Rada do osób zajmujących się sprawami nalepek[WYKLEJANEK] klubowych: ZMIEŃCIE WYKONAWCE!! :angry2: Próbowałem nakleic bezbarwną follię,która była w komplecie na tą "WLEPĘ" ,ale była tak niechlujnie wycięta,że była za mała. W**** się niesamowicie i wyrzuciłem ten badziew. Rozumiem ,że chcieliście szybciej zamknąc sprawę wlep,bo ludzie się burzyli,ale nie trzeba było wybierac tak "zrobionego" produktu. Skoro poczekałem ponad 2 miesiące mógłbym poczekac 2-gie tyle abyście znaleźli dobrego wykonawce, który wykonałby dobre jakościowo naklejki. TYM KTÓRZY WSTĘPUJĄ DO KLUBU STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP TEJŻE NAKLEJKI! LEPIEJ KUPIC NAKLEJKĘ-GRAWERKĘ,którą sprzedaje klubowicz Grzechu.
[quote=""maziunia81""]Sami próbowaliśmy dokonać tego na kilku sztukach i daje się to ze spokojem zrobić [/quote]
Chyba mieliście naklejki od innego producenta, nie dośc ,że folia słabo się klei to jeszcze za wąska i krzywo ścięta.
[size=99px]Rozumiem Twój gniew, ale forum to nie miejsce dla przekleństw - maziunia81[/size]
Ja wczoraj naklejałem swoją wlepe, też idealnie nie odrywały się od folii, literki odłaziły, ale sobie wziełem szpilkę/igłę i powoli odklejałem i patrzyłem co odchodzi, jak odchodziło łapałem za szpilkę/igłę i przytrzymywałem literkę, później zostały tylko takie niedoróbki jak P było z brzuszkiem zalepionym i inne literki tak samo... ale tak jak nakleiłem już na auto to tak samo wziąłem szpilkę/igłę i powywalałem te naklejki w brzuszkach.
[quote=""m911""]Ja wczoraj naklejałem swoją wlepe, też idealnie nie odrywały się od folii, literki odłaziły, ale sobie wziełem szpilkę/igłę i powoli odklejałem i patrzyłem co odchodzi, jak odchodziło łapałem za szpilkę/igłę i przytrzymywałem literkę, później zostały tylko takie niedoróbki jak P było z brzuszkiem zalepionym i inne literki tak samo... ale tak jak nakleiłem już na auto to tak samo wziąłem szpilkę/igłę i powywalałem te naklejki w brzuszkach.
trzeba to robić powoli i starannie[/quote]
Kolego jak nazwa wskazuje jest to naklejka, a nie wyklejanka.Tą bezbarwną powłokę miałem za wąską. Próbowałem i ze szpilką to nakleic, ale ile można każdą literkę po kolei?!
Nie jest to wina wysyłających ,ale mogą chyba poszukac innego wykonawcę?
[quote=""Kamil88C""][quote=""m911""]Ja wczoraj naklejałem swoją wlepe, też idealnie nie odrywały się od folii, literki odłaziły, ale sobie wziełem szpilkę/igłę i powoli odklejałem i patrzyłem co odchodzi, jak odchodziło łapałem za szpilkę/igłę i przytrzymywałem literkę, później zostały tylko takie niedoróbki jak P było z brzuszkiem zalepionym i inne literki tak samo... ale tak jak nakleiłem już na auto to tak samo wziąłem szpilkę/igłę i powywalałem te naklejki w brzuszkach.
trzeba to robić powoli i starannie[/quote]
Kolego jak nazwa wskazuje jest to naklejka, a nie wyklejanka.Tą bezbarwną powłokę miałem za wąską. Próbowałem i ze szpilką to nakleic, ale ile można każdą literkę po kolei?!
Nie jest to wina wysyłających ,ale mogą chyba poszukac innego wykonawcę?[/quote]
Trzeba przyznać, że dosyć słabo są wycięte. Ale to generalnie nie jest największy problem. Musicie po prostu zmienić folię transportową z tej badziewnej na prawdziwą, przezroczystą Oracala wielokrotnego użytku. Jest zapewne droższa, ale idealnie wszystko przenosi. Ma mocny klej, ale przy tym bardzo łatwo odchodzi po przyklejeniu.
Generalnie radzę zmienić folie na te Oracala. Bo widzę, że wy używacie jakichś najtańszych firmy MACTAC. Wtedy skończą się wszystkie problemy.
