Dokładnie to są te , sam kupowałem u tego kolesia ! tylko ostrożnie zakładaj zebyś nie porwał taśmy jak bedziesz przekręcał gnieżdzie !i sprawdz czy blaszki nie wlazły pod spód taśmy bo nie bedzie świeciło ! ja kupiłem białe efekt jest więcej jak zadowalający i bez kąbinacji z lutowaniem diody oraz rezystora . Teraz pracuję nad białymi zegarami oraz nad folją od regulacji nawiewu zeby było na biało .pozdrawiam
Dzięki ale mam do ciebie jeszcze pytanie. Czy podałbyś mi linki do allegro jakie jeszcze idą żarówki do podświetlania zapalniczki regulatorów nawiewu oraz w przełączniku świateł. Chcę kupić wszystkie diodowe w kolorze czerwonym ponieważ będą mi pasowały do radia
kiedys na allegro widzialem polo gt z licznikiem elektronicznym tzw. ze mial obroty predkosc i reszte pokazane elektonicznie a nie takie analogowe zegary. Wydaje mi sie ze koles pisal w aukcji ze licznik ma z derby ale nie jestem tego pewien. nie wiecie czasem z czgo dokladnie moze taki licznik pasowac, bo ten licznik co koles mial to normalnie na wielkosc byl taki sam jak mamy orginalny w polo.
Bartłomiej .Bedziesz musiał pod nawiewami wykonać sam czerwone światło a mianowicie.Jesli posiadasz tą wymyślną vw-genowską oprawkę z zarówką w formie rórki ,to musisz wyjąć żarówkę a zastosować diodę led ,w twoim przypadku czerwoną !.Wkładasz ostroznie diodę potem wciskasz blaszki delikatnie bo popęka , pózniej szczypce boczne i obcinasz druciki od diody tak aby nie wystawały za daleko poza blaszki tej oprawki oryginalnej jak nie obetniesz bedzie przeszkadzało podczas wpinania kostki .Sprawdz zanim zamontujesz biegunowość diody .Jakby nie świeciło odwróć oprawkę !
Co do zapalniczki nie wiem ,jeszcze nie rozbierałem z braku czasu .
A ja pytanie mam z innej beczki ile jest wart licznik z polo GT bo chce kupic a ceny jak widze od 70 do nawet 250 zł ile to jest warte ?????? :crazy: :crazy:
witam wszystkich forumowiczów mam problem z licznikiem zminiałem tarcze, malowałem wskazówki i zminiałem podswietlenie wszystko złozyłem wydaje mi sie ze dobrze lecz po dzisiejszej przejazdzce okazało sie ze wskazówka oszukuje o przynajmniej 40km/h jak to skalibrowac wie ktos?? :-(