Jak to jest z tym przekładaniem opon. Te co były zeszłej zimy na przedniej osi idą na oś tylną? Słyszałem kiedyś że niby się też stronami powinno zamieniać tzn. lewy tył w miejsce prawego tyłu itd.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 2:36 przez misiek89, łącznie zmieniany 1 raz.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
co do tego które opony na którą oś są dwie szkoły jedni mówią ze lepiej na tyle mieć lepszy bieżnik żeby na zakręcie tył nie uciekał a drudzy znów mówią ze lepiej z przodu mieć lepsze żeby było czym sterować i wyciągać w przypadku przedniego napędu.
Panowie opony lato yariska mowie od razu duzo jezdze co brac
Michelin Energy Saver czy Continental ContiEcoContact 3 te i te mialem okazje uzytkowac i obie dobre ale szukam glosow innych i od razu moze cos innego polecacie a i cena do 200za sztuke a rozmiar 175/65 r14
Obie oponki wysokiej klasy
Ja od siebie bym polecał jeszcze Uniroyal RainExpert ale tylko jeżeli były wyprodukowane na Słowacji! Te z Rumunii się do niczego nie nadają.
Paweł a Uniroyal RainExpert uzytkowałes ?? i jak na suchym a jak na mokrym i jak z ich scieralnoscia ??? ile tak ci wytrzymaly i jakie przebiegi robiles ja robie ok 30 tysi rocznie yariska
Bartku ja zrobiłem na tych oponkach myślę z 6-7 tys. w tym roku i powiem Ci że nie widzę żeby się zbytnio starły Na suchym jak i na mokrym magia jak dla mnie
Tylko pamiętaj jedyny warunek to kraj produkcji. Kolega ma 165/70/13 i zrobił mniej tys. km ode mnie a ma tak złachane te gumy i dodam że nie katowane czy coś.