[quote=""wesol""]Nic z tego nie bedzie. Koszt atk duze ze taniej kupic golfa 4 z silnikiem 1.8T.[/quote]
nikt tutaj nie mówił, że koszta będą małe, i wiadomo, że sam SWAP może kosztować tyle, co choćby ten Golf co zaproponowałeś, ale znajdź Golfa 4 z przebiegiem około 10 tys. km., bo silniki TSI, które już stoją na allegro mają +,- taki przebieg, poza tym jak ktoś wkłada taki silnik to jest to kolejny etap grubego modzenia swojego autka
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
Ja swojego w tdi kupilem juz ponad rok tremu za 13 tys zl. W 1.8 Turbo chodzily w podobnej cenie i sie zastanawialem wlasnie ale kuzyn mi wybiz z glowy. Powiedz mi co ma przebieg do tego jaki jest silnik czy blacha?? Mialem astre G( tzw dwójka) pierwszy wypust tak jak golf 4 bo to odpowiednik i astre mialem naprawde w super stanie. Silnik moze i nie rakieta ale 2.0 w DTI wiec jakos tez szedł. Chodzi oto ze nie robie mega przebiegów wiec sobie wymsliłem wlasnie 1.8T. Golfa kupisz zarowno w 3D jaki i z łątwoscia w 5D co w polo 6N ciezko spotkac( bo malo bylo). Klikma czy klimatronik do wybory w zasadzie przy wersji turbo. Bardzo nieliczne G4 nie mialy klimy przewaznie w SDI czy 1.4 ewent 1.6. Elektryczne szyby? hmm Ja mam wszystkie 4 szt plus oczewiscie lusterka. Zwracam na to uwage gyz sam projekt swapu nie jest zly i popieram ale niestety czasy sie zmienily i taki swap trzeba bylo robic ale 5 lat temu a nie teraz. Aktualnie to mozna zrobic taki swap na 1.8T ale w polo 9N itp z zatartym silnikiem czy tez lekko uderzonego. 6N1 nie ma nawet ocynku na karoserii wiec jakos czarno widze tego typu modzenie.
Cóż, kolega surian jest zdecydowany na swapa, więc niech kombinuje Owszem, wyposażenie G4 miażdży jeżeli porównujesz je z 6N, ale tu nie chodzi o bajery, tylko o to żeby wstawić w miarę mocny silnik. Owszem, nie ma ocynku na budzie 6N, ale odpowiednio zadbana blacharka nie poleci tak szybko jak w przypadku Astry I. Poza tym, w Polo suriana jest klima i szybki na prąd, więc i tak ma dość dobre wyposażenie (w porównaniu do mojej Poli)
surian
Kombinuj tam Masz kilka fajnych pomysłów, więc coś na pewno wymyślisz Pozdro.
[quote=""wesol""]Ja swojego w tdi kupilem juz ponad rok tremu za 13 tys zl. W 1.8 Turbo chodzily w podobnej cenie i sie zastanawialem wlasnie ale kuzyn mi wybiz z glowy. Powiedz mi co ma przebieg do tego jaki jest silnik czy blacha?? Mialem astre G( tzw dwójka) pierwszy wypust tak jak golf 4 bo to odpowiednik i astre mialem naprawde w super stanie. Silnik moze i nie rakieta ale 2.0 w DTI wiec jakos tez szedł. Chodzi oto ze nie robie mega przebiegów wiec sobie wymsliłem wlasnie 1.8T. Golfa kupisz zarowno w 3D jaki i z łątwoscia w 5D co w polo 6N ciezko spotkac( bo malo bylo). Klikma czy klimatronik do wybory w zasadzie przy wersji turbo. Bardzo nieliczne G4 nie mialy klimy przewaznie w SDI czy 1.4 ewent 1.6. Elektryczne szyby? hmm Ja mam wszystkie 4 szt plus oczewiscie lusterka. Zwracam na to uwage gyz sam projekt swapu nie jest zly i popieram ale niestety czasy sie zmienily i taki swap trzeba bylo robic ale 5 lat temu a nie teraz. Aktualnie to mozna zrobic taki swap na 1.8T ale w polo 9N itp z zatartym silnikiem czy tez lekko uderzonego. 6N1 nie ma nawet ocynku na karoserii wiec jakos czarno widze tego typu modzenie.[/quote]
a w passatach nowych są podgrzewane stołki z tyłu i lusterka fotochrom, czego w golfach 4 nie było,a w maybachach jest ....
jeżeli chodzi o wyposarzenie to nie wiem co było w golfie 4 a nie może być w polo.
