Nowe Polo 2009

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

hadek jeśli dobrze pamiętam to ~30zł/szt w ASO
Obrazek
Obrazek
m
meeehau
Newbie
Newbie

Post autor: meeehau »

Mam pytanie dotyczące silnika 1.6 tdi 105km, czy ktoś może już użytkuje volkswagena z tym silnikiem? Wiem, że też w golfach występuje. Ciekaw jestem jak się sprawuje np w porównaniu do poprzednika 1.9 tdi 105km
Awatar użytkownika
Castor Troy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Castor Troy »

Cześć,

Podpinam się pod pytanie przedmówcy.

Sam chcę kupić w styczniu Polo z tym silnikiem 1,6 TDI 105KM. Ma ktoś? Prosimy, o jakąś małą relację i opinię. :D
Pozdrawiam,
Castor Troy.
GG 1934046

:)
m
meeehau
Newbie
Newbie

Post autor: meeehau »

Chcesz kupic w styczniu, czyli odbierzesz marzec - kwiecień. Okres oczekiwania na zamówienie tyle obecnie wynosi. Powodzenia:)
Awatar użytkownika
Castor Troy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Castor Troy »

Cześć,
Chcesz kupic w styczniu, czyli odbierzesz marzec - kwiecień. Okres oczekiwania na zamówienie tyle obecnie wynosi. Powodzenia:)
Źle się wyraziłem. Zamawiam w na początku stycznia i wiem, że czekają mnie 3 miesiące czekania ale wliczyłem to "w koszty". Z drugiej strony lepiej według mnie, jest odebrać autko na wiosnę niż w zimie...

Czy Ty masz może tą wersję? W opisie pod avatarem widzę właśnie 1,6 TDI 105KM... To te nowe?
Ostatnio zmieniony 17 gru 2009, 21:25 przez Castor Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Castor Troy.
GG 1934046

:)
Awatar użytkownika
fitronk
Newbie
Newbie

Post autor: fitronk »

Hym to kartę pomoc masz aktywną 24 h od momentu zakupu jej przez internet dużo szybciej :P
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

[quote=""fitronk""]Hym to kartę pomoc masz aktywną 24 h od momentu zakupu jej przez internet dużo szybciej :P[/quote]
Mam wrażenie filtronik że losowo odpowiadasz na losowe pytania:)P

a wracając do użytkowników - samochód trzymam pod chmurką i co zaauważyłem to momentalne zamarzanie tylnych drzwi - nie da się ich otworzyć u mnie ( na myjni nie byłem od 2ch tygodni - więc woda między uszczelkami odpada) - poprostu nie da się mimo ze wg pilota są otwarte.... dziwne.... bo przednie leciutko chodzą...
Awatar użytkownika
fitronk
Newbie
Newbie

Losowo :P ? Na które nie odpowiedziałem ? :P
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

he:) nie łapie na które odpowiadasz :)
m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Panowie - specjalnie na Wasz użytek oraz innych użytkowników 6R zostały stworzone "działy" dotyczące posiadanego przez Was modelu w tematach:
[size=99px]"100 technicznych..." :arrow: viewforum.php?f=63
"Usterki"... :arrow: viewforum.php?f=64
oraz "Styling" :arrow: viewforum.php?f=65[/size]

Zapraszamy, więc z odpowiednimi zapytaniami do właściwych działów oraz do zaprezentowaniach Waszych "pociech".

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
fitronk
Newbie
Newbie

Rodzinnych i ciepłych pełnych uczucia rodzinnej więzi i miłości świąt dużo prezentów i karty pomoc w pudełeczku pod choinką ;) życzę wszystkim bardziej i mniej zmotoryzowanym.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

heh dekielki kupuje nowe jednak bo no name nie jestem w stanie znaleźć ( 51 - 55 mm), zagadka: jak je skutecznie oznaczyć /zabepieczyć - macie jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Dobra - więc wątek do zamknięcia - przeskaujemy do 6Rzgodnie z linkami poniżej:

[quote=""maziunia81""]Panowie - specjalnie na Wasz użytek oraz innych użytkowników 6R zostały stworzone "działy" dotyczące posiadanego przez Was modelu w tematach:
[size=99px]"100 technicznych..." :arrow: http://vwpolo-klub.pl/forum/viewforum.php?f=63
"Usterki"... :arrow: http://vwpolo-klub.pl/forum/viewforum.php?f=64
oraz "Styling" :arrow: http://vwpolo-klub.pl/forum/viewforum.php?f=65[/size]

Zapraszamy, więc z odpowiednimi zapytaniami do właściwych działów oraz do zaprezentowaniach Waszych "pociech".

Pozdrawiam.[/quote]
Awatar użytkownika
przemek6189
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: przemek6189 »

Przeglądając dzisiaj internet natrafiłem na ranking na Najoszczędniejsze na rynku samochody.

Weszłem by zobaczyć co jest w tym rankingu i o dziwo na 1 miejscu jest VW POLO ;)

Miejsce 1: Volkswagen Polo Blue Motion – od 16 575 euro

Nowy Volkswagen Polo, nazywany “małym Golfem”, jest niezwykle dopracowanym autem, który, podobnie jak większy brat, wyznacza trendy w klasie aut miejskich. Odmiana Blue Motion charakteryzuje się szeregiem usprawnień mających na celu obniżenie spalania. Pomaga w tym trzycylindrowy diesel o zapotrzebowaniu na paliwo na średnim poziomie zaledwie 3,3 l/100 km. To oznacza emisję CO2 do atmosfery w stosunkowo niewielkim tempie 87 g/km.

http://moto.onet.pl/138975,5921695,1,zd ... #id5921688
Awatar użytkownika
fitronk
Newbie
Newbie

Ja jakoś zaufanie mam do marek które są na rynku już długo i mają renomę. Bo na czym polegać w przypadku ubezpieczyciela jeśli nie na renomie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”