Nowe Polo 2009

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

Moje Polo już stoi w salonie.Salon czeka na jeden dokument akcyzowy.Około środy,czwartku podeślą mi dokumenty do rejestracji auta,może przed 1.11 zdąże go odebrać. :D
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sputnik_Wwa »

No moje polo będzie wyprodukowane w ostatnim tygodniu listopada a dostanę je w połowie grudnia jakoś :) Mam szansę go zarejestrować jeszcze przed gwiazdką. Trzymajcie kciuki by wszystko poszło gładko bo jak będę całe święta żył ze świadomością, że moje auto stoi na parkingu to będę całe dnie tam siedział chyba i go oglądał :P
Był Matiz, Był Chrysler Grand Voyager a wracam do rodzinnej tradycji VW/Audi :) Nowe Polo coming soon
A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

To godne pochwały,tak z dnia na dzień miło mnie zaskakują.Znów nowa wiadoność,iż wszystkie dokumenty diler posiada i dziś mi wysyła.To się nazywa dbanie o klienta i dotrzymywanie obietnic.Brawo.
Ciekawe jak to wygląda w innych regionach Polski.

-- Pią Paź 30, 2009 6:10 pm --

Witam.
Dzisiaj jest 3o pażdziernika.Zarejestrowałam auto w 15-minut a potem szybko do PZU tez poszło b.szybko.
Termin odbioru mojego samochodu miałem na 12-ą godzinę.
Samochód przywieżli na Lawecie i o 13-tej godzinie było już wszystko załatwione i moje auto stało na moim
podwórku.Zaciekawiony tą techniką i pełną automatyką i komfortem siedziałem parę godzin w samochodzie i
musiałem się rozeznać co do czego i jak działa.Jazde próbną zrobiłem do lasu i jestem tym nowym autem zafascynowany.
W salonie życzyli nam długich wycieczek i szczęśliwego zawsze powrotu do domu.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na Wasze wiadomości kiedy otrzymacie i czy takie same macie odczucia jak ja. :piwo: :clapping:
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

Ha! mam :)

no i wygląda to tak że w moim mieście dziś śnieg wali po całości i cały czas wszyscy w żółwim tępie jeżdzą..... raz dojechałem do 90 a poźniej musiałem hamować....

spalanie - przy średniej jazdy 50 km/h około 6 litrów, silnika nie słychać, bardzo duże wspomaganie, wszystko wygodne i intuicyjne... milutko...

jak coś to będe pisał
a
arkosol
Newbie
Newbie

Post autor: arkosol »

Witam Wszystkich.
Widzę że już paru forumowiczów ma swoje Nowe Polo 2009.Więc pytanko jakie wrażenia z jazdy?Sam się zastanawiam nad zakupem tego autka z silnikiem 1.6tdi.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

po 100 km - benz. 1.4 85KM, higline, - zero wad, zero problemów, szybki, bardzo cichy, pali tak jak podają 4.9/5.9/8, bardzo wygodny - intuicyjny....

jednej rzeczy zrozumiec nie mogę - jak dojeżdzam do skrzyżowania na biegu wskazuje 0 l (spalanie chwilowe) ale tuż przy zatrzymaniu na biegu zaczyna rosnąć do 20l :) jak on to sobie oblicza?:)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

hadek
jak dojezdzasz do skrzyzowania na biegu - czyli hamujesz silnikiem to silnik napędzany jest przez siłę tarcia, czyli przez kołą i nie zużywa paliwa :) natomiast jesli tylko wciśniesz sprzęgło to motorek wchodzi na bieg jałowy i podaje spalanie tak jak na jalowym :)

A panowie jak macie juz te swoje nowe polo to zalozcie ktorys temat w stylingu, opiszcie swoje autka i dodajcie pare fotek :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

