Ja próbowałem i to raczej odpada bo ta cała ośka jest z takiego materiału że choć wygląda na stabilna to łatwo ulega deformacji (później miałem coś w stylu tarcie o obudowę aż się spaliło:/ i czekało mnie kupno nowego)
Witam mam pytanie, ponieważ w mojej polówce cały czas z nawiewu leci ciepłe powietrze nawet gdy przełączę na zimne, denerwuje to bo już powoli lato, coraz cieplej a przy nawet wyłączonej dmuchawie też troszkę leci ciepłe powietrze i się nagrzewa w aucie nawet na ustawionym na zimne;/ jak temu zaradzić?
Sprawdź czy jak w środku ustawisz na zimne to czy przy nagrzewnicy dźwignia zaworka jest w skrajnym położeniu, jeśli nie to popraw to tak żeby była w skrajnym. Jeśli to nie pomoże to masz uszkodzony zaworek i raczej nie nadaje się on do naprawy.
Witam. Nie dawno demontowałem konsole, później montowałem i zauważyłem, że do środka konsoli dokładniej za radiem dostaje się ciepłe powietrze z dmuchawy. Dziś zdemontowałem konsole raz jeszcze. Tak pianka która jest pomiędzy konsola a ujściem nawiewu jak by to nazwać zrobiła się stara i odpadła. Nie mam teraz pojęcia czego użyć zastępczo. Możecie sprawdzić czy u was też przecieka tam powietrze z dmuchawy?
Chciałem zapytać Was czy Wy też macie tak że prawie cała deska i konsola przy pokrętłach nawiewu jest bardzo ciepła w czasie jazdy? od kiedy mam polo to dzieje się cały czas i uznałem to za norme, ale teraz w cieplejsze dni to staje się zbędnym "grzejnikiem", nawet kiedy mam ustawione pokrętło na zimno, to i tak przy pokrętle ta obudowa jest gorąca i deska też ciepła. Dodam że, ciepłe powietrze leci już od poziomu "godziny 9" licząc od niebieskiego pola. Jeżeli mam ustawione zimne na samym dole to owszem dopiero leci zimne
Pytam bo zaczęło mnie to zastanawiać, z układem chłodzącym nie ma problemu, polo trzyma temp, nic nie cieknie. Niedługo chciałem składać CA ale obawiam się że radio będzie za bardzo nagrzewane.
Może jak kolega wyżej napisał, coś odpadło? odkleiło się?
Zgodzę się z kolegą im glośniej muzyki słuchasz tym bardziej grzeje się końcówka mocy, umnie jak daje w rure z gecybelami to nawet panel od radia jest bardzo cipły;)
ok zgoda, ale rzadko kiedy słucham swojego fabrycznego radia, dla mnie to nie jest normalne, aby prawie cały kokpit był bardzo ciepły, a zimne powietrze leci dopiero kiedy ustawie pokrętło na niebieskim polu