WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""dumle""]dla tylnych pasażerów? :)[/quote]

do tego wystarczy dobrze nagłośniony pojazd - porządny przód + sub w bagażniku
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ja np nie mam suba w bagażniku, bo miejsca dużo mi trzeba, półki też nie chcę kroić i zastanawiałem się, aby w drzwi wstawić, bo myślałem, że może się jakoś da sprawnie, ale chyba bez większej przeróbki się niestety nie obejdzie :/
Awatar użytkownika
morsik2005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: morsik2005 »

[quote=""turzol""][quote=""dumle""]dla tylnych pasażerów? :)[/quote]

do tego wystarczy dobrze nagłośniony pojazd - porządny przód + sub w bagażniku[/quote]

tak i ciekawe ile wytrzymam jadac tym samochodem zeby z tylu slyszeli:P

dokladnie wlasnie po to zeby z tylu slyszeli tez wszystko a nie tylko buczenie z suba:) a polki niestety niebede dziurawil. jest jakies rozwiazanie zeby w drzwi je wcisnac?? jak trzeba bedzie cos wyciac to niema problemu:)
CDJ
V
VW_Fan
Newbie
Newbie

Post autor: VW_Fan »

Ja w drzwiach mam takie głosniki http://bazzar.interia.pl/site/cat/40/co ... komentarze (Blaupunkt GTx 132 HP). Tylko ze rozmiarowo są trochę za małe, kupilem je z uwagi na okazyjna cene. Standardowe glosniki maja rozmiar srub montażowych 15cm, a caly glosnik ma 16cm i takich powinienes szukac.

Te wydaja sie dosc przyzwoite http://www.allegro.pl/item896168524_bla ... 0wmax.html
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

niewprowadzaj kolegi w bład ... :angry2:
do naszych polowek pasuja glosniki 165 mm :D
V
VW_Fan
Newbie
Newbie

Post autor: VW_Fan »

Fakt, cenne 5mm :blush2:
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Post autor: dziczek88 »

Witam.Zabudowa mojej polóweczki w trakcie,Można bypowiedzieć ze zmierza ku końcowi.Czas na wybór głośnika i coś do napędzenia tego.Obudowa jaką wykonałem wynosi 30 l.Co byście polecili za głośnik do 300 zł do tej skrzyneczki i coś do napędzenia tego głośnika tez do 300 zł?Z góry dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem czegoś poszukać na własną rękę do tej zabudowy i znalazłem coś takiego:

MAGNAT XPRESS 1000

Parametry techniczne

Moc MAX – 240W

Moc RMS – 120W

Zakres częstotliwości – 22 – 2.000HZ

Impedancja – 4Ohm

Skuetczność – 91dB

Średnica głośnika – 250mm

Średnica otworu montażowego –232mm

Parametry Thiele Small:

Qts - 0,34

Fs – 32Hz

Vas – 54L

Bassreflex – 32L
cena 109 zł +koszt wysyłki
Ktoś miał może ten głośniczek moze coś o nim napisać?Czy warto kupić? .Cena bardzo niska jestem ciekaw jak z jakością.
y
yoto
Newbie
Newbie

Post autor: yoto »

mysle ze magnat sie ceni choc troche na chlopski rozum to tanio za taki glosnik i jednak moze jakosc byc nie za dobra ja polecam firme HERTZ glosniki z gornej polki ale do 300 zl da rade sie zmiescic sam mam 4 glosniki tej firmy w polo i nie narzekam
y
yoto
Newbie
Newbie

polecane hertz sa niezle mam 4 glosniki w polo tej firmy i nie narzekam glosniki z gornej polki choc blaupunkt tez sie ceni i na pewno te polecane wczesniej ladnie beda graly w tym rozmiarze jest duzy wybor a wiec powodzenia
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

No własnie cena przerazająco niska jak na tę firmę.Czekam na propozycje innych forumowiczów.Pozdrawiam
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""dziczek88""]Witam.Zabudowa mojej polóweczki w trakcie,Można bypowiedzieć ze zmierza ku końcowi.Czas na wybór głośnika i coś do napędzenia tego.Obudowa jaką wykonałem wynosi 30 l.Co byście polecili za głośnik do 300 zł do tej skrzyneczki i coś do napędzenia tego głośnika tez do 300 zł?Z góry dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam[/quote]

Najpierw kupuje się przetwornik,a później buduje się budkę dla niego,a nie na odwrót. :banghead:
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
y
yoto
Newbie
Newbie

to tez godna uwaga i jeszcze jak dobry sprzet to slyszalem ze przydaje sie kondensator spadkow napiecia ale nie przekonalem sie jeszcze o zaletach tego urzadzenia
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

To prawda ze najpierw kupuje się przetwornik a póxniej buduje skrzynkę.Problem tutaj polegał na tym ze jest to zabudowa bagażnika.więc musiałem iśc na kompromis między wielkością skrzyni a wielkością bagażnika.A gdybym kupił głośnik który potrzebuje 60 litrów obudowę?To cały bagaznik miał bym poświęcić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”