Zmiana lamp z seryjnych na... - mozliwosci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pay245
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: pay245 »

Co sadzicie o tym ? policja nie będzie się czepiać ?
http://www.youtube.com/watch?v=7mAw7RptOTU
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

witam. Z tego co zauwazylem to jest pomalowany klosz lampy. A jezeli chodzi o diody to trudno mi powiedziec.Wydaje mi sie ze diody tez sa czerwone. Sam kiedys zastanawialem sie na przerobieniu lexusow z chrom na czarny srodek ale jakos odpuscilem sobie i wolalem nie ryzykowac. Napewno latwo rozkleic ale gorzej moze byc z uszczelnieniem i zeby trzymalo sie.
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

moim zdaniem nie powinna sie do niczego przyjebac :P
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

a ja mam obawy ze moga sie doczepic. nakrec to z wiekszej odleglosci bo obawiam sie ze moze byc to slabowidoczne w dzien pod slonce.
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

yyy tego praktycznie nie widać?
jestem na nie.. posotojówki w kierunkach to jeszcze fajne ale te diody :scratch:
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

Aoox mi podawał kolejność kabli w kostce i bez problemu podłączyłem tylne lampy od 9N3 , a jeśli chodzi o przód to polecam malowanko plastików wewnątrz lampy na czarny mat . Niestety u mnie było troche roboty bo lampa jedna była już wcześniej rozbierana i sklejona na wyjątkowo mocny klej . Jeśli macie oryginalne lampy to z rozklejeniem nie ma problemu . Lampy się łatwo rozkładają i maloawane elementy wyciąga się bez problemu nie trzeba nic oklejać nawet .
Napewno jest to efekt lepszy niż wiejskie ringi które już montują do wszystkiego co jeździ :D przede wszystkim NIE ZMIENIAJĄ SIĘ WŁAŚCIWOŚCI ŚWIETLNE lampy !!
u mnie wygląda to tak
Obrazek
jak coś to pytajcie
Awatar użytkownika
Gvido
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gvido »

wojtsen1
jaką farbą malowałeś te środki u siebie??? i jakim klejem potem sklejałeś??? Efekt jest super... szkoda że seryjnie nie było takich lamp w 9N tak jak są w 9n3...
Więcej o Mojej 9Ence Obrazek CzArNa StAll WINTER EDITION <!-- s][img]http://img23.imageshack.us/img23/7553/b ... xi2333.jpg[
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Kurde, ja moich lamp nie mogłem za nic w życiu rozkleić. 3 razy po 20 minut w 60 stopniach w piekarniku siedziały i nic. Gadałem z kolesiem co zajmuje się renowacją lamp to mówił że lampy Valeo są nie do rozklejenia. Powiedz jakiej firmy masz lampy?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

Valeo :D ale nie pytaj jak je rozklejałem :D bo potem musialem plastiki sklejać lutownicą bo jakiś debli kleił te lampy wcześniej poxipolem !! ale jakoś się udało . A ja skleiłem na klej do szyb , dobrze izoluje i uszczelnia , a farba schwarz mat w sprayu za 15 zł :D myślę że wystarczy .
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

To chyba się przejadę do Ciebie. Bo moje są NIE DO ROZKLEJENIA !
Awatar użytkownika
doniu0391
Newbie
Newbie

Post autor: doniu0391 »

Witam!! Napewno spotykacie się na drodze z ksenonami bez soczewek. Świecą one wręcz oślepiająco. Czy jeżeli jest ksenon powinien być spryskiwacz?? Słyszałem że podczas np. lekkiego zabrudzenia klosza światło ksenonowe zostaje rozproszone i wtedy nic nie widać przy pogodzie jesiennej gdzie często poda deszcz i szybko jest ciemno. Pytanie: Czy opłaca się założyć ksenon do polo 9n do lamp Clear?? Prosiłbym o opinie jeżeli ktoś posiada ksenony w polo 9n to czy warto żałożyć ksenon?? Jaką ilość Kelwinów kupić żeby ksenon świecił dobrze i żeby za bardzo nie oślepiać innych użytkowników ruchu?? Trzeba robić jakieś przeróbki Lamp żeby wsadzić przetwornice ??Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

Ja bym sobie temat darował i zainwestował w dobre żarówki "normalne" typu Philips Blue Vision..

