********** TU SIE WITAMY **********

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

n
nervousman
Newbie
Newbie

Post autor: nervousman »

Serwus, jestem nerwus!! :P Na imię mam Bartek,główne auto  to prelude 4gen, do pracy miałem seata inca , rozbił mi go pewien miły pan, czymś ekonomicznym muszę jeździć, więc padło na polo, bo dawca (inca/caddy) ma milion nowych części... Polo 1.6 benzyna gaz, miętowy, blacharsko zdrowy, do odmalowania, na już do zrobienia to standardowo nierząd  :) , potem kompletny hebel tył, przód 256 swapnę z caddy, potem się pomyśli - miało być daily do pracy a pomysłów milion. :D Choroba postępuje, bo preludzie z serii też niewiele pozostało. :D
Ostatnio zmieniony 06 mar 2018, 18:44 przez nervousman, łącznie zmieniany 1 raz.
k
khonju
Newbie
Newbie

Post autor: khonju »

Witam serdecznie!

Z tej strony Adrian, posiadacz 6N AER 96r. ze "szmaciakiem".
W
Wiesiek-Zabrze
Newbie
Newbie

Post autor: Wiesiek-Zabrze »

Witam.Mam na imię Wiesiek,mieszkam w Zabrzu ,od kilku dni śmigam VW Polo 6R z 2009 r. 1,2 70KM.Jest to mój pierwszy ze stajni VW ,więc chcę poznać jego zalety i wady oraz jak sobie z nimi poradzić w razie potrzeby z pomocą kolegów z forum.Swoje samochody staram naprawiać sam,przynajmniej podstawowe naprawy.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2018, 20:37 przez Wiesiek-Zabrze, łącznie zmieniany 1 raz.
s
siwy44
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: siwy44 »

Witam. Mam na imie Waldek. Na forum od 2 lat. Jakoś powitanie mi umkneło, ale mam nadzieje że mi wybaczycie. Jeżdze leciwą polóweczką 86c od 3 lat, a i niedawno nabyłem drugi także samo leciwy egzemplarz. Obie w wersji cupe. Pozdrawiam.
k
koleś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: koleś »

Witam klubowiczów. Jestem Piotrek. Jeżdżę Skodą Fabią 1 z silnikiem 1.9 TDI.
Zawitałem tu ponieważ dokładałem znajomemu parę gadżetów do Polo 6R i tu właśnie szukałem informacji.
Chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami.
Numer do mnie 510 150 407
D
Darecki3037

Post autor: Darecki3037 »

cześć
mam na imię Darek. Jestem z Krakowa. Zakupiłem niedawno VW Polo 6R z silnikiem 1,4 MPI.
Trochę czasu już jeżdżę i serwisuję vagi więc co nie co już wiem i chętnie pomogę. Posiadam jeszcze Seata Arosę 1,7SDI, którym jeździ żona obecnie. Szwagier śmiga Seatem Toledo II  1,9 TDI , też pod moją opieką serwisową. Wcześniej śmigałem Leonem I 1,9 TDI FR, jeszcze wcześniej kolejną Arosą SDI a jeszcze wcześniej Audi 80 B4 2,0E. Pozdrawiam.
J
Jarek1968
Newbie
Newbie

Post autor: Jarek1968 »

Witam.Mam na imię Jarek.Od dwóch lat posiadam w swojej stajni VW Polo 6N Variant 98rok  z silnikiem 1.9TDI (ALE).Polo kupiony miał byc na krótki czas ,aż córka ,,świeży ''kierowca nabierze doświadczenia na ,,dziadku''bo tak w rodzinie nazywamy naszą polóweczkę.Sam użytkuję Vectrę C 1.9CDTI ,ale często jeżdżę VW więc jestem mocno w temacie.Napiszę krótko auto mimo swoich wad ma jedną bardzo ważną zaletę w dzisiejszych czasach jest mega ekonomiczny i prosty w obsłudze.Dlatego będę trzymał go jak najdłużej i dlatego też postanowiłem wstąpic do VPKP aby dzielic się doświadczeniami na temat VW Polo z kolegami.Auto ma wszystko najważniejsze co powinno miec tzn.ABS,wspomaganie kierownicy,elektryczne przednie szyby,elektryczne i podgrzewane lusterka,klimatyzację,poduszki kierowcy i pasażera,centralny zamek na pilota.Samochód zadbany jest mega zwrotny przy parkowaniu i jeździe w mieście ,moc silnika 90KM przy w  lekkim nadwoziu naprawdę czyni z ,,dziadka''prawie auto sportowe.Nic nie stuka ,nic nie puka ,rusza ,hamuje blachy zdrowe jak na 20lat.Córka jest zadowolona z jazdy nim nie naciska na wymianę auta na lepszy model i to jest najważniejsze.
a
astiolek
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: astiolek »

A córka ile lat ma aż dziwne, że vw aż tak wpadł jej w oko ;) Za zwyczja młode pannice nie doceniają takich maszyn  ??? a tu proszę ;)
j
jcb
Newbie
Newbie

Post autor: jcb »

Witam. Jestem posiadaczem wiekowego acz nieźle utrzymanego (150tys. km) 86c  z litrowym silnikiem na gaźniku 1B3. Liczę na dużą ilość wiedzy zawartej w już napisanych postach ale równiez w miarę możliwości będę starał sie dzielić własnym doświadczeniem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Wojciechow
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: Wojciechow »

Witam ...

Miasto Łódź i dwa "nowe" VW Polo :-)
Rok 1989 - wersja podstawowa 86 Coupe
Rok 1989 - wersja lepsiejsza 86 GT

Dodatkowo - VW Amarok i 300 tyś km ...

Mam na imię Paweł i chętnie pomogę z paletami :-)
VW Polo 86c
VW Polo 86c GT
VW Amarok chip
S
Szaczek
Newbie
Newbie

Post autor: Szaczek »

Witam i pozdrawiam Wszystkich Klubowiczów.

Pozdrawiam,
Arek
m
mroczny22
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: mroczny22 »

Hej, witam serdecznie użytkowników forum.
D
DzieX
Newbie
Newbie

Post autor: DzieX »

Dzięki adminowi, że po 12tu dniach od rejestracji aktywował moje konto. Na prawdę doceniam ;) Szukałem informacji o zakupie nowego Polo, ale zbytnio mi te 12 dni oczekiwania nie pomogło ;)
b
borys1966
Newbie
Newbie

Post autor: borys1966 »

Witam wszystkich mam na imię Robert . Polusiem jeździ córka ale cała opieka nad nim spoczywa na mnie .
T
Tomasz_W-wa
Newbie
Newbie

Post autor: Tomasz_W-wa »

Witam
Tomek z Wawy, jestem na etapie poszukiwań Polo i mam nadzieję że te forum pomoże mi poznać je trochę od strony technicznej.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”