A tak w ogóle... kto robi te wlepy? Wy czy komuś to zlecacie? Ile płacicie za jedną?
Jeśli chcecie, to mógłbym przejąć wlepy. Wysyłanie razem z produkcją ;-)
[quote=""Kamil88C""]Rada do osób zajmujących się sprawami nalepek[WYKLEJANEK] klubowych: ZMIEŃCIE WYKONAWCE!! :angry2: Próbowałem nakleic bezbarwną follię,która była w komplecie na tą "WLEPĘ" ,ale była tak niechlujnie wycięta,że była za mała. Wkurwiłem się niesamowicie i wyrzuciłem ten badziew. Rozumiem ,że chcieliście szybciej zamknąc sprawę wlep,bo ludzie się burzyli,ale nie trzeba było wybierac tak "zrobionego" produktu. Skoro poczekałem ponad 2 miesiące mógłbym poczekac 2-gie tyle abyście znaleźli dobrego wykonawce, który wykonałby dobre jakościowo naklejki. TYM KTÓRZY WSTĘPUJĄ DO KLUBU STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP TEJŻE NAKLEJKI! LEPIEJ KUPIC NAKLEJKĘ-GRAWERKĘ,którą sprzedaje klubowicz Grzechu.
[quote=""maziunia81""]Sami próbowaliśmy dokonać tego na kilku sztukach i daje się to ze spokojem zrobić [/quote]
Chyba mieliście naklejki od innego producenta, nie dośc ,że folia słabo się klei to jeszcze za wąska i krzywo ścięta.[/quote]
Wyrażaj się , z takimi odzywkami i bluzgami to nie tutaj ... Jak widać jak ktoś chce to może i poradził sobie z wlepą. Nie podoba się - nie naklejaj... :banghead:
[quote=""Kamil88C""]Rada do osób zajmujących się sprawami nalepek[WYKLEJANEK] klubowych: ZMIEŃCIE WYKONAWCE!! :angry2: Próbowałem nakleic bezbarwną follię,która była w komplecie na tą "WLEPĘ" ,ale była tak niechlujnie wycięta,że była za mała. W***** się niesamowicie i wyrzuciłem ten badziew. Rozumiem ,że chcieliście szybciej zamknąc sprawę wlep,bo ludzie się burzyli,ale nie trzeba było wybierac tak "zrobionego" produktu. Skoro poczekałem ponad 2 miesiące mógłbym poczekac 2-gie tyle abyście znaleźli dobrego wykonawce, który wykonałby dobre jakościowo naklejki. TYM KTÓRZY WSTĘPUJĄ DO KLUBU STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP TEJŻE NAKLEJKI! LEPIEJ KUPIC NAKLEJKĘ-GRAWERKĘ,którą sprzedaje klubowicz Grzechu.
Chyba mieliście naklejki od innego producenta, nie dośc ,że folia słabo się klei to jeszcze za wąska i krzywo ścięta.[/quote]
Trzeba było napisać PW, że coś nie teges i poszłaby druga. Tak czy siak pójdzie.
Powiem tyle - kilka dobrych lat temu sama dostałam naklejkę w takiej formie i też w pierwszym momencie przeklinałam, gdyż nie wiedziałam jak się za to zabrać, ale chwila cierpliwości, szpilka i się udało.
Co do odradzania, to mamy już pakiet innych wlep i Ci, którzy teraz otrzymują dostają już przygotowane do naklejania.
Jeśli chodzi o producenta - to te wlepy wykonał właśnie Grzech od grawerek - i chwała mu za to, bo tak jak już wspominałam 3 duże i tańsze firmy odmówiły nam ze względu na za małe literki.
Moim zdaniem wlepy są dobrze wycięte - może faktycznie kawałek folii nie spasował - nasza nauczka na przyszłość.
Tak czy siak nowa wlepa idzie do Ciebie.
do mnie jeszcze nie dotarła mimo że została podobno wysłana...wiadomo poczta to poczta, trzeba czekać tyle że troszku się to mi dłuży mimo że jestem w miarę cierpliwy
[size=99px]Proszę mi dać znać kto dostał lub nie dostał wlepki a zapłacił!![/size]
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy Wyróżnienie] Derby na PJ
[img]http://
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy Wyróżnienie] Derby na PJ
[img]http://