Co by się nie narażać na krytykę przy pierwszym poście powiem, że korzystałem z opcji szukaj na tym forum i u wujka googla, i mimo sporej ilości tematów nie znalazłem do końca ostatecznej odpowiedzi czy potwierdzenia. Stąd moje pytanie. A mianowicie:
Mam polówkę jak w tytule tematu ( dopiero co ją nabyłem), poprzednie autko mi się rozkraczyło. Ale nim to rozkraczenie nastąpiło, wykosztowałem się trochę na oponki goodyear ultra grip 7+ w rozmiarze 195/65 R 15. W polo ma obecnie letnie oponki w rozmiarze 185/60 R14.
I teraz zastanawiam się czy te 15 uda mi się założyć do polówki jeżeli zakupie felgi 15? Z informacji na tym forum wyczytałem że chyba nie ma ich w katalogu zalecanych rozmiarów więc nie chce wykosztować się na felgi i założyć oponki, które będą ocierały.
Konkretyzują proszę o pomoc w temacie czy mogę założyć te 15 i nie będą ocierały nawet przy obciążeniu 4 osób i jeżeli uznacie, że wejdą na luziku to proszę o info jakie dokładnie felgi kupić. Czy np. 5,5Jx15 ET35 (5x100) będą ok czy jakieś inne?
Aha i jeżeli znacie jakiś sklep z nowymi felgami stalowymi ( na alu niestety teraz kasy nie mam, ale dla pocieszenia letnie 14 są na alufelgach) w okolicach Krakowa, który ma przystępne ceny, to dajcie namiary