RADIA FABRYCZNE wszelkie problemy, pytania itd....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Jeżeli jest fabryczne i jest Ori w tym samochodzie to powinno się samo odkodować po jakimś czasie jazdy, albo po kilku odpaleniach.. u mnie w 6n2, 9n3 i ibizie to zadziałało, a też się przeraziłem na początku.
po Vin nic Ci to nie da, musisz albo podbić do ASO (8dyszek) albo do chłopaków którzy siedzą w audio, myśle, że Ci rozkodują.
Obrazek
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

czy w RCD 200 jest możliwość wyłączenia alternatywnej częstotliwości stacji AF?
7
777i
Newbie
Newbie

Post autor: 777i »

witajcie,
właśnie kupiłem sobie radio vw beta cc m158
Obrazek
mam z nim mały problem:
nie działa podświetlenie wszystkich przycisków i pokręteł, jedyne co świeci na zielono to wyświetlacz.
czy może być uszkodzone podświetlenie w odtwarzaczu czy to raczej kwestia jakiegoś kabelka w kostce?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Zdejmij przedni panel i zobaczysz. Prawdopodobnie podświetlanie jest ma malutkich żarówkach. Żarówki do kupienia w sklepach elektronicznych za grosze. One mają chyba po 0.2 W.
Żarówki są lutowane.
m
myszka2013
Newbie
Newbie

Post autor: myszka2013 »

Hej. Kupiłam jakis miesiac temu Polo rok 2007 ale z grudnia wiec praktycznie 2008r.
Bardzo Was proszę o pomoc, bo nie wiem jakie radio powinno być do tego modelu. Auto kupiłam bez radia i kostka nie podchodzi do radia z mojego poprzedniego samochodu, radio z poprzedniego samochodu było kupione w Media wiec powinno być uniwersalne, chyba ;)
Proszę o pomoc bo nie lubie jezdzic bez muzyki, mega zle mi sie jezdzi ;(
7
777i
Newbie
Newbie

Post autor: 777i »

okazało się że były ucięte niektóre przewody, podświetlenie wróciło, ale mam kolejne pytanie:
czy ktoś potrafi powiedzieć czy przyciski w tym odtwarzaczu są podświetlane? czy jedynie 3 pokrętła z lewej strony?
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

przyciski i wyświetlacz powinien być podświetlany
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
m
mgralien
Newbie
Newbie

Post autor: mgralien »

Witam,
mam pytania odnośnie radia RCD310. Czy ktoś z Was orientuje się czy można ingerować w wizualizację czujników parkowania?

U mnie jest tak:
Obrazek
Czy można zmienić żeby było tak?
Obrazek

Czy słyszał ktoś z Was o możliwości wizualizacji odległości w metrach na RCD310? Miałem u siebie zwykłe czujniki z wyświetlaczem montowanym przy lusterku pokazującym odległości w metrach.
Pytam, ponieważ nie mogę się przyzwyczaić do tych czujników. Jak jestem już bardzo blisko np. ściany to czasem te kreski na wizualizacji są bezpośrednio za autem a czasem są np. dopiero w 3 rzędzie od auta.

Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Czy radio RCD 200 z symbolem MP3 czyta płyty mp3? Jeśli tak to w jaki sposób mają być nagrane? Bo nagrywam jako dane i jako MP3 i wyskakuje mi CD ERROR, gdzie na innych radiach i wieży wszystko działa.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""qwertypol""]Czy radio RCD 200 z symbolem MP3 czyta płyty mp3? Jeśli tak to w jaki sposób mają być nagrane? Bo nagrywam jako dane i jako MP3 i wyskakuje mi CD ERROR, gdzie na innych radiach i wieży wszystko działa.[/quote]
Spróbuj nagrać płytę w trybie Disc at Once i ją zamknąć po zakończeniu sesji. Ewentualnie można się pobawić i spróbować ISO lub Jolet.

[quote=""mgralien""]Witam,
mam pytania odnośnie radia RCD310. Czy ktoś z Was orientuje się czy można ingerować w wizualizację czujników parkowania?

U mnie jest tak:
Obrazek
Czy można zmienić żeby było tak?
Obrazek

Czy słyszał ktoś z Was o możliwości wizualizacji odległości w metrach na RCD310? Miałem u siebie zwykłe czujniki z wyświetlaczem montowanym przy lusterku pokazującym odległości w metrach.
Pytam, ponieważ nie mogę się przyzwyczaić do tych czujników. Jak jestem już bardzo blisko np. ściany to czasem te kreski na wizualizacji są bezpośrednio za autem a czasem są np. dopiero w 3 rzędzie od auta.

