Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

kupiłem dzisiaj PIONEER 2220UB
no i jest parę rzeczy o których chciałbym powiedzieć
PO PIERWSZE CI KTÓRZY NIE CHCĄ BYĆ OSZUKANI PRZEZ SPRZEDAWCÓW Z ALLEGRO ( niech się zapoznają z tym linkiem )

http://www.pioneer.pl/pl/content/press/ ... ONICS.html

po drugie mogą być problemy przy podłączeniu radia głównie są dwie rzeczy które mogą wystąpić :

- za słaba masa (dobry elektryk mnie poinformował że niektóre polo tak mają... trzeba wkręcić śrubkę z tylu po środku radia podłączyć kabelek do śruby i połączyć go z uziomem albo z kabelkiem od uziomu i problem z głowy)
- kostki iso w vw nie są takie jak wszystkie przejściówki moja kostkę elektryk przerabiał pod tą co mi wysłali, tam tylko przewody było trzeba przełożyć

a poza tym zajebioza te radyjko jest super :-D
d
darkc
Początkujący
Początkujący

Post autor: darkc »

hej,
od razu powiem, że żaden ze mnie audiofil, i pierwszy raz jestem w tym dziale.
Audio w samochodzie używam do radia (raczej cicho), audiobooków czasem głośniej CD na trasie.
Niestety ostatnio szwankuje mi radyjko - kenwood z 2001 roku (tzn ma problemy z odtwarzaniem nowonagranych płyt, czasem panek się rozłącza) i chce sobie sprawić nowy grajek. Szczerze to myślę o taniej taniosze z allegro, bez cd, tylko do radia i mp3, poniżej 200 zeta.
Czy kiedy mam tylko 2 głośniki i słucham tylko mp3 (konwertowane specjalnie do cd) i radia, to czy znacząco odczuje spadek jakości jak kupie taniochę? (jakiś dalco, clatronic, medion itpp)

dzięki
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Odczujesz. Tanio możesz wyrwać Sony CDX-GT24 lub CDX-GT25 (w granicach 200-220zł). Jak kupisz na miejscu w jakimś Media Marku to będzie tyle jakby 200zł + przesyłka kurierska.
No i będzie mp3, cd i radio z możliwością rozbudowy do 4 głośników. No i kolorystycznie do 6N2 będzie pasowało czerwone podświetlenie.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

JVC masz koło 250zł :)
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
d
darkc
Początkujący
Początkujący

Post autor: darkc »

no może i tak, ale czy są takie tanie sony czy jvd, które miałyby alternatywne wejścia (sd, usb)? bo właściwie to przy moich potrzebach odtwarzacz CD byłby zasadniczo zbędny;/
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

A do czego potrzebujesz USB?

Nie wystarczy AUX? Wtedy podpinasz cokolwiek.
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""Tomek001""]Nie wystarczy AUX? Wtedy podpinasz cokolwiek.[/quote]

I na radiu jedynie sterujesz głośnością a zamiast tytułów piosenek wyświetla Ci się AUX ;)
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

Ja gram na Denwerze z biedronki za okolo stowe i jest tam USB i SD i to SDjest super wkladasz karte nic z radia niewystaje a grania od groma jak ktos niema wymagan to wystarczy radio tez ładnie gra wiec mozesz kupic
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

Post autor: v-wej »

Witam,nie oczekuj od radia jakis cudów jak chcesz zainwestować tylko 200zł,wolał bym kupić jakąś dobra urzywkę niż nówkę denwer,clatronic,pizdzing czy inny wynalazek,jeżeli jednak chcesz nówkę to TYLKO firmówki,widziałem gdzieś sony za 199zł,lub JVC,jeżeli naprawdę chcesz mieć radio na dłużej najlepiej firmówki,zobacz ile tej tandetnej chińszczyzny potem na allegro jest?A to że laser nie czyta płyt,a to że panel sie ułamał,nie ma co się spodziwać nawet dobrego wykonania po pseudo radiach ponieważ są robione jak najtańszym kosztem,
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

ja niedawno kupilem sobie oto takie radyjko za całe 139zł (naprawdę gra bdb - polecam :) - szczerze ? lepiej gra od mojego sony cdx-gt24 xpload ;D

http://allegro.pl/sklep-warszawa-mp3-us ... 10689.html
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
wegi3
Newbie
Newbie

Post autor: wegi3 »

Witam :) Ja osobiście wybrał bym Alpine ponieważ charakteryzuję się bardzo dobrym odwzorowaniem dzwięku ! Moj kumpel ma i jest naprawde świetne radyjko ! JA osobiście mam skrzynie Alpine i jestem strasznie zadowolony :) Pozdrawiam !
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

