[86c/86c2f/Derby] Licznik od g40 do 86c2F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

to zalezy jak sztywny masz papier , ja na zwyklym a4 z drukarki drukowalem i dalem na tarcze i bylo super , teraz przerabiam na podswietlenie od dolu .. tylko nie zapomnij wycignac tego zielonego paseczka z gory co jest ( co barwi zarowki na zielono ) bo bedziesz mial przeklamany kolor :P , mozesz kupic diody UV i ladnie biale tarcze beda swiecic :) na paski jest duzo zastosowan , chociazby podswitlenie schowka , badz bagaznika..
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Zobacze ale skoro mowisz,ze dawałeś z tarczami i jest super to chyba zrobie tak samo.
No pewnie z UV dosyć fajnie by swieciło... z chęcią bym tak zrobił,tylko wszedzie mam podświetlenie na niebiesko i jak zegary bedą UV to niezbyt bedzie się to komponować :|
No a na paski zawsze znajdzie się miejsce :)
Dam znać jaki efekt :)
Dzieki i powodzenia w przeróbce podświetlenia :)
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Ja mam u siebie diodki uv chyba 5 sztuk i tarcze oryginalne efekt dosyć fajny świecą się na lekki fiolet tylko białe opisy, planuje jeszcze pomalować wskazówki lakierem fluorescencyjnym czerwonym tylko dosyć drogo wychodzi z allegro.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

jaro bo takie rzeczy kupuje sie za grosze (2,50zl) w wędkarskim .. farba fluoroestencyjna do spławików :) sam uzywalem takiej i jest super , albo powiedz dziewczynie zeby Ci taki lakier do paznkci kupila ( sa w takiej cenie :P ) to wszystko to samo jest , z allegro sie tego nie kupuje bo tam cwaniaki sa i kaza sobie placic 4 razy wiecej + przesylka , za cos co kosztuje 3 zl :/ ehh co z tą Polską heheheh
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Kiedyś jak wędkowałem miałem taki lakier, dzięki za podpowiedź będę musiał odwiedzić jakiś sklep :)
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Kurde w szoku jestem z tym lakierem :shock: A własnie miałem kupowac na allegro.
Co by człowiek bez Was zrobił :)
Dzięki wielkie z info!!! ide szukac wedkarskiego zaraz :grin:
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

Post autor: Pu5h »

[quote=""krolmacius24""]Witam Koledzy :)
[...] Od razu chce zrobić białe tarcze i podswietlenie.
Tarcze w sumie mam juz ukończone, jeszcze tylko wydrukowac. [...]
[/quote]
Jak masz ukończone tarcze, to się może podzielisz? Szczerze mówiąc to się rozglądam za jakimiś tarczami do 86c2f. Co do UV ... Jak masz katody UV (a nie diody) i dobrze zrobione tarcze, to cyfry nie świecą na fiolet tylko właśnie na ładny niebieski/błękitny kolor. Daje to efekt podświetlenia tarcz od dołu.
Obrazek
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Pewnie,ze się podziele :) tylko moje tarcze są bardzo zindywidualizowane :grin: Nie wiem czy bedą Ci się podobać...jak coś to wywalisz sobie logo, ktore tam dałem albo napis. To juz Twoj wybor. Gdzieś na forum ktoś juz wrzucił gotowy projekt białych tarcz.Podrzuć maila to wieczorem Ci wyśle mój.
Co do tego UV...to na razie założe normalne diodowe zarówki...jak mi sie znudzi to przerobie na UV...w sumie to nie jest duzo roboty wbrew pozorom.

ps. A lakier juz kupiłem w wedkarskim :grin: hah jak tylko przeczytałem, ze mozna taki dostać w taim sklepie to szybciej tam się znalazłem niz ustawa przewiduje hehe Kupiłem pomarańczowy za 4,50 :yahoo:

pozdra[size=99px]VW[/size]iam
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Pu5h wejdz na moj profil na fotosiku :) http://alienek.fotosik.pl/zdjecia/28 i tam sa tarcze biale , wprawdze nic specjalnego ,ale jak sie przy nich posiedzi to wygladaja OKi ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Załozyłem dzis licznik :yahoo: Wszystko hula tylko podświetlenie słabe:/ Dałem spiłowane diody zamiast tych dwóch zaroweczek... trzeba bedzie to zmodernizowac kiedys :| Zaraz dodam fotke jak wyglada w moim temacie.
Dzięki za nieocenione porady Chłopaki!!
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

[quote=""alienek""]Pu5h wejdz na moj profil na fotosiku :) http://alienek.fotosik.pl/zdjecia/28 i tam sa tarcze biale , wprawdze nic specjalnego ,ale jak sie przy nich posiedzi to wygladaja OKi ;)[/quote]
Te zegary takie jakieś dziwne :grin: . No ale lepsze takie niż żadne. Stanowią dobrą bazę do przeróbki. Przydadzą się na pewno :D

