Witam, kupiłem do mojego Polo 6n2 głośniki Powerbass 6-SC. Mam pewien problem z ich podłączeniem. Wiadomo podłączyłem woofer i tweeter do zwrotnicy. Problem mam natomiast z sygnałem z radia. Do oryginalnych głośników idzie kabel, który jest rozgałęziony na dwa. Jeden idzie do tweetera, a drugi do woofera. Oba są zakończone kostką z plusem i minusem. Plus to kabel niebieski czy niebiesko-brązowy? Czy mogę podłączyć nowe głośniki do jednej kostki a drugą zostawić wolną, czy muszę jakoś to inaczej zrobić? Jestem laikiem w tych sprawach, zdaję sobie sprawę, że są to pewnie rzeczy trywialne, jednakże proszę o pomoc.
odłącz te głośniki stare w drzwiach co masz podepnij w to miejsce zwrotnice od obecnych PB i powinno być dobrze nie widze jakiś większych problemów z podłączeniem z radia do drzwi do chadza ci 2 przewody + i - a w przelotce czy tam za nią pod tapicerką są rozgałęzione na 4 przewody podłącz sygnał normalnie z oryginalnego woofera a TW odłącz
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Koledzy mam takie pytanko Potrzebuje przeciągnąć kabel zasilający od wzmacniacza do akumulatora I pytanie brzmi gdzie znajdę przelotkę w ścianie grodziowej bo dzisiaj tak z grubsza patrzyłem i coś nie mogłem tego wypatrzeć ;/ Prosiłbym o pomoc Samochód polo 6n2 r. 2001 1.0MPI jeżeli to ma znacznie
koło kielicha od kierowcy na ścianie grodziowej powinna być duża zaślepka jak ściągniesz pokrywę silnika to będziesz miał bardo dużo miejsca i na pewno ją zauważysz
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Dzięki wielkie chłopaki Car audio śmiga Teraz mi powiedzcie jak uporać się z REMEM ;/ bo coś nie mogę do tego dojść ;/ na razie zrobiłem zworkę do plusa ale szkoda tak bo akumulator się rozładowywuje ;/
[quote=""zxxck""]Teraz mi powiedzcie jak uporać się z REMEM ;/ bo coś nie mogę do tego dojść ;/ na razie zrobiłem zworkę do plusa ale szkoda tak bo akumulator się rozładowywuje ;/[/quote]
No proszę Cie.... poszukaj- było o tym nie tylko tutaj na forum, ale nawet w necie znajdziesz mnóstwo info :roll:
REM ciągniesz do radia (najlepiej osobnym kablem, może być cienki) i podpinasz np. pod niebieski kabel. Czincze przeciągasz po prawej stronie, a kabel zasilający i REM puszczasz lewą stroną, gdzie idzie wiązka kabli.
A jak z bidy - jeśli masz w czinczach taki kabelek po środku podpinasz go jak wyżej. W takim przypadku - przy słabym kablu możesz łapać szumy z radia.
Panowie otóż mam taki problem. Zakupiłem radio Alpine CDA-9847R, grało, grało , a dzisiaj wchodzę do auta i nie chce się włączyć. Sprawdzałem bezpiecznik w radiu i jest ok. Myślę, że problem może leżeć w kostce iso, otóż ktoś przerabiał te kable i wygląda ona następująco: Zobacz całą galerię
Co może być jeszcze przyczyną takiego obrotu sprawy?
poodwijaj taśmy z tych pozaklejanych kabli bo tam mogło sie coś rozłączyć jeżeli ktoś tego nie polutował tylko skręcił
na pewno te zasilające czyli czerwony, czarny i chyba żółty
fioletowy, szary, biały zielony są głośnikowe
btw. wygląda jakby ktoś dosłownie wyrwał to radio zamiast wypiąć wtyczki
a teraz zabije was moim pytaniem . Otóż mam 2x Infinity Kappa 693i pod wzmakiem Kenwooda wszytsko grało do wczoraj a dzisiaj głośniki nie "schodzą" w dół nie ma basu nie są żywe grają jak by chciały a nie mogły membrana cała nie czuć spalenizny co to może być panowie ?