Glosniki - Podszybie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

ok ponagrywalem w divx, ale nadal niedziala...wlozylem tez cd dvd z filmem co kiedys dzialal i teraz niedziala...:/ (po dlugich probach wczytywania wyskakuje "disc error")
za to jakas plytka z gazety smiga... zglupialem :/
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

pewno ma coś z laserem można by go podczyścić i podregulować czułość lasera w większości przypadków pomaga
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

nagrywam jeszcze raz, jeszcze innym spaosobem... a jest opcja ze moze jakos zablokowalem odtwarzanie nieoficjalnych dvd?
d
dominik900
Newbie
Newbie

Post autor: dominik900 »

Mam mały problem z głośnikami wysoko tonowymi w słupkach w polo 9n. Samochód prawdopodobnie wyjechał z salonu wgl bez radia, (polo z Polski) Od 4 lata żyłem w przekonaniu że auto ma tylko 4głośniki w drzwiach. Dzisiaj zdjąłem ,,panel" z słupka a tam jest jakiś gwizdek Obrazek Jego kable lecą mniej więcej tak Obrazek Potem wchodzą do drzwi Obrazek I tu pojawia się pytanie jest to oryginalny głośnik VW czy nie ? Zastanawia mnie czy wgl w drzwiach jest jakaś zwrotnica ? Bo skoro jest gwizdek to powinna gdzieś być, tylko pytanie brzmi gdzie ?
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

nie są to oryginalne tw z VW jak mnie pamięć nie myli sa to z jakiejś Renault instalacja jest cała dokładana wątpię by ktoś zakładał zwrotnice w drzwiach przy tym tw masz malutki kondensator i to jest filtr dla niego,orginalne tw były by zamocowane w słupku ,ściąg boczek 3 śróbki torx 20 na spodzie i 2śrobki pod panelem przełączników od szyb torx 25 bądź 30 i reszta spinki ,jbc posiadam takowe oryginalne TW więcej info na PW
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
S
Szczepek-69-
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Szczepek-69- »

Hej , mam pewien problem. Po skompletowaniu całkiem fajnego zestawu car audio trzeba było wziąć się montaż . Po przemyśleniu sprawy postanowiłem że oddam samochód do warsztatu , który tym się zajmuje. Myślałem że zrobią to lepiej. Wszystko działa ok , ale coś mnie podkusiło , żeby zobaczyć jak ukryli tweetery i zwrotnice w desce oto co zobaczyłem :/ (podłączyli jakieś fabryczne cienkie przewody)

Obrazek

Obrazek

Chyba nie powinno tak być :/

Tak to wygląda przy drzwiach (widać kable głośnikowe) :

Obrazek
Obrazek
M
M23
Newbie
Newbie

Post autor: M23 »

Witam, mam dylemat z doborem głośników do 86cf2 genesis w podszybiu. Rozglądałem się za 100mm, ale w oryginale siedzą 87mm.
Można zastosować bez problemu te 100mm ? Wejdą czy trzeba coś przerabiać?
p
piroman128
Newbie
Newbie

Post autor: piroman128 »

Witam, mam problem dzisiaj zrobiłem dość głupią rzecz i podłączyłem do radia 3 parę głośników. Kiedy pod głosiłem radio na jakieś 80 % to zgasło i nie dało się włączyć. Bezpiecznik jest cały, podłączyłem do auta oryginalne radio vw i śmiga normalnie, podłączyłem radio od skody też gra normalnie. No to wziąłem podejrzane radio - Panasonic CQ.... do drugiego auta żeby zobaczyć czy się całkiem nie spaliło, a tu gra normalnie.

I co tu robic
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Noix »

Ma ktoś pomysł jak wyeliminować drgania drzwi? Nie ma nigdzie podkładek z mdf'u do polo. Więc jak to zrobić?
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

[quote=""M23""]Witam, mam dylemat z doborem głośników do 86cf2 genesis w podszybiu. Rozglądałem się za 100mm, ale w oryginale siedzą 87mm.
Można zastosować bez problemu te 100mm ? Wejdą czy trzeba coś przerabiać?[/quote]
nie da rady poszukaj cos miejszego
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""Noix""]Ma ktoś pomysł jak wyeliminować drgania drzwi? Nie ma nigdzie podkładek z mdf'u do polo. Więc jak to zrobić?[/quote]

Trzeba samemu rzeźbić.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

[quote=""Noix""]Ma ktoś pomysł jak wyeliminować drgania drzwi? Nie ma nigdzie podkładek z mdf'u do polo. Więc jak to zrobić?[/quote]

Np. tak jak ja miałem zrobione:

ObrazekObrazek

Panele do sprzedania, bez dziurawienia boczków pod głośnik a szyby nadal da się otworzyć :)
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Ostatnio mam tak ze po włączeniu wzmacniacza(czyli jak radio poda zasilanie na remote) i przy wyciągnięciu kluczyka z stacyjki(wyłączeniu wzmacniacza) walnie mocno bassem w subie :scratch: Nie wiecie może jak to wyeliminować? TO chyba wina radia bo przy odłączonych chinchach tego nie ma...

Druga sprawa to nie gra mi zestaw odseparowany, tzn średniotonówki grają tylko bassem a gwizdki nic, coś jak gdyby sygnał z radia po chinchach był tylko na niskim paśmie, bo gra sam bass... Również jak jest włączona dmuchawa, czy akurat zamykam elektrycznie szyby to w głośnikach słyszę zakłócenia(szum). Zmienię radio i zobaczę, co jeszcze może być przyczyną? Nigdy tak nie miałem, a tu nagle takie coś :(
Oto filmik tych zakłóceń..

https://www.youtube.com/watch?v=woXbJtVa3f4
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

masz uwaloną masę na RCA
przykładowy temat w którym masz to opisane
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 45#6051945
w
wania81
Newbie
Newbie

Post autor: wania81 »

Witam.Chcialem ostatnio podłaczyc radio w polo 6n2 z 2000r i o dziwo pod zaślepką radia nie ma zadnej instalacji do radia ani przewodu antenowego.Czy jest taka mozliwosc zeby wogole nie bylo instalacji radia?? Dodam ,ze na dachu mam antene.Prosze o pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”