Bardziej natomiast na twoim profilu zaciekawił mnie ten przycisk. Co to za wynalazek, i gdzie coś takiego można zdobyć?
Obrazek

Już odchodząc od tematu licznika ... Gdzie można tak obić tapicerkę drzwi i ile to kosztuje?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Pu5h przycisk jest z golfa 3 (juz go nie mam bo mi nie pasował do reszty przyciskow :P ) miesci sie idealnie zamiast tej wazkiej zaslepki ( ori byla to kontrolka haka) .. a tapicerki sam obijalem :) ,ale juz dawno poszly na sell :P teraz mam ori , ale powolutku tez przymierzam sie do obijania ich :) hehehe mam gdzxies opis jak to robilem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

Siema wszystkim :)

Dużo czasu (żeby nie powiedzieć wiele godzin) zajęło mi poszukiwanie w internecie dobrych tarcz zegarów do 82c2f. Niestety nic ciekawego nie znalazłem ... No może poza białymi tarczami od alinka, które pewnie były zakupione gdzieś na allegro, ale i one pozostawiają wiele do życzenia. Nie czekając długo postanowiłem wykonać własne - bazujące na skanach oryginalnych, wykonane w Corel'u tarcze.

Posiadałem jedne uszkodzone zegary, tzw golasy. Bez zegarka ani obrotomierza. Postanowiłem wymontować z nich same tarcze (nie obeszło się bez użycia piły do metalu :D) i zeskanować je. Tak też zrobiłem. Niestety NIE POSIADAM tarczy obrotomierza, ani zegarka. I tu pojawia się moja prośba. Potrzebuję skany tarczy zegarka oraz obrotomierza w miarę możliwości w jak największym DPI. Jeżeli ktoś z was jest w stanie takie skany wykonać, to bardzo proszę o kontakt.

Sam projekt zakłada jak najbliższe odwzorowanie oryginalnych tarcz czarnych (bardzo przydatne dla kogoś kto chce wykonać podświetlenie UV) oraz oryginalnych białych - to na sam początek. Są one tworzone wektorowo - czyli w "nieskończenie wysokiej rozdzielczości", w odróżnieniu od tego całego syfu co się znajduje w internecie.

Dziś miałem chwilę wolnego czasu, przysiadłem i zrobiłem tarczę prędkościomierza. Muszę jeszcze tylko zrobić na nich wszelkie dziury i inne wycięcia - i będzie gotowa.

mój skan:
Obrazek
projekt:
ObrazekObrazek

Po zrobieniu oryginałów mam zamiar zabrać się za stworzenie tarcz al'a Golf IV R32 oraz kika innych podobnych do tych jakie można kupić na allegro.
Chciałbym też przystosować je do wydruku i wycinki na ploterze. Niestety jeżeli o Corela chodzi to jestem raczkujący i przydałaby mi się rada kogoś bardziej obcykanego w temacie jak to zrobić.

Pozdro.
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Pu5h onie nie byly kupione :P daj pliki corela :) bo jestem ciekaw jak sobie poradziles ze skalowaniem :) nie mam w domu skanera .. ja mam wszystkie rodzaje tarcz z tym ze zegarek analogowy i predkosciomierz bez dziennych km jest u znajomego :/ ,na dzien dzisiejszy mam obrotek i reszte , jestem chetny na ori tarcze , obrotek przeskalowany do 5K ( podesle Ci przeskalowanie :) )
Obrazek
Awatar użytkownika
Pu5h
Newbie
Newbie

alienek - Będę ogromnie wdzięczny za skany tarcz. Pozwoli mi to zrobić porządne tarcze we wszystkich możliwych konfiguracjach zegarów. Co do skali ... Zaczynając od prędkości 110km/h oś symetrii każdej z kolejnych działek jest odchylona o 6,8 stopnia od poprzedniej względem środka tarczy :grin: .

Zegary, z których mam tarcze były gołe, więc prędkościomierz nie miał dziennych km, co za tym idzie nie wiem gdzie zrobić wycięcia na km dzienne.
Oto tarcza obrotomierza, którą wykonałem wczoraj: [to jeszcze nie jest jeszcze gotowa tarcza]
predkosciomierz bez dziennych_[MoiDisk.ru].cdr - 21.5 Kb / nie wiem tylko jak sprawa będzie wyglądać z czcionką :/

Dziś wieczorem wezmę się za temperaturę wody + poziom paliwa. W poniedziałek mam zamiar zrobić wydruk próbny i ewentualnie skorygować błędy.
alienek - jeżeli masz taką możliwość to możesz ją wydrukować i porównać z oryginałem, sprawdzając przy tym czy wszystko jest OK.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”