[quote=""wesol""] Powiedz mi co ma przebieg do tego jaki jest silnik czy blacha?? [/quote]no przecież nic, bo benzyna po 400 tyś to przecież nówka.
Jak widać po postach surian nie chce robić swapa bo jest to proste tylko własnie dlatego że jest to trudne. Pozatym ile jest golfów 1,8T ?? mnóstwo.
A ile widziałeś 6n z TSI pod maską ?? ja żadnego a chciałbym zobaczyć chociaż jednego.
Masz rację czasy się zmieniły, coraz mniej wiejskich projektów powstaje a coraz więcej ciekawych i inspirujących. Coraz więcej ludzi zaczyna zabawę dzięki czemu dostępna jest wiedza i możliwości dla innych. Myślę ze nie długo za zachodnią granicą pojawią się polówki z TSI, i w polsce też ktoś taką zrobi.
[quote=""borys_wrocek""]Jak widać po postach surian nie chce robić swapa bo jest to proste tylko własnie dlatego że jest to trudne. Pozatym ile jest golfów 1,8T ?? mnóstwo. A ile widziałeś 6n z TSI pod maską ?? ja żadnego a chciałbym zobaczyć chociaż jednego. Masz rację czasy się zmieniły, coraz mniej wiejskich projektów powstaje a coraz więcej ciekawych i inspirujących. Coraz więcej ludzi zaczyna zabawę dzięki czemu dostępna jest wiedza i możliwości dla innych. Myślę ze nie długo za zachodnią granicą pojawią się polówki z TSI, i w polsce też ktoś taką zrobi.[/quote]
Na pewno na przyszly sezon sie pojawi i to na 100%, bo u mnie.Docelowo chce wrzucic silnik 1.4 TSI najmocniejszy 170KM i mam kilka problemow.Co moge spokojnie wymienic z przodu by mi podeszlo pozniej po swapie(mam na mysli wachacze, sanki, drazki itp) i co nalezalo by wymienic z tylu.Jakie hamulce radzicie do tego.Docelowo ma byc felga 15.Od razu dziekuje za komentarze w stylu nie oplaca sie, albo kup sobie mocniejsze auto itp.Pozdrawiam.
[quote=""przem_polo""]Na pewno na przyszly sezon sie pojawi i to na 100%, bo u mnie.Docelowo chce wrzucic silnik 1.4 TSI najmocniejszy 170KM[/quote]
Huhu, grubo Ja tam specjalistą nie jestem, ale na pewno heble od GTI by się przydały. Najlepiej będzie jak pogadasz z Cyprysem, on jest obeznany w tym temacie
[quote=""borys_wrocek""]1,6 16V 100km przynajmniej moża je kupić.[/quote]
1.6 16V 100 kucy nie wchodzi bez rzeźby do 6nki.
[quote=""JuStIcE""]Cezkamy z niecierpliwością na relacje z postępu prac. A ja od siebie dorzucę jeden pomysł - zastanawiałeś się nad 1,4 TSi?? Byłoby bardzo ciekawie z takim silnikiem, bo to w sumie 1,4 - ale ma niezłe stado pod maską [/quote]
tak byłoby jak masz wolny budżet pewnie rzędu 12 tys., sam goły silnik to koszt 5 tys zł.
[quote=""surian""] 2.0 z golfaII KR)[/quote]
KR to nie 2.0 tylko 1.8 16V 136 kucy. To ile w końcu masz kasy na tego SWAPA bo z tego co czytam twoje plany to te 15 tys. na luzie ;-) ?
Nie było tak łatwo jak zakładaliśmy, ale jakś dałem rady he ;p i 21 marca idealnie na piękną wiosne auto wyjechało z iGoPerformance he Poniżej pare fotek i opis, który bardziej pokaże wam jak to wszystko przebiegało.
Jak wiecie mam Polo 6n 1.4 8v
mam okazję zakupić silnik G40 po kapitalce naprawdę igła ,dziś oglądałem.
Czy opłaca się taki zabieg robić czy dużo zabawy, do silnika z G40 jest oczywiście wiązka skrzynia liczniki i inne duperele.
[quote=""vwkas18""]w 6n to juz nieco słabiej ze względu na masę[/quote]
6N nie jest o wiele cięższe - o ile dobrze pamiętam to jakieś 935 kg waży (przynajmniej z AEX). Jakbym miał fundusze na taki swap, to bym się nie wahał Silnik chyba częściej spotykany niż AFH czy AJV, a w kwestii osiągów to myślę że byłoby na pewno lepiej niż z AFH