[quote=""m911""]ja niedawno kupilem sobie oto takie radyjko za całe 139zł (naprawdę gra bdb - polecam :) - szczerze ? lepiej gra od mojego sony cdx-gt24 xpload ;D

http://allegro.pl/sklep-warszawa-mp3-us ... 10689.html[/quote]
Kolego po czym wnioskujesz że gra lepiej od tego sony??Moim zdaniem to totalny badziew składany z kilku części różnych marek i napewno nie zagra lepiej niż sony choćby z najniższej póły,mocniejszy na pewno od sony nie jest a napis 4x60 można sobie miedze książki znaleść,w takich radiach stosowane są najtańsze chińskie pseudo części.Myślisz ze dlaczego jest taki tani?Tani nie zawsze znaczy gorszy ale w tym przypadku nie zapłacił bym nawet 50zł za te radio,moc pewnie 4x7RMS w porywach,a taki sony będzie miał już 4x17RMS i podzespoły jakościowe,wiadomo wszystko teraz produkowane w chinach,jednak materiał wykonania inny,Ja tak jak mówię wolał bym firmówkę niż jakiś wynalazek który może pograć rok i tyle
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Poza tym samo radio nie gra. Bez wzmacniacza to i Sony padnie jak podkręcisz głośność.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

[quote=""v-wej""][quote=""m911""]ja niedawno kupilem sobie oto takie radyjko za całe 139zł (naprawdę gra bdb - polecam :) - szczerze ? lepiej gra od mojego sony cdx-gt24 xpload ;D

Kolego po czym wnioskujesz że gra lepiej od tego sony??Moim zdaniem to totalny badziew składany z kilku części różnych marek i napewno nie zagra lepiej niż sony choćby z najniższej póły,mocniejszy na pewno od sony nie jest a napis 4x60 można sobie miedze książki znaleść,w takich radiach stosowane są najtańsze chińskie pseudo części.Myślisz ze dlaczego jest taki tani?Tani nie zawsze znaczy gorszy ale w tym przypadku nie zapłacił bym nawet 50zł za te radio,moc pewnie 4x7RMS w porywach,a taki sony będzie miał już 4x17RMS i podzespoły jakościowe,wiadomo wszystko teraz produkowane w chinach,jednak materiał wykonania inny,Ja tak jak mówię wolał bym firmówkę niż jakiś wynalazek który może pograć rok i tyle[/quote]

widzisz, w jednym aucie sprawdzałem 2 radia i to stwierdziłem ;)

nie wiesz ? nie wypowiadaj się

p.s jak ktos chce mam na handel te radio - cena 200zł (cdx-gt24 xpload) stan idealny jak nówka
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

[quote=""m911""][quote=""v-wej""][quote=""m911""]ja niedawno kupilem sobie oto takie radyjko za całe 139zł (naprawdę gra bdb - polecam :) - szczerze ? lepiej gra od mojego sony cdx-gt24 xpload ;D

Kolego po czym wnioskujesz że gra lepiej od tego sony??Moim zdaniem to totalny badziew składany z kilku części różnych marek i napewno nie zagra lepiej niż sony choćby z najniższej póły,mocniejszy na pewno od sony nie jest a napis 4x60 można sobie miedze książki znaleść,w takich radiach stosowane są najtańsze chińskie pseudo części.Myślisz ze dlaczego jest taki tani?Tani nie zawsze znaczy gorszy ale w tym przypadku nie zapłacił bym nawet 50zł za te radio,moc pewnie 4x7RMS w porywach,a taki sony będzie miał już 4x17RMS i podzespoły jakościowe,wiadomo wszystko teraz produkowane w chinach,jednak materiał wykonania inny,Ja tak jak mówię wolał bym firmówkę niż jakiś wynalazek który może pograć rok i tyle[/quote]

widzisz, w jednym aucie sprawdzałem 2 radia i to stwierdziłem ;)

nie wiesz ? nie wypowiadaj się

p.s jak ktos chce mam na handel te radio - cena 200zł (cdx-gt24 xpload) stan idealny jak nówka[/quote]
Ha,ha,ha to ci dobre :lol: !!2 radia sprawdzałes w aucie i ten navihewen czy inne dziadostwo miało inny dziwęk niż sony??No to chciałby usłyszeć jaka była róznica bo jestem baaaardzo ciekaw!!!Miałem kilkanascie rodzai radii od blaupunkta,sony,piooner,kenwood,clarion na alpine cda 9887 skończywszy,jak wiesz co to za radio :grin: różnicę mozna było wyczuć tylko przy wyższych modelach jak clarion 948rmp,pioneer rs88,clarion 958 albo w tym alpine,miałem tez stację multimedialną pioneer avic gdzie jest 32 bitowy przetwornik,owszem wymienione modele maja procesor dzwieku dolby pro logic[tak,taki jak w kinie czyli 5,1] także miedzy radiami z prockiem a bez różnica jest mocno słyszalna jednak przy nisko budżetowych radiach takich jak wymieniony blaupunkt,kenwood czy nawet sony róznicy nie ma,przynajmniej nie w radiach do 200-300zł a kolega usłyszał róznicę między radiem za 139zł a radiem za 200zł i co najlepsze tańsze okazało się w dodatku lepsze???he,he radziłbym wyregulować następnym razem korektor w tym soniaczy bo miałem do czynienia z takimi wynalazkami jak skot,navichewen z biedronki czy inne pseudo radia w których wysiadały lasery,oczywiscie okazywało sie potem że to nawet kilka zł nie warte.Także DEFINITYWNIE odradzam pseudo radii z biedronki,z resztą co ja będę mówił.....są fora takie jak np elektroda lub strefa maniaków car audio,wystarczy trochę poczytać.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”