Moje Polo 1.4d -pseudokombi- new foto 3 str.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

No wydawało mi sie ze to jeszcze nie czas na wymiane uszczelki ale podpytam kogo trzeba :) świece czekają na założenie. Rozdrząd stosunkowo swiezy. W zimie palil na poczatku bez problemu a potem akumulator zaczal nawalac. A tak to wszystko git. Widzialem u Ciebie w temacie, ze zamierzasz uszczelke pod glowica wymieniac i simeringi chyba. W 4 stowkach sie zmiescisz? PozdraVWiam! :grin:
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tomasz0912 »

Kolego robocizna glowicy i sineringi to 200zl + czesci......uszczelka i simeringi
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Koledzy :grin: Mam pytanie, w przednim zderzaku sa dwa prostokąciki które w niektorych Polowkach sa wyposazone w dodatkowe swiatla. Da rade to gdzies kupic? I jaki jest to mniej wiecej koszt? Do czego trzeba sie wpiać? :niewiem:

Edit: Widze ze nikogo nie zachecilem do odpowiedzenia mi ;D mam nadzieje jednak ze pomozecie mi tym razem zdecydować co moznaby zrobic z koncowka wydechu? Bede mial mozliwosc przespawania nowej rurki zeby był blysk. Zastanawia mnie jednak jakis dobry motyw. Czy dobrze byloby jakas fifke w bok strzelic albo cos w tym stylu. Widzial kiedys ktos cos takiego w innych Polowkach? :grin: PozdraVWiam! :D
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Panowie zdjęcie to wrzucam żeby "upnąć" temat bo w poscie wyzej edytowalem post ktory pozostal bez odzewu a nie wiedzialem ze jak sie walnie edytowanie to nie pokazuje jako napisanie postu w temacie. Przy okazji widac obecna koncowke (patrz post wyzej :) )
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Post autor: Nikos15 »

Kolego wnioskując z twoich wypowiedzi Masz identyczną sytuację co ja :D też uczeń, też pierwsze auto, ale dążę do tego ile ci pali jeżdżąc do szkoły, bo wiadomo że pod szkołą czasem się depnie, tu poświruje. A mi po zmianie paska tego z prawej ( nie wiem jak on się zwie, zawsze zapomnę) zaczęła zjadać po 6l+, i myślę też że popełniłem błąd w składaniu, i źle zgrałem znaki na kole pasowym, bo i słabsza jest i więcej pali.
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

To i ja sie dołącze do tematu (dodam ze tez jestem uczniem i polo tez jest moim pierwszym altem :) ). Wracając do tematu to jak kolego otworzysz maske to po lewej masz rozrząd a po prawej pasek od pompy wtryskowej. Możliwe ze to wina zlego ustawienia.
Jak mojego dusze to 5,5-6 MAX. A normalnie to w 4,5-5 sie mieszcze. Najwiecej mi palil zimą jak jezdziliśmy z kumplami sie slizgać.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

to ja chyba jestem Genialny :D bo ostatnio jak zalałem to mi szczęka spadła, wyszło 7.9, ale usprawiedliwiłem to tym że ostro było :D Teraz to już na pewno jestem pewien że to ten zasrany pasek. w dodatku pojawił mi się problem taki, że odpalić jej rano nie mogę. i to wszystko od tego paska się zaczęło....
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Co do jezdzenia do szkoly to bardzo rzadko mi sie zdarza ze wzgledu na polaczenie komunikacyjne z domu do szkoly :) Przez korki tramwajem jestem w szkole doslownie 2x szybciej niz autem. O powrocie nie wspominam :grin: I akurat co do szalenstw to juz mi przeszlo. Czasem sie zdarzy, tak jak mowisz poswirowac ale nie przeraza mnie moje spalanie :) jest w normie 5-5,5 l. :D a co do ciezkiego palenia rano, to moze swiece Ci zaczynaja nawalac? Ja tez tak mam, ale na dnia wymieniam bo juz czeka troche rzeczy do wymiany ale teraz matury i dopiero po zakonczeniu mam zamiar zajac sie swoja Pola :)
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

może i masz rację, ale przed wymianą tego zasranego paska było dobrze na dotyk paliła a teraz jak jakiś rzęch... i bardziej stawiam że źle znaki ustawiłem, a nigdzie nie mogę znaleźć jak powinno być prawidłowo
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek

Przygotowania do VAG Eventu :cool2: a tak serio to tylko przymierzanie pieknych butow na swojej Poli. (za uprzejmością jednego koleżki co to na w/w event sie wybiera :) )

Dawno nic nie pisalem, ale to nie znaczy ze polo nie zyje. Cos tam sie dzieje ale raczej nie duzo. Dopiero po wakacjach najprawdopodobniej pojdzie -60/-40 .
Wtedy cos pokaze fotek, bo teraz nie ma sensu. Generalnie przydaloby sie pomalowac caly samochod, ale to trzeba $$ .

Obrazek

Z tego co obserwuje dzialania innych chlopakow ze steilheck'ow to az wstyd zabierac glos, ale staram sie chociaz nie szpecic auta :grin:

Obrazek

Obrazek

a to takie tam :) PozdraVWiam! :hello:
Awatar użytkownika
dzienciol
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dzienciol »

No czekałem na tą fotke ;)
l
lanusi90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lanusi90 »

Kolego zamień sobie koła z przodu z lewego na prawe, bo te opony masz kierunkowe i chyba stronami je zamieniłeś :)
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

:) Jak juz zaznaczylem, koła były tylko przymierzane. Zdawalem sobie wowczas z tego sprawe, tam dochodzi sporo innych problemow, jak chociaz pozytyw :)
l
laskawro
Początkujący
Początkujący

Post autor: laskawro »

Witam, mieszkasz możne na gaju?? Auto stawiasz możne na parkingu miedzy ulicą Działkową a Jabłeczna :yahoo:??

Sorry, że pisze na forum ale nie mogę jeszcze wysyłać wiadomości tak mieszkam dokładnie na Wojszycach i mam 5-10minut do aquaparku w ten czwartek nie dam rady przyjechać na ta 19-stą ponieważ mam 2-gie zmiany ale za to 30.09.2010 już będę na 100%

pozdrawiam Michał
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Dawno nic tu nie pisalem, w aucie mniej lub wiecej (z przewagą mniej :oops: ) sie dzieje. Wszystko kwestia kasy. Ale nie dzieje sie nic co mialoby auto oszpecic :) Tu fotka fischer box'a:
Obrazek

Obrazek

PS. Jest z tylu takie gniazdko, widac jakas zaroweczke, ale gdzie wtyczka w aucie? To od oswietlenia? :niewiem:
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”