No i stało się :) 6R w wersji R w 2012r! Pierwsze Polo 'R' w historii marki

http://www.bild.de/BILD/auto/2009/11/vw ... eiten.html
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Kooooopara opadła mi na biurko. Nie no marzenie ! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Witam ponownie!
I ja w końcu odebrałem dzisiaj Polówkę - z lekkim poślizgiem czasowym co prawda, ale za to z pełnym bakiem ;) Parę pozytywnych zaskoczeń - spodziewałem się przebiegu co najmniej 10kkm, a tu zaledwie 2kkm. Poza tym na strasznie zakorkowanej trasie z salonu do domu, na której latem spalił bodajże 10 l, teraz po dotarciu spalił 8,5. W zasadzie brakowało tylko standardowego w takich przypadkach szampana czy tam wina musującego na tylnym siedzeniu, ale w końcu samochód używany w dobrej cenie i nie będę się o takie rzeczy wykłócał ;) Póki co poza avatarem więcej samochodu nie pokażę, bo jest jeszcze poobklejany ;)

Aha, co do tego 6R R, no to robi wrażenie, fajnie by było, gdyby nie był droższy od Golfa GTI. Co ciekawe przy drukowaniu instrukcji wzięli pod uwagę zastosowanie w przyszłości diodowych dziennych z tegoż modelu, bo jest taki punkt w instrukcji.
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""woolfik""]
Aha, co do tego 6R R, no to robi wrażenie, fajnie by było, gdyby nie był droższy od Golfa GTI. Co ciekawe przy drukowaniu instrukcji wzięli pod uwagę zastosowanie w przyszłości diodowych dziennych z tegoż modelu, bo jest taki punkt w instrukcji.[/quote]

Cena nieoficjalna 22500€, także to już prawie tyle co Golf 6 GTI.
Awatar użytkownika
mychu
Newbie
Newbie

Post autor: mychu »

...po 2 miesiącach i 9 dniach także odebrałem, wrażenia:
-silnik 1.4-dół mułowaty, praca cichutka, spalanie po 30 km ok.8L
-wykończenie- eleganckie,ładne podświetlenie, nawet radia, choć myślałem ze będzie się gryzł z reszta,wrażenie psuje troszkę słabo spasowany w jednym miejscu materiał na tylnej kanapie, jak u "Niemca" wszystko bardzo intuicyjne "wsiadać i jechać"
-dostęp do wszystkich elementów w silniku wzorowa( nie będzie trzeba do serwisu jechać żeby żarówkę wymienić)
-fotele w hl- jakby trochę wąskie, ale wygodne, dobrze trzymają
- ilość miejsca- standard w tej klasie.
na razie tyle po godzinie jazdy.

pytanko jeszcze do posiadaczy. Czy światła do jazdy dziennej (po przekręceniu kluczyka) powinny palić się wszystkie tj. przód i tył?
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

tak, to nie sa do jazdy dziennej - to są autmatycznie włączane światła jedynie - do jazdy dziennej +170 zł...
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Mi na pozycji 0 się palą tylko przednie mijania, i jakby z mniejszą mocą. A w specyfikacji zamówienia nie było dziennych. Nie wiem, może gratis zaprogramowany w serwisie. Ale ma to swoją wadę, bo jak jest nieco ciemniej to trzeba ręcznie włączać normalne światła. No i zawsze można trafić na policjanta, który nie zna nowych przepisów odnośnie dziennych - że światła z tylu nie muszą sie palić...

--edit--
-silnik 1.4-dół mułowaty, praca cichutka, spalanie po 30 km ok.8L
(...)
-fotele w hl- jakby trochę wąskie, ale wygodne, dobrze trzymają
Fakt, że silnik nieco mułowaty, bo byłem przyzwyczajony do mocnego TDI i muszę pamiętać, że pewne manewry trzeba wykonywać po przemyśleniu czy zdążymy, bo samochód nie zbiera się z dołu.
A gdyby fotele były szerokie to by tak dobrze nie trzymały - mimo że jestem raczej dobrze zbudowany to fotele z Highline to jedna z moich ulubionych rzeczy w Polówce, której nie znajdziemy u konkurencji.
Obrazek
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

zaraz sprawdze czy tył mi się świeci - ale odbierając spytałem o to i sprzedawca powiedział że do jazdy dziennej sa w przeciwmgilnymi... :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”