenia to ciesz się ze nie jest krajowe, bo byś miał tylko fotel i kierownicę w wyposażeniu ...[/quote]
No dokładnie ja tak mam, krajowy= golas
[quote=""baros21""]masz zdjęcia dolotu trabmen'a1988, jak dla mnie zrobionego po mistrzowsku[/quote]
Po mistrzowsku to jest on wykonany, ale czy on coś pozytywnego daje to szczerze wątpie. Napewno na niskich stracił i jest muł, no chyba że trabmen ciśnie na maxa no to spoko na wysokich ponoć daje jakiś efekt. Temat był już wałkowany wielokrotnie. Powiedz jakie są twoje odczucia.
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

mysle ze jest lepiej:D nie jedzie szybciej ani jakos specjalnie nie ma wiekszej mocy. po prostu szybciej sie zbiera i mniej muli. ale ja nie mam tez katalizatora wiec moze to 2 naraz dalo taki efekt.
Obrazek

Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""szozdi""]Po mistrzowsku to jest on wykonany, ale czy on coś pozytywnego daje to szczerze wątpie. Napewno na niskich stracił i jest muł, no chyba że trabmen ciśnie na maxa no to spoko na wysokich ponoć daje jakiś efekt. Temat był już wałkowany wielokrotnie. Powiedz jakie są twoje odczucia.[/quote]
Trabmen juz nie cisnie, bo jego polo jest teraz moja wlasnoscia, od listopada.Do 2tys to moze mul, ale powyzej tego to jest eksplozja. Moze pomaga mu brak kata,ale ktoz to wie.DO tego dzwiek zasysanego powietrza bezcenne.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

dawno nic nie robilem ale teraz jestem po wstawieniu centralnego zamka. zdjec nie wstawiam bo nie ma czego:P przymierzam sie powoli do kolejnych punktow w planach;P polecicie jakies zestawy zawiasow? nie chce zeby telepalo na dziurach...polskie drogi wiele zostawiaja do zyczenia ale chcialbym zeby byla sztywniejsza i mniej sie bujala na zakretach bo mam wybite amory caly komplet sie szykuje do zmiany.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 3:23 przez sarecto, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

sarecto
to kup nowe amory np. bilstein i springi -40 i bedzie dobrze jak nie chcesz mega gleby i mega sztywnego auta, a na -40 odpowiednio sie usztywni tym bardziej na nowych amorkach
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Zdjecia dolotu elastycznego wraz z filtrem odmowym.

Obrazek
Obrazek

s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Maly update oswietlenia. zdjecia oczywiscie nie oddaja stanu rzeczywistego, ale nareszcie jest tak jak chcialem i dobrze swieci:P koniec bawienia sie diodami teraz czas brac sie za cos powaznego. Przy okazji nadmienie ze polowy usterek lakeirniczych juz sie pozbylem:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wykonanie przy pomocy kolegi Pytlex z forum vwgolf.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

I jak się dolot sprawuje ?
Obrazek
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

bardzo dobrze:P tylko trzeba uwazac bo jest elastyczny i musialem lape silnika troche okleic zeby nie przetarlo dolotu ale jest wszystko ok:) ladnie pracuje silnik jakas minimalna roznica chyba jest. moze nawet poprawa osiagow. jedynym problemem jest zalozenie dolotu na przepustnice bo duzo redukcji trzeba. bez rurki pcv sie nie obeszlo:P
Obrazek

s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

po dlugiej nieobecnosci ( szkola i dojazdy 1.5 godzinne do niej) postanowilem wstawic post ze zmianami. Elektryczne lusterka juz mam ale nie ma po co robic zdjec bo lustro jak lustro. urwalem ostatnio tlumik a mialem male mozliwosci finansowe wiec wstawilem przelotowy bo byl 3 razy tanszy. 2 fotki + filmik. pozdrawiam:)

http://www.youtube.com/watch?v=IaAqAIHgOEk

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”