[quote=""MarioGTI""]Witam ja mam pytanie taki: mam kierownice multimedialną i seryjne radio RCD 200 i czy istnieje podłączenie to do kupy żeby działało z kiery sterowanie ?[/quote]
Podejrzewam, że kierownicę sobie kupiłeś a nie miałeś ją seryjne?
Ogólnie nie znalazłem metody na podpięcie kierownicy multi w Polo.
Ogólnie te kierownice z Golfa mk5/tourana itp podłączone są przez sterownik kolumny kierowniczej z elektryką auta. Nie spotkałem się z samochodem opartym na idei elektrycznej Polo z podlączoną kierą multi fabrycznie. Jedynie Ibiza miała kierę - z tym, że tamta kiera była podpięta z radiem bezpośrednio.
Szanse na podłaczenie tego bez dużej wiedzy i umiejętności elektronika nie może się udać.
[quote=""Mac.K.O.""]kupilem radio i mam problem; po wyjeciu starego kaseciaka okazalo sie, ze byl on podlaczony na taki maly bialy wtyk (widac go na zdjeciach, ktore zamiescilem) i na czarny dodatkowy, okragly. do nowego radia pasuje tylko ten okragly, zas ma ono wejscie z tylu na 2 jakies wieksze wtyki, bialy wtyk ktory mam w samochodzie nie pasuje do niego, jest za maly i nie da sie go podlaczyc do zadnego z 2 wejsc w nowym radiu.
pytanie teraz, jak podlaczyc te nowe radio (jvc kd-r311) w moim aucie ?[/quote]
czy ta biała kostka gdzieś dalej idzie ?
możesz zrobić jej zdjęcie ?
Witam ostatnio dostałem radyjko po przełączeniu ze starego kaseciaka nie działa podtrzymanie po wyjęciu kluczyka sprawdzałem i żółty kabelek na na kostce iso znajduje na tym samym pinie co w starym kaseciaku tyle że tamten miał jeszcze 10A bezpiecznik. Załączam zdjęcie kabelków z kostki zasilającej jak i starego radia oraz proszę o pomoc.
[quote=""fazikus""]Witam ostatnio dostałem radyjko po przełączeniu ze starego kaseciaka nie działa podtrzymanie po wyjęciu kluczyka sprawdzałem i żółty kabelek na na kostce iso znajduje na tym samym pinie co w starym kaseciaku tyle że tamten miał jeszcze 10A bezpiecznik. Załączam zdjęcie kabelków z kostki zasilającej jak i starego radia oraz proszę o pomoc.
Żeby podpiąć Alpine 2DIn zamiast rcd200 do polo 9n3 ,co potrzebuje ? Bo kostki nie pasują i czytałem coś o jakiś CANach i nie wiem co robić.
Jest różnica między adapterem kostki samej za 12zl a emulatorem za 2stówy
[quote=""GNYSU""]Żeby podpiąć Alpine 2DIn zamiast rcd200 do polo 9n3 ,co potrzebuje ? Bo kostki nie pasują i czytałem coś o jakiś CANach i nie wiem co robić.
Jest różnica między adapterem kostki samej za 12zl a emulatorem za 2stówy [/quote]
Jeśli chcesz podpiąć zamiast oryginalnego to tylko adapter.
[quote=""fazikus""]Witam ostatnio dostałem radyjko po przełączeniu ze starego kaseciaka nie działa podtrzymanie po wyjęciu kluczyka sprawdzałem i żółty kabelek na na kostce iso znajduje na tym samym pinie co w starym kaseciaku tyle że tamten miał jeszcze 10A bezpiecznik. Załączam zdjęcie kabelków z kostki zasilającej jak i starego radia oraz proszę o pomoc.