Kupiłem te Firestone'y TZ300. wczoraj dostarczone i założone. Na razie przejechałem na nich 30 km, ale już mogę powiedzięć, że w stosunku do poprzednich to niebo a ziemia

. Zobaczymy jak będzie to wygladało za pare tysięcy kilometrów. Opony kupiłem na oponeo.pl i wyszło mi 588 zł, także jak za nówki tragedii nie ma. Tak gwoli ścisłości mogę napisać jeszcze, ze na stronie bylo napisane ze opony beda z marca 2011, w praktyce wyglada to tak, że przywieźli mi 2 z ostatniego tygodnia 2010, a 2 z 6 tygodnia 2010. Chyba żaden problem z tego nie wyniknie?
wulkanizator, do którego pojechałem przemienić opony również powiedział mi, że te Firestone będą lepsze od Kleberów, także myślę, że wybór był dobry.
Aha i ów wulkanizator w luźnej rozmowie powiedział mi, że do mojego Polo nie warto brać alusów 15 cali. Że 14-stki mimo, że gorzej wyglądają to będą się dużo lepiej spisywać w moim samochodzie. Jak to wygląda w praktyce? Na alufelgach 15 calowych czuć ubytek komfortu, lub jakość całego układu zawieszenia spada?