Z góry dzięki za pomoc.[/quote]

Nie sądzę aby dało się to w prosty sposób zmienić. Musisz wiedzieć, że dane radio VW może mieć kilku wykonawców. Volkswagen często korzysta z Technisat czy jakoś tak, Grundig, Blaupunkt i inni. A radio wygląda prawie identycznie.
z
zygmunt78
Newbie
Newbie

Post autor: zygmunt78 »

Witam, dziś chciałem zamontować do mojej Polci (9N3) oryginalne radio RCD200 - poprzedni właściciel zamontował jakiegoś Pioneera nie mówię że gra źle ale wizualnie to jednak nie to. Zakupiłem radio na alledrogo i dziś przy próbie montażu mały zonk:

takie kable wystają mi z autka:
Obrazek

oraz kabelek antenowy z przejściówka ale po zdjęciu przejściówki jest OK

natomiast w radiu mam tak:

Obrazek

niby pasuje są męskie i żeńskie ale po bliższym zastanowieniu - czegoś brakuje :-(

czy to jest to co powinienem kupić aby to wszystko podłączyć ?

http://allegro.pl/zlacze-kostka-fakra-q ... 49597.html
f
flemon1983
Newbie
Newbie

Post autor: flemon1983 »

Witam,

Na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie przywitać, gdyż jestem tutaj nowy :)

W ostatnim czasie zakupiłem Polo (9n - 2002 rok), jako mniejszego brata do posiadanego Passata B5. Mam w nim fabryczne radio Gamma ze zmieniarką na 6 CD. Niestety nie obsługuje ono MP3. Przeczytałem już prawie cały internet w tym temacie i wszyscy piszą o tym, że rcd 200 mp3 nie wejdzie w 2-Din, także zacząłem rozmyślać o montażu radia niefabrycznego. I tutaj też pojawia się pytanie - czy każde radio 2-din wejdzie do mojej Polóweczki?

Jeśli chodzi o radio także chciałbym się Was poradzić. Zastanawiam się nad kilkoma modelami i z chęcią poznałbym Wasze zdania, opinie na ich temat. Może macie także własne propozycje. Możliwe, że posiadacie radia, z których jesteście zadowoleni, które moglibyście mi polecić.

Moje typy to (mimo przyporządkowanych numerów kolejność losowa :) )

1. PIONEER AVH-X1500DVD
2. CLARION VX402E
3. PIONEER AVH-X2500BT
4. JVC KW-NSX1
5. JVC KW-AV61BTE
6. KENWOOD DDX4023BT

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Post autor: drix1994 »

[quote=""zygmunt78""]Witam, dziś chciałem zamontować do mojej Polci (9N3) oryginalne radio RCD200 - poprzedni właściciel zamontował jakiegoś Pioneera nie mówię że gra źle ale wizualnie to jednak nie to. Zakupiłem radio na alledrogo i dziś przy próbie montażu mały zonk:

takie kable wystają mi z autka:
Obrazek

oraz kabelek antenowy z przejściówka ale po zdjęciu przejściówki jest OK

natomiast w radiu mam tak:

Obrazek

niby pasuje są męskie i żeńskie ale po bliższym zastanowieniu - czegoś brakuje :-(

czy to jest to co powinienem kupić aby to wszystko podłączyć ?

http://allegro.pl/zlacze-kostka-fakra-q ... 49597.html[/quote]

Masz dwa wyjścia:
- sprawdzić każdy pin w radiu, czym który jest. W jednej kostce masz 4 głośniki (8 kabli) , natomiast w drugiej zasillanie (żółty i czerwony to +12V , czarny -12V , niebieski +12V o prądzie max bodajże 300mA, no i opcjonalnie pomarańczowy oraz brązaowy)
- znaleźć przejściówke z kostki ISO do Twojego radia
z
zygmunt78
Newbie
Newbie

Post autor: zygmunt78 »

Przejściówka zakupiona jednak pojawia się kolejne pytanie skąd pociągnąć can high i can low ?
Czy możliwe jest żeby w Polo 9N3 z 2007 r. nie było CAN'a ?

W tym temacie kolega gall_anonim_3 pisze że można wyciągnąć CAN'a z licznika i że jest dostepna instrukcja tylko gdzie jej szukać ?
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: twister »

Sam wczoraj zamontowałem RCD200 do swojej 6N2. W tych starszych wersjach Polo 6N2 i niżej były takie wtyczki - nie wiem jak w 9N... Żeby u mnie zadziałało musiałem zaopatrzyć się w emulator CAN-BUS i teraz wszystko śmiga:
http://allegro.pl/adapter-emulator-can- ... 89732.html
W 9N3 chyba CAN występował "od zawsze". Wówczas sama przejściówka powinna wystarczyć.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”