Nowe Polo 2009

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

gosciu, ale zimówek w rozmiarach polówkowych z indeksem <190km/h nie ma, a 1.4 tyle nie pojedzie ;)

hadek, sprawdziłem tę funkcję, wskazanie ogranicznika kasujesz dolnym przyciskiem ok/reset.
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""woolfik""]gosciu, ale zimówek w rozmiarach polówkowych z indeksem <190km/h nie ma, a 1.4 tyle nie pojedzie ;)
[/quote]

Używam tego w Octavce 2 stąd przykład zastosowania. Albo przy "dojazdówce" :grin:
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

aaa no to jeszcze jedno pytanie - jak przełączam dolnym przyciskiem to mam na wyświetlaczu przebieg z małą "1" lub "2", co to ?

a ogranicznik to sobie chyba zmienię :)

-- Pon Lis 23, 2009 8:42 pm --

OK, pytanie kto wie o co chodzi z "1" i "2" to proszę dajcie mi znać, tymczasem 2 newsy:

1:ogranicznik ustawiam na 60 kmh i wiem że w terenie zabudowanym nie powinienem szybciej - jeśli denerwuje mnie to mruganie - klikam reset i (na wycieraczkach od spodu) i przechodzi do komputera - przestaje mrugać

2:jak nie wciśniesz do końca ręcznego i zaczniesz jeździć to pika jak przy pasach ( fajnie!)

3:jak oszukać pasy :)) jak ktoś nie chce ich zapiąć a wkurza go gdy >20km/h piszczy piszczyk - to wystarczy lekko się podnieść z siedziska i przestanie.... ale to jescze do psrawdzenia (aha i dotyczy pasagera)
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

A propos 1 i 2 to pamięć 1 kasuje się po 2 godzinach od zakończenia jazdy, a 2 się nie kasuje sama tylko zbiera dane z dłuższego okresu (bodajże max 10000 km, ale sprawdź w instrukcji)

Mam inne pytanie - zauważyliście że przy kręceniu kierownicą w miejscu delikatnie przygasają światła (widać po ciemku gdy reflektory oświetlają jakiś bliski obiekt)? Bo jestem ciekaw czy Ten Typ Tak Ma wspomagania elektrohydraulicznego jak w Ibizie, Punto i zapewne podobnym konstrukcjom (źródło: http://www.seat-ibiza.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0 ) czy coś gorszego?
Obrazek
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

moj tak ma, i nie podoba mi się to :(
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Panowie, Onet podal wyniki 'car of the year' 2010:
http://moto.onet.pl/138033,5757266,1,zd ... #id5757280
6R zmiazdzylo konkurencje :D :bow:
m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Regularnie zerkam do Auto Świata (tak jakoś wyszło, że mam prenumeratę) - tam 6R notorycznie miażdży konkurencję.
Nowe Polo zdobyło między innymi Złotą Kierownice w plebiscycie tygodnika.
Uznano je oraz nowego golfa (BlueMotion) za najoszczędniejsze modele samochodów w swoich segmentach.
W teście z corsą 1.0 oraz fabią 1.2 zatytułowanym "czy trzy cylindry mają sens?" (AŚ nr 44) polówka znów pobiła konkurencję...
Mogłabym tak wymieniać i wymieniać - jednym słowem gratulację się należą :D
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

hej - temat był już poruszany chyba - czy wam też tak paaaaaruje - no masakra - jak w saunie:(
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

hadek, pisałem że rzeczywiście bezpośrednio po odbiorze był problem z parowaniem, ale parkowanie w suchym garażu i być może nie tak masakrycznie wilgotna pogoda jak na pocz. listopada zrobiły swoje i już problemu nie ma.

A w ogóle cisza, spokój, nic się nie dzieje zapanowało w temacie. Mam pytanie do użytkowników TDI - macie wygłuszoną maskę? Bo co prawda w benzynie mimo że nie ma wygłuszenia to jest cicho, no ale zawsze zimą jak jeździmy często na krótkich trasach byłaby to jakaś izolacja termiczna i gdyby można było tanio zakupić takie wygłuszenie w ASO to bym się zastanowił.
Obrazek
m
meeehau
Newbie
Newbie

Post autor: meeehau »

Ja mam takie pytanie, moje polo będzie produkowane w tygodniu 7-11 grudnia 2009. Ile czekaliście aż zjedzie z taśmy do Waszego salonu? Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników małego LEPSZEGO niż golf golfa:)
A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

Oczekiwanie w Opolu na Polo u mnie to było 2 miesiące.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 11:39 przez AdamAston, łącznie zmieniany 1 raz.
m
meeehau
Newbie
Newbie

Post autor: meeehau »

od momentu zamówienia mam rozumieć minęło 2 miesiące? Ja się pytam od momentu wyjechania z fabryki ile trzeba czekać na transport do Polski
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

kurna, dziś rano sprawdzam a tu nie mam zatyczek w felgach z logo VW - ku##a!

wiecie ile kosztują nowe - ew może bez loga VW aby nie kusiło
A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

Od momentu wyjechania z fabryki czekałem 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

hadek, kurrr... a myślałem, że tego nie kradną - bo trudniejsze do ściągnięcia niż kołpaki i tańsze na rynku wtórnym... Ojciec parkuje Skodą regularnie w niepewnych miejscach i nie ukradli - no ale to nie dekielek VW - choć z tej samej fabryki. Chociaż mi kiedyś ukradli w Oplu dokładnie takie: http://allegro.pl/item844196732_dekielk ... obacz.html

Na Allegro pełno tego, jak kupować to nowe, żeby nie wspomagać złodziejstwa. <usunięto, reszta na PW>
Ostatnio zmieniony 09 gru 2009, 18:07 przez woolfik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”