[quote=""doniu0391""]zy jeżeli jest ksenon powinien być spryskiwacz?? Słyszałem że podczas np. lekkiego zabrudzenia klosza światło ksenonowe zostaje rozproszone i wtedy nic nie widać przy pogodzie jesiennej gdzie często poda deszcz i szybko jest ciemno.[/quote]

Dobrze słyszałeś - powinien być spryskiwacz - zwróć uwagę że tam gdzie masz oryginalnie xenony ZAWSZE jest sprysk ;)

Poza tym dochodzi jeszcze kwestia poziomowanie reflektorów.. Oryginalne xenony robią to automatycznie, natomiast w Polo tego nie ma. Efekt? Wyklinający Cię kierowcy, czy to jadący z przeciwka czy przed Tobą... :P
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

[quote=""Damian91""]Ja bym sobie temat darował i zainwestował w dobre żarówki "normalne" typu Philips Blue Vision..[/quote]
Zgadzam się z kolegą w 100% polecił bym jeszcze Osram COOL BLUE mają barwę 4000 kelwinów tyle co słabe xenony . Efekt wizualny porównywalny, pewnie słabiej oświetlają drogę ale nie oślepiają innych użytkowników ruchu!!!
Osobiście już kilkakrotnie spotkałem się z głupkami jeżdżącymi na chińskich ksenonach za 200zł. Jadąc z przeciwka kompletnie nic nie widziałem i miałem ochotę takiemu delikwentowi rozbić cegłą te lampy (przez takiego barana można potrącić przechodnia wchodzącego na pasy albo w najlepszym wypadku wmontować się w samochód jadący przed nami).

Jeżeli ktoś chce mieć xenony to pozostaje tylko kompletna przeróbka na oryginalne ale i tu psikus w 9N nie montowano ich seryjnie to dziwne bo w Ibizie były montowane.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Dobrze że sam sie przekonałeś jak potrafią oślepiać takie a'la xenony, ja zawsze walę długimi na takich agentów ! Nie ma nic gorszego w takiej pogodzie takiej jak jest teraz na drodze, kiedy taki palant jedzie na HIDach, najlepiej jeszcze do tego 8000k na zabrudzonych lampach i oślepia wszystkich, a sam też gówno widzi przy tej barwie. Jak już chcemy założyć xenon do 9Nki, to soczewki + HID 4300k-5000k. Sam miałem soczewki + HID 6000k i jak dla mnie to już były za niebieskie. Nie mówiąc o tym że jak asfalt był mokry, to aż marzyłem aby mieć zwykłe żarówki, lub jaśniejszą barwę .Oryginalne xenony mają od 4300k do 4800k i to jest najbardziej optymalna opcja, bo zbliżona jasnością do światła dziennego. W świetle prawa obowiązkowo musi byc zainstalowany system zmywający (sprysikacze) oraz system samopoziomujący. Z tego co wiem to zaczynają już ładnie za to łapać. Na przykład jak będziesz mieć wypadek ubezpieczalnia ma już punkt zaczepienia który będzie bardzo mocnym argumentem, aby nie wypłacić odszkodowania, a oni chwytają się wszystkiego żeby nie wypłacić.

Jeżeli chcesz sobie polepszyć oświetlenie, to albo porządne żarówki, albo HID 4300k, wtedy będą świecić idealnie białym światłem, zwykła żarówka przy tym to żółtek. Ja jak jeździłem na tych soczewkach to starałem się bardzo często przecierać lampy mokrą szmateczka, aby zawsze były czyste.
Tak btw. Skoda Fabia oraz Seat Ibiza posiadały oryginalny xenon. Polo 9N i 9N3 już niestety nie, co dziwi.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Aoox""]
Tak btw. Skoda Fabia oraz Seat Ibiza posiadały oryginalny xenon. Polo 9N i 9N3 już niestety nie, co dziwi.[/quote]

Ze wszystkich generacji Polo tylko 6n2 gti miało oryginalnie oświetlenie ksenonowe. Też się dziwie że w 9N/9N3 nie wprowadzono ksenów..a wiemy, że system spryskiwaczy reflektorów był seryjnie montowany...
w 6R póki co też nie można zamówić xenonów, ale w 2010 będzie już ta możliwość
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”