Siema wszystkim
Dużo czasu (żeby nie powiedzieć wiele godzin) zajęło mi poszukiwanie w internecie dobrych tarcz zegarów do 82c2f. Niestety nic ciekawego nie znalazłem ... No może poza białymi tarczami od alinka, które pewnie były zakupione gdzieś na allegro, ale i one pozostawiają wiele do życzenia. Nie czekając długo postanowiłem wykonać własne - bazujące na skanach oryginalnych, wykonane w Corel'u tarcze.
Posiadałem jedne uszkodzone zegary, tzw golasy. Bez zegarka ani obrotomierza. Postanowiłem wymontować z nich same tarcze (nie obeszło się bez użycia piły do metalu

) i zeskanować je. Tak też zrobiłem. Niestety NIE POSIADAM tarczy obrotomierza, ani zegarka. I tu pojawia się moja prośba. Potrzebuję skany tarczy zegarka oraz obrotomierza w miarę możliwości w jak największym DPI. Jeżeli ktoś z was jest w stanie takie skany wykonać, to bardzo proszę o kontakt.
Sam projekt zakłada jak najbliższe odwzorowanie oryginalnych tarcz czarnych (bardzo przydatne dla kogoś kto chce wykonać podświetlenie UV) oraz oryginalnych białych - to na sam początek. Są one tworzone wektorowo - czyli w "nieskończenie wysokiej rozdzielczości", w odróżnieniu od tego całego syfu co się znajduje w internecie.
Dziś miałem chwilę wolnego czasu, przysiadłem i zrobiłem tarczę prędkościomierza. Muszę jeszcze tylko zrobić na nich wszelkie dziury i inne wycięcia - i będzie gotowa.
mój skan:

projekt:

Po zrobieniu oryginałów mam zamiar zabrać się za stworzenie tarcz al'a Golf IV R32 oraz kika innych podobnych do tych jakie można kupić na allegro.
Chciałbym też przystosować je do wydruku i wycinki na ploterze. Niestety jeżeli o Corela chodzi to jestem raczkujący i przydałaby mi się rada kogoś bardziej obcykanego w temacie jak to zrobić.